Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Musibete Uğrayınca İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun Demek

Musibete Uğrayınca İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun Demek

Fetva Meclisi
(Musibete Uğrayınca) İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun Demek

Başına musibet gelen bir kimsenin "Biz Allah içiniz ve biz ona döneceğiz. Ey Allah’ım (bu) musibetimin ecrini senden bekliyorum. Onun karşılığında bana ecir ver. Bana bu bela karşılığında ondan daha hayırlısını ver anlamına gelen duayı okuması tavsiye edilmektedir.

Okudunuz mu?  Yanarak ölenin cenazesi yıkanır mı?

Anlamı: Şüphesiz Biz Allah’tan Geldik ve O’na Döneceğiz


Cevap: (Musibete Uğrayınca) İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun Demek

HADİE
musibete uğrayınca bu duayı okumak Allahtan sabır dilemek gerekir zira en başında yapılan bu dua Allahın hoşuna gidecek ve gösterdiği sabrından dolayı onu ödüllendirecektir

Okudunuz mu?  Başsağlığı nasıl dilenir

inna lillahi ve inna ileyhi raciun fazileti, inna lillahi ve inna ileyhi raciun anlamı, inna lillahi ve inna ileyhi raciun ne demek

Bu kategoride yer alan Yeni ölen birinin elbiseleri atılır mı yoksa giyilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Musibete Uğrayınca İnna Lillahi Ve İnna İleyhi Raciun Demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.