Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:28
Sizden
Yönetici

Olay hakkında kişi belli etmeden konuşmak gıybet mi ?

Olay hakkında kişi belli etmeden konuşmak gıybet mi ?

istanbul2688
diyelimki ahmet üniversiteye gelmiş ama 2×2 işlemini yapamıyo. Ahmetin olmadığı bir yerde isim vermeden zaten ahmeti tanımayan birine ülkenin durumu kötü adam üniversitede ama 2 ile 2 yi çarpamıyo dersek yani kişiyi değilde olayı anlatsak ve kınasak bu günah mı ?

Okudunuz mu?  Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ?

Cevap: olay hakkında kısı bellı etmeden konusmak gıybet mı ?

HAMMADUN
Eğer ahmet efendi’nin kendisine bizzat
Alıntı:
ulkenın durumu kotu adam unıversıtede ama 2 ıle 2 yı carpamıyo
diyebiliyorsanız ve Ahmet efendi’nin bizzat kendisinden bunu başkalarına da söylemek için rıza alabiliyorsanız. Bunu yaparkende nefsini ilahlaştırmadan yapabiliyorsanız. Kendi kusurlarınız arasında buna benzer veya kusur olarak bilinen en ufak bir kusurunuz, icraat veya fiilinizde yoksa. Kalbinizde de bir hased durumu yoksa. Bunu söylemenizden dolayı, Rab’binizin yarattığı bir kul hakkındaki takdirinin üzerine de parmak basmadığınızdan da emin iseniz eğer. Ahirette sorgu suali bir kez daha düşünüp, bunu başkalarınada söylemenizde herhangi bir beis veya günah yoktur.

Okudunuz mu?  Hocaların okuyuş farkı

isim vermeden konuşmak gıybet olur mu, isim vermeden gıybet, bir olayı anlatmak gıybet mi

Bu kategoride yer alan Namazdan Sonra Yapılacakları Sırasıyla Yazarmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Olay hakkında kişi belli etmeden konuşmak gıybet mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.