Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:04
Nedir
Abone

Züleyha isminin islama uygunluğu

Züleyha isminin islama uygunluğu

Kayıtsız Üye
züleyha isminin islama uygunluğu nedir?


Cevap: züleyha isminin islama uygunluğu

hbevci
İsim:Züleyha
Cinsiyet:KIZ
Anlam Su Perisi, Peri Gibi Güzel;
Hz. Yusuf Kıssasındaki Kadın, Zeliha;
Tasavvuf’ta Nefs Simgesi
Köken:Arapça
malumunuz aynı zamanda Hz. Yusufun a.s. hanımıdır.

(Bazı rivâyetlere göre, Züleyhâ’nın kocası vefât ettikten sonra Allah’ın irâdesi ile eski güzelliğini kazanmış ve Yusuf (a.s) ile evlenmiştir. Yusuf (a.s) ile evlendiği zaman, bakire olduğu anlaşılmıştır (Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’ân Dili, İstanbul 1971, IV, 2879).

ayrıca islamda isim için önemli olan ANLAMININ GÜZEL olmasıdır.
Züleyha isminin anlamıda güzeldir.nitekim,

Okudunuz mu?  Namaz nedir sözlük anlamı

1-Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.(Ebu Davud, Edeb 69)

2-Rasulullah (sav)’ın isim konusundaki hassasiyetini daha iyi anlamak için şu hadis-i şerifi de görmek lazım. Yahya bin Said (r.a.) anlatıyor: Hz. Peygamber (sav) bol sütlü bir deve hakkında: "Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki, Rasulullah (sav) adama: "İsmin ne?” diye sordu. Adam: "Mürre (acı)” diyince ona "Otur” dedi. Hz. Peygamber (sav) tekrar: "Bunu kim sağacak?” diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (sav) ona da: "İsmin ne?” diye sordu. Adam: "Harb” diyince, ona da: "Otur” dedi. Rasulullah (sav): Bu deveyi bize kim sağacak?” diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. O da "Ya’iş” (yaşıyor) cevabını alınca ona "Sen sağ” dedi.(Muvatta, İsti’zan 24)


züleyha ne demek, züleyha isminin anlamı, züleyha anlami ne

Bu kategoride yer alan Zübeyir isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Züleyha isminin islama uygunluğu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.