Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:50
Cenaze
Yönetici

Ölüyü Su ve Sidr İle Yıkamak ve Abdest Aldırmak (Yahud Abdest Almak)

Ölüyü Su ve Sidr İle Yıkamak ve Abdest Aldırmak (Yahud Abdest Almak)

kaars
Ölüyü Su ve Sidr İle Yıkamak ve Abdest Aldırmak (Yahud Abdest Almak) Babı [30]

İbn Umer (R) Saîd ibn Zeyd’in vefat eden bir oğlunu yıkayıp kokulandırdı ve cenazeyi nakledip, namazını kıldı ve kendi abdest organlarını (tekrar) yıkamadı [31].
İbn Abbâs (R) da "Müslim diri iken de, ölü iken de necs olmaz" demiştir [32].
Sa’d ibn Ebî Vakkaas da: "Eğer ölü (dînen) necs ‘.; olsaydı ben ona elimle dokunmazdım" demiştir [33].
Ve Peygamber (S): "Mü’min necs olmaz" buyurmuştur [34].

16-……. Ümmü Atıyye el-Ensâriyye (R) şöyle demiştir: RasûlulIah(S)’m kızı vefat ettiğinde Rasûlullah yanımıza geldi de [35]: "Kızum su ve sidr ile üç, yâhud beş yâhud lüzum görürseniz bundan daha çok yıkayınız. Son def ak inde kâfur yâhud kâfur nev’inden kokulu bir şey kullanınız. Yıkamayı bitirdiğiniz zaman bana bildiriniz1′ buyurdu. Biz yıkamayı bitirdiğimizde Peygamber’e haber verip bildirdik. Ra-sûlullah bize hıkv denilen kendi izârını verdi de: "Bunu kızıma iç gömleği yapın " buyurdu. Râvî Muhammed ibn Şîrîn: Ümmü Atıyye hıkv ile izârını kasdediyor, demiştir [36].


Yorum: Ölüyü Su ve Sidr İle Yıkamak ve Abdest Aldırmak (Yahud Abdest Almak)

ATİE
cenaze yıkama işlemi sağ taraftan başlanır abdest uzuvları yıkanır yıkayan kişi işini iyi bilmedir yıkadıktan sonra kendisininde abdest alması gerekir

Bu kategoride yer alan Taziye nedir? Taziyenin hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölüyü Su ve Sidr İle Yıkamak ve Abdest Aldırmak (Yahud Abdest Almak) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.