Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
missa
Abone

Peygamber efendimizin aile büyükleri ve akrabaları

Peygamber efendimizin aile büyükleri ve akrabaları

Kayıtsız Üye
Lütfen bana sadece amcası halası dayısı teyzesi damatları felan filan lazım sadece onları istiyrum
ve
dedesi ninesi anneannesi babaannesi gibi kişilerde lütfen
verdiniz bilgiler içn teşekkürer


Cevap: PEYGAMBER efendimizin aile büyükleri ve akrabaları

Desert Rose
Peygamber efendimizin aile büyükleri ve akrabaları

Hz. Peygamber efendimizin a.s.m 10 amcası bulunduğu, babasıyla beraber 11 erkek kardeş olduğu belirtilir. Haris, Zübeyr, Ebu Talib, Ebu Leheb, Kusem, Dırar, Mukavvim, Hacl, Hz. Hamza r.a ve Hz. Abbas r.a dır.
Peygamberimiz (sav)’in Aile Büyükleri

Okudunuz mu?  Cüneyd Süavi kimdir? Cüneyt suavinin hayati

Peygamberimizin (sas) dedelerinden Kusay bin Kilab, Huzaa’lılardan Kâbe emanetlerini alarak, iyi idaresi ile kendi kabilesini saygın bir konuma getirip, Kâbe etrafında topladı. Bundan dolayı onun kabilesine Kureyş (toplamak, birleştirmek) ismi verildi.

Hz. Peygamber’in (sas) dedesinin babası Haşim Mekke’den kışın Yemen’e, yazın Şam’a ticaret seferlerini ilk başlatan zattır. Hatta Bizans imparatoru ile anlaşma sağlayarak Kureyş tacirlerinin Bizans topraklarında ticaret vergilerinden muaf tutulmasını da sağlatır.

Okudunuz mu?  Şeytan bir tane midir?

Resulullah’ın dedesi Abdülmuttalib uzun boylu, sarışın idi ve sevimli bir sakal vardı.

Peygamberin (sas) babaannesinin ismi Fatıma’dır.

Efendimiz’in (sas) anneannesinin adı Berre’dir.

Peygamberimizin dayısı yoktur.

İbn-i Habib adlı müellif Ümmehatu’n-Nebi adıyla bize 20 nesil boyunca Resulullah’ın ninelerini gösteren calib-i dikkat bir çalışma bırakmıştır.

Okudunuz mu?  Lanet nasıl yapılır?

Ahzap Suresinin 50. ayetinden Hz. Peygamber(a.s.m)’in halaları ve teyzelerinin olduğunu anlıyoruz.

Efendimizin (a.s.m) halaları altı tanedir. İsimleri; Beyzâ, Berra, Atike, Safiyye, Erva, Ümeyme’dir. Bunlardan Atike, Safiyye, Erva iman etmiştir.

Hz. Peygamber(a.s.m)’in Ferîda ve Fahita adında iki teyzesi vardır. İkisi de onun peygamberliğinden önce vefat etmiştir.


Cevap: PEYGAMBER efendimizin aile büyükleri ve akrabaları

Galus
Peygamberimizin amcaları kimlerdir

Okudunuz mu?  Allah'ın gücüne gider ne demektir?

Hz. Peygamber efendimizin a.s.m 10 amcası bulunduğu, babasıyla beraber 11 erkek kardeş olduğu belirtilir. Haris, Zübeyr, Ebu Talib, Ebu Leheb, Kusem, Dırar, Mukavvim, Hacl, Hz. Hamza r.a ve Hz. Abbas r.a dır.


Cevap: PEYGAMBER efendimizin aile büyükleri ve akrabaları

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim. Çok güzel olmuş; ödevimi sayende yaptım.


Kayıtsız Üye
Lütfen isimlerini altalta yazın ve hangi kabileler olduklarını yazın

Okudunuz mu?  Hz. İsa(as)'ın Yeryüzüne Geliş Alametleri

Kayıtsız Üye
Gercekten çok güzel blgiler çok sagolun Allah razı olsun


Kayıtsız Üye
Kardeş çok güzel bilgi edindim saol


Kayıtsız Üye
Cooook isime yaradi ALLAHIMM SENI COOK SEVIYORUM


Kayıtsız Üye
çok sağolun çok güzel bir bilgi kaynağı olmuş elinize sağlık


Kayıtsız Üye
halaları da var 6 tane beyza berra atike safiyye erva ümeyme 11 kardesten fazlalar


Kayıtsız Üye
pardon az onceki yorum için 11 erkek kardes yazdigini farketmedim

Okudunuz mu?  Eşimle daha iyi anlaşabilmek için ne yapmalıyım fikirlerimiz uyuşmuyor anlaşamıyoruz

ZEKERİYYE
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen hz Muhammed bir hadisi bir sözünde ben lanetci değil alemlere rahmet olarak gönderildim diyor araşdirin halbuki onun lanet etdikleri vardir bir örnek veriyorum hz Muhammedin sözü Allah başkasinin avret yerini bakana avret yerini baktirana lanet etsin demişdir erkeklere benzeyen kadinlara kadinlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin demiş dir daha başka lanet etdikleri vardir hz Muhammedin ben lanet edici değil alemlere rahmet olarak gönderildim sözüne tamamen zitdir kuranda Allahü teala zalimlere kafirlere lanet etmişdir ama Allah kafirlerin zalimlerin imana geleceklerini bilir o imana islama gelecek kafirlere zalimlere murad etmememiş istememmişdir Allah kuranda bismillahirrahmanirrahim ele lanetullahi alel kefirin bismillahirrahmanirrahim ele lanetullahi alezzalimin buradaki Allahin lanet etmesi özel manadadir genel kafirlere genel zalimlere lanet dilememişdir yine Allah kuranda Allah kimin hidayete geleceğini çok iyi bilir ayeti var sahabeler islamdan önce puta tapan müşriklerdi yani kafir hükmündeydi esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahin yedi kudretine emanet olalim inşaAllahü teala amin amin amin Allah’a Allahin noksan sifatlardan münezzeh kemal zatina Allahin meleklerin insanların cinlerin Allahin yaratdiği yaratacaği mahlukatinin yaptiği yapacaği hamdlerden fazla hamd üstüne hamd olsun Allah’a elhamdülillahi rabbil alemin velhamdülillahi rabbil alemin amin amin amin fil evveline vel ahirin adede ma alimAllahü teala ve zinete ma alimAllahü teala ve mila ma alimAllahü teala vehüve ale külli şeyin gadir amin amin amin

Okudunuz mu?  Sabah kalkınca elinde kına olduğunu görmek

peygamber efendimizin akrabaları, peygamberimizin akrabaları, peygamber efendimizin ailesi ve akrabaları

Bu kategoride yer alan Cennet ırmaklarının ve kapılarının isimleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin aile büyükleri ve akrabaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.