Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:18
Namaz
Abone

Namazda sünneti terk etmek

Namazda sünneti terk etmek

Kayıtsız Üye
selamünaleyküm Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. İsmim erdal ben hanefi mezhebine baglıyım baglı bulundugum mezhebe göre namazlarda sünneti terk etmek dogrumu kılmasak günahı varmı. İş yerinde çalışıyorum ve namaza durduguda sünnetleri terk etsem olurmu. Terk etmezsem iş verenin hakkına mani olurmuyum bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinecegim ve namazımı daha rahat bir şekilde eda edebilecegim.
[EMAIL="[email protected]
[/EMAIL]

Okudunuz mu?  Kaza namazı cemaatle kılınır mı

Sünneti terk etmek

Kayıtsız Üye
Selaminaleyküm
Almanyada calisiyor ve yasiyorum. Isyerinde sürekli telefonlara bakmak ve calismak zorundayim ve bu yüzden hizli bir sekilde namazlarimi kilmak durumundayim. Namaz vakitlerinde yerime bakabilecek biriside yok. Dükkani namaz vakitlerinde kapatma gibi bir sansimda yok. Namazlarimi isyerinde kilarken sünnetleri terk edebilirmiyim (genelde Ögle-/ Ikindi-/ Aksam ve bazen Yatsi namazlarina denk geliyor) ?

Okudunuz mu?  Namazda herkes imam olabilir mi? İmametin şartları nelerdir?

Yorum: Namazda sünneti terk etmek

arifselim
Aleykum selam. Evet, öyle zamanlarda sadece farzlarını kılabilirsin. Bu sünnetleri ihmal etmek manasına gelmemelidir. İmkan ve fırsat buldukça sünnetlerini de kılmaya özen göster. Allah kabul eylesin.

Bu kategoride yer alan Öğle namazının ilk sünneti kaçırılırsa ne yapmak lazım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sünneti terk etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.