Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır?

İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır?

Kayıtsız Üye
İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır? ibadetle temizlik hakkında bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: ibadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır?

Hoca
İbadetle temizlik arasında ne gibi bir ilişki vardır?
İbadetle temizlik arasında çok yakın bir ilişki vardır. Çünkü temizlik ibadetin temeli, aynı zamanda ön şartıdır. Bir Müslüman’ın Allah’ın emrettiği ibadetlerden bazılarını yerine getirebilmesi için ruh ve beden yönünden her türlü pislik ve kirlilikten arınmış olması gerekir. Bu nedenle İslam dininde birçok ibadet, temizlik şartına bağlanmıştır. Kur’anıkerim’deki Sonra kirlerini gidersinler, saç ve tırnaklarını kessinler, adaklarını yerine getirsinler ve o Kabe’yi tavaf etsinler (Hac suresi, ayet 29) ayeti Kabe’yi tavaf ibadeti için temizliğin ön şart olduğunu açıklamaktadır. O’na (Kur’an’a) tertemiz olanlardan başkası el sürmesin (Vakıa suresi, ayet 79) ayeti de Kur’an’a el sürmek için temizlik gerektiğini belirtmektedir.

Okudunuz mu?  Kıbleyi oturduğum eve göre nasıl bulabilirim?

Ayrıca namaza hazırlık şartlarından birisi de, her çeşit manevi pisliklerden, kirlilikten, yani gözle görülemeyen, fakat pis sayılan hallerden temizlenmektir. Bu da, gusül, namaz abdesti, ya da teyemmümle gerçekleşir. Namaza hazırlığın diğer bir şartı da; vücudun, elbisenin ve namaz kılınacak yerin temiz olmasıdır. Bütün bunlar temizliğin ibadetin temeli ve ön şartı olduğunu, dolayısıyla temizlikle ibadet arasında sıkı bir ilişkinin varlığını açık bir şekilde göstermektedir.

Okudunuz mu?  Cüzdanımı kayıp ettim nasıl bulabilirim?

Osman Ay


Cevap: ibadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır?

berkay
çok güzel olmuş elinizize saglık


Cevap: İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır?

Kayıtsız Üye
Ödev im bitti saol ya din den


Kayıtsız Üye
Sağolun emek harcamışsınız sizin sayenizde ödevimi yapabildim derim

Okudunuz mu?  Zulüm ile ilgili kuran ayetleri

ibadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır, ibadet ile temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır, temizlik ve iman arasındaki ilişki

Bu kategoride yer alan Azaptayım ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İbadetle temizlik arasında nasıl bir ilişki vardır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.