Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
sizden95
Abone

Başıma Gelen İlginç Olay

Başıma Gelen İlginç Olay

emirjan
Arkadaşlar SelamınAleyküm bugün metro her zaman ki gibi metro hattını kullanmak için normal bir şekilde hareket ettim aşağıya indim diğer merdivenlerdede yukarıya çıkan bir abi vardı gözüm denk geldi sadece bana bakarak Mustafam dedi elini kalbine koydu bende selamını aldım sonra o abi yanıma doğru hareketlendi önce bir irkildim sonra merhabalaştım halimi hatrımı sordu üstünde güzel bir koku vardı güzel güzel dualar etti Allahtan tek dileğim vardı benim onu bana söyledi en sonda metro geldi binmek durumunda kaldım son anda anlattığı durumda 3 öksüz yavru var dedi dinlemedim bindim ben tranvaya açıkçası günümüz dünyasında kime itimat edilir edilmez dini kullanan bir dilencimiydi yoksa başka bir vasfımı var anlayamadım ben ayrıca bir sorum daha olcak her nolursa olsun ona kafamda niyetimde olan yardımı etmek istiyorum o niyetle çocuklara sadaka gibi verebilirmiyim.

Okudunuz mu?  3 kez Cuma namazına gitmemek

Cevap: Başıma Gelen İlginç Olay

mumsema
< Arkadaşlar SelamınAleyküm bugün metro her zaman ki gibi metro hattını kullanmak için normal bir şekilde hareket ettim aşağıya indim diğer merdivenlerdede yukarıya çıkan bir abi vardı gözüm denk geldi sadece bana bakarak Mustafam dedi elini kalbine koydu bende selamını aldım sonra o abi yanıma doğru hareketlendi önce bir irkildim sonra merhabalaştım halimi hatrımı sordu üstünde güzel bir koku vardı güzel güzel dualar etti Allahtan tek dileğim vardı benim onu bana söyledi en sonda metro geldi binmek durumunda kaldım son anda anlattığı durumda 3 öksüz yavru var dedi dinlemedim bindim ben tranvaya açıkçası günümüz dünyasında kime itimat edilir edilmez dini kullanan bir dilencimiydi yoksa başka bir vasfımı var anlayamadım ben ayrıca bir sorum daha olcak her nolursa olsun ona kafamda niyetimde olan yardımı etmek istiyorum o niyetle çocuklara sadaka gibi verebilirmiyim. >
Bu gibi durumlarda imkanımız varsa verelim, yoksa dua edelim onlara.
Öksüz bulup yardım et ki kalbin mutmain olsun.

Okudunuz mu?  Namaza niyet ederken rekat sayısı belirtilmeli midir?

Dilenen kişilere verip vermemk caizdir, vermesek azarlama olmasın yeter.
Duha sürersinde "El açıp isteyeni de sakın azarlama.(10)" bize dilenenlerin azarlanmaması gerektiği emrediliyor.


Başıma gelen olaylar.

Emirİkra
Arkadaşlar selamünaleyküm Bundan 20 gün kadar öncesine kadar itikadım yok olmak üzereydi bazen deist bazen ateist düşünceler kafamı kurcalıyor hatta dilime varıyordu.
Ta ki çaresiz kalana kadar. 2,5 yaşındaki oğlum elma yerken boğazında kaldı ilkten çıkaracak sandım çıkaramadı sırtına vurdum durum değişmedi nefessiz kaldığı için sıkıntı büyüktü ve korkmaya başladım elimi ağzına soktum ne yapacağımı da bilemedim(ilk yardım bilmediğim için) 20-25 saniye falan geçmişti. Oğlum gözlerini sıkıca yumup dişlerini sıkmaya başladı dünyam başıma yıkılıyordu artık oğlumdan ümidi kesip "Allahım yardım et" diye çığlık atıp annesine ittim. O an eşim tamam çıkardı dedi ve oğlum sanki hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam etti oğluma sarılıp ağlamaya başladım bunun bir uyarı olduğu kanaatine vardım hemen şükür namazı kıldım ve o günden beri 5 vakit kılıyorum Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Cennetteki Yerini Görmeden Ölmez (Açıklama)

Bu olaydan 5-6 gün sonra 1.5 yaşımdaki kızım için eczaneden Dr.’un yazdığı kilo aldırıcı 3 koli mama’yı eczaneden aldım eczaneden çıkıp hemen eczanenin önündeki arabama doğru giderken sağ tarafımdan gelen 1.80 civarı boylarında açık tenli 30 yaşlarında sarışın ile kumral arası kısa saçlı bir adam gözüme çarptı nedense adama içim ısındı tam arabanın kapısını açacakken ellerim dolu olduğu için bu kişi yanıma gelip "dur kardeşim ben sana yardım edeyim" diyip kapımı açtı. Ben de Allah razı olsun sağ olun dedim. O da bana "Bilmukabele Allah senden de razı olsun" dedi. Arkadaşlar ilginç olan şu bu kişinin ten rengini saçlarını boyunu yaşını buraya yazdım ama ben bu kişiye hiç bakmadım yani eczaneden çıkarken sağımda kaldı bana yardım ederken arkamda teşekkür ederken de kolileri arabaya koyuyordum.Adamın yüzünü hiç görmeden nasıl kanım ısındı ? Nasıl eşkal’ini tarif edebiliyorum ama simasını tarif edemiyorum? Neden bir kez olsun yüzüne direk bakmadım kendime bunları soruyorum.(Bilmiyorum anlatabildim mi.)

Okudunuz mu?  Kızımı namaza başlatmak istiyorum.

Cumartesi günü miraç orucu tutuyordum internetten dini sohbet açmış izlerken bir yandan iftarı bekliyordum uyumuşum.Rüyamda hiçbir görüntü yok "Alo,alo sesim geliyor mu diye azalan bir ses bana sesleniyor du ben bir yandan alo diyerek panikle ellerimi sağa sola savurup telefonu aradım bu ses nereden geliyor dedim o an uyandım.O kadar etkisinde kalmışım ki uyandığımda elim havadaydı.

Okudunuz mu?  İnternetten maç izlemek kul hakkı mı ?

Sizce bu olaylarda bir hikmet var mı?

Bu kategoride yer alan Köpeğim benim yüzümden öldü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başıma Gelen İlginç Olay Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.