Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Peygamber (S), Sa’d İbn Havle’ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır

Peygamber (S), Sa’d İbn Havle’ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır

kaars
Peygamber (S), Sa’d İbn Havle’ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır [100]

54-…….Sa’d ibn Ebî Vakkaas (R) şöyle demiştir: Veda Haccı yılında Mekke’de tutulduğum şiddetli bir hastalığımda Rasülullah bana hasta ziyareti yapıyordu. Ben:
— Yâ RasûlAllah! Bendeki hastalık şu şiddetli dereceye ulaşmıştır. Ben mal sahibi bir kimseyim. Bana yalnız bir tek kızdan başkası mîrâsçı olmayacak. Buna göre malımın üçte ikisini sadaka yapayım mı? diye sordum.
Rasülullah:
— "Hayır, sadaka yapma" buyurdu.
— Yansını sadaka yapayım mı? dedim. ,M Rasûlullah yine:
— "Hayır, sadaka yapma" dedi. Sonra Rasûlullah şöyle buyurdu:
— "Üçte bir (sadaka yap). Üçte bir de büyüktür yâhud çoktur. Senin mirasçılarını zengin bırakman, muhtaç ve halka el açar halde fakır bırakmandan daha hayırlıdır. Ey Sa’d! Sen Allah rızâsını isteyerek harcayacağın herbir nafakadan muhakkak ücret alacaksın. Hattâ yemek yerken eşinin ağzına koyacağın bir lokmadan dolayı da ecre nail olacaksın".
Yine ben:
— Yâ RasûlAllah! (Siz Medine’ye döneceksiniz de) ben arkadaşlarımın arkasında geriye mi bırakılacağım? diye sordum.
Rasûlullah (S) şöyle buyurdu:
— "Sen geri bırakılmıyacaksın. (Şayet burada kalır da) sâlih amel işlersen, elbette onunla derecen artacak, merteben de yükselecektir. Sonra zannediyorum ki, sen uzun zaman yaşatılacaksın. Hattâ senden bir takım kavimler faydalanacak; diğer bir takımları da senden dolayı zarara uğrayacaklardır. Yâ Allah! Sahâbîlerimin hicretlerini tamamla, onları topukları üzerinde ters çevirme!"
Lâkin hâli üzüntülü olan Sa’d ibn Havle’dir. Rasûlullah (S) ona, Mekke’de ölmüş olmasından dolayı şefaat edip, üzülmektedir[101].


Yorum: Peygamber (S), Sa’d İbn Havle’ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır

ATİE
peygamber efendimiz özü sözü bir ve dosdoğru bir insandı onun hastaya olan tavrı herzaman çok değerli görülmüş ve bu şekilde yaşamak tavsiye edilmiştir

Okudunuz mu?  Ölü Nasıl Yıkanır

sad bin havle, sad bin havle kimdir, saad bin havle

Bu kategoride yer alan Cenaze Yıkamaktan Dolayı Gusl Etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber (S), Sa’d İbn Havle’ye Mersiye Edip Hüznünü Açıklamıştır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.