Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:49
Cenaze
Yönetici

Cenaze namazında fatiha sûresi okunur mu?

Cenaze namazında fatiha sûresi okunur mu?

Fetva Meclisi
Cenaze namazında fatiha okunur mu

1026- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre: Peygamber (s.a.v.), cenaze namazında Fatiha sûresini okudu. (Buhârî, Cenaiz: 65; Nesâî, Cenaiz: 77)
ž Tirmîzî: Bu konuda Ümmü Şerik’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: İbn Abbâs,hadisinin senedi pek sağlam değildir.
İbrahim b. Osman’a Ebû Şeybe el Vasîtî denir rivâyeti pek kabul görmeyen kimselerdendir. İbn Abbâs’tan sahih olan rivâyet onun şöyle dediğidir: Cenaze namazında Fatiha sûresi okumak sünnettendir.
1027- Talha b. Avf (r.a.)’den rivâyete göre; İbn Abbâs ceneze namazını kılarken Fatiha sûresini okudu kendisine sordum: Fatiha okumak sünnettendir veya sünnetin tamamındandır dedi. (Buhârî, Cenaiz: 65; Nesâî, Cenaiz: 77)
ž Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir. Rasûlullah (s.a.v.)’in ashabından ve sonraki dönem ilim adamlarından bazıları uygulamalarını bu hadisle yaparak ilk tekbirden sonra Fatiha sûresini okumayı tercih ederler. Şâfii, Ahmed ve İshâk bunlardandır.
Bazı ilim adamları da şöyle derler: Cenaze namazında Fatiha süresini okumak yoktur. Fakat Allah’a övgü Peygamber (s.a.v.)’e salevat ve ölen kimseye duadan ibarettir. Küfeliler, Sevrî ve başkaları bunlardandır.
Talha b. Abdullah b. Avf, Abdurrahman b. Avf’ın kardeşinin oğludur, kendisinden Zührî hadis rivâyet etmiştir.


Yorum: Cenaze namazında fatiha sûresi okunur mu?

ATİE
cenaze namazının farzları ve sünnetleri vardır farzlar kesinlikle yapılması gerekenlerdir sünnetler kişiye kalmış ama bir okadarda sevaptır bu sünnetlerden biride fatiha suresidir

Okudunuz mu?  Ölen kişinin gözleri neden açık kalır ve neden kapatılır?

cenaze namazında fatiha okunur mu, cenaze namazında fatiha okunurmu

Bu kategoride yer alan Akşam vakti mezarlıktan geçerken kabir ehli üzerine Fatiha okunur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cenaze namazında fatiha sûresi okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.