Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Kabir İçine Izhır Çayırı ve Kuru Ot Konuluşu

Kabir İçine Izhır Çayırı ve Kuru Ot Konuluşu

kaars
Kabir İçine Izhır Çayırı ve Kuru Ot Konuluşu Babı [202]

104-…….Bize Hâlid el-Hazzâ-, İkrime’den; o da İbn Abbâs(R)’tan tahdîs etti. Peygamber (S) şöyle buyurdu: "Azız ve Cetîl olan Allah Mekke’yi haram kılmıştır. Artık Mekke, benden evvel hiçbir kimse için ha-lâl olmadı; benden sonra da hiçbir kimse için hatâl değildir. Mekke bana da bir gündüzün bir saatinde halâl kılınmıştı. Mekke’nin otu kopanl-maz, ağacı kesilmez, av hayvanı ürkütülmez, yitiği kimse tarafından el uzatılıp alınamaz. (Mekke’de yitirilen şeyi) ancak onun sahibini araştıracak kimse atabilir". Rasûluilah’ın bu sözleri üzerine Abbâs: Yâ RasûlAllah, kuyumcular ve kabirlerimiz için ızhır otu müstesna olsun, dedi. Rasûlullah: "Izhır müstesnadır" buyurdu [203].
Ebû Hureyre Peygamber’den rivayet ettiği hadîste o zâtın: "Kabirlerimiz için ve evlerimiz için (ızhır müstesna olsun)" dediğini söyledi [204].
Ve Ebân ibnu Salih, el-Hasen ibn Müslim’den; o da Şeybe’nin kızı Safıyye’den söyledi ki, bu Safıyye: Ben Peygamber(S)’den işittim, deyip bu hadîsin benzerini (yânı kabirler ve evleri zikrettiğini) rivayet etmiştir [205].
Mucâhid de Tâvûs’tan; o da İbn Abbâs’tan söyledi ki, Abbâs: Izhır, Mekkeİiler’in demircileri, dökümcüleri ve evleri için (zarurî bir ihtiyaç maddesi)dir, demiştir [206].


Yorum: Kabir İçine Izhır Çayırı ve Kuru Ot Konuluşu

ATİE
ızhır otu güzel kokulu bir bitki olduğundan kabirlere koyulmasındad bir mahsur görülmemiştir ölüye ne faydası olur bilinmez ama cenaze sahiplerinin içini rahatlatan bir davranış sanırım

Okudunuz mu?  Cenaze namazı nasıl kılınır? Maddeler halinde kısaca

izhir otu, izhir otu nedir, ızhır otu

Bu kategoride yer alan Ölü Nasıl Yıkanır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kabir İçine Izhır Çayırı ve Kuru Ot Konuluşu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.