Anasayfa
15 Ekim 2023, 2:53
missa04
Abone

Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum

Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum

sevgi_sevgi
Eşim bazen bana haber veriyor, bazen de habersiz ailesine nerdeyse her ay para gönderiyor.Bu benim canımı çok sıkıyor.Artık biz bir aileyiz.Ama yeter artık dayanmak istemiyorum.Ne yapmalıyım?


Cevap: Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum

Desert Rose

Eşinin ailesinden kastınız anne ve babası olmalı
ve eşinizden gelecek yardıma ihtiyaç duyar durumda olmaları
Eşinizin anne yada babasına maddi ve manevi yardımda bulunması
onun evlatlık vazifesidir.Bunu kabullenip eşinizin arkasında durmuş olsanız o da her para gönderdiğinde saklama ihtiyacı duymaz size söyler…Şöyle düşünün birgün sizde ebevylerinizin yerini alıp evladınızdan gelecek olan yardımı bekler durumda olursunuz ve evladınızın eşide aynı tepkiyi gösteriyor olur.bu hoşunuza gidermi? gitmez razı olmazsınız anne babanın razı olmadığı durumdan
Allah c.c razı olmaz…Kendinizi eşinizin ve ailesinin yerine koyun ve
aynı zamanda elinizi vicdanınıza koyun ve güzel düşünün…
semeresini güzel bir şekilde ileriki yıllarınızda alacağınıza emin olun…
O zaman içinizdeki bu öfke ve isyanı giderip huzuru hissedersiniz


Cevap: Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum

aynurakgül
Peki bu erkeğin anne ve babası paraya hiç ihtiyacı olmadığı halde, yani neredeyse oğullarından daha iyi durumda olmalarına rağmen ondan para alıyorlarsa, ki bunun örneğini ben bizzat babamda yaşadım. Babam yıllarca bizden kesti, anne ve babasına aktardı. Şu anda anne babası oldukça zengin. Babam muhtaç durumda. Bu yaşında hala çalışmak zorunda. İhtiyacı olan paranın bir kısmını temin etmek için bile babasından borç isteyemiyor. Çünkü vermeyeceğini biliyor. Oysaki babam babasına, hiç ihtiyacı yokken varını yoğunu hibe etti. Anne ve babası, “oğlum senin eşin ve çocukların var, bizim ihtiyacımız yok, önce sen kendi aileni feraha çıkar, çocuklarını rahata kavuştur, sonra fazlası olursa alırız.” demediler. Resmen babamı hiç acımadan sömürdüler. Babam da anne ve babasına aşırı düşkün bir insan. Bu güzel bir şey ama, o anne ve babanın da biraz oğlunu düşünmesi gerekmez miydi? Evladın anne babasına görevleri var da, anne babanın evladına karşı hiç mi görevi yok?


Cevap: Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum

Desert Rose

Bu sizin bahsettiğiniz durumlar istisnaidir genellikle benim vurguladığım türden
olur.Babanız dininin emrini yapmış evlatlık vazifesini fazlasıyla yerine getirmiş.
en azından sorumluluk açısından vicdanen rahattır ve Allah c.c nun katında sevgili bir kuldur İnşaAllah çünkü böyle bir durumda imtehan vesilesidir.
beri tarafta ihtiyacı yokken evladını sömüren ve hakkına giren
tabiri caizse babanızın aç gözlü ebeveyni bunun hesabını Allah c.c ya mutlaka verecektir,buda onların imtehanıdır.

Okudunuz mu?  Cenabetken bebek emzirilir mi?

_müberra_
rose bacım”cehennemin duvarı iyi niyetlilikle örülmüştür”diye hadis varmı duydumda….
şimdi aynur bacımız da anlatınca aklıma geldi…


aynurakgül

Allah razı olsun kadeşim, babam gerçekten faza iyi niyetli bir insan. İnşAllah imtihanının karşılığını sevap olarak alır. Ama bizim yani çocuklarının rızkını da kendi ebeveynine yedirdiği için de vebal altına girmiş olmuyor mu? Yani annem ve biz hakkımızı yiyen, üstelik de bize hiç sevgi ve merhamet göstermeyen dedemize hakkımızı helal etmiyoruz.


Şema
En son yazan misafire
Koca, karısını ve çocuklarını geçimini sağladıktan sonra karısı onun gelir ve giderine karışmamalidir.
Aileye para göndermesi bu onun hayırlı bir insan olduğunu gösteriyor.
Şükredecegine boşanma nedeni yapmışsın.

Maalesef hiç bir kadın kocasının ana babasına maddi desteğini sevmez.
Allah akıl fikir versin.


Kayıtsız Üye
Birçok kişi eşlerden erkek olanı ailesine ihtiyaçları olmadığı halde daha iyi standartlarda yaşasınlar diye ailesine maddi yardımda bulunmasını hoş karşılayıp, buna itiraz eden kadınlara kızmışlar. Haklısınız her evlat anne babasının daha iyi şartlarda yaşamasını ister. Ancak nedense eşlerden kadın olanı kendi ailesine herhangi bir maddi yardımda bulunsa öncelikle eşi tarafından hemen itirazda bulunuluyor. Üstelik bazıları kadının alnının teriyle çalışıp kazandığı parayı kendisi için harcamasına bile engel olurken değil ki ailesine yardım göndersin. O adam karı parasıyla hayırlı evlat olmuş oluyor, kadın ise kendisinin çalışıp kazandığı parasından kocasının lütfedip verdiği kadar olan üç beş kuruşu annesine gönderdiği için hayırsız eş oluyor. Lütfen şunun ayrımına varalım: Dırdırcı kadınlarımız olabilir, ancak kadını çalıştırıp sonra elindeki maaşı alıp sadce bir yol parasıyla işe gönderen üstelik bir de dayağını yiyen kadınlarımız da var. Bizzat tanıdığım var bir hanım öğretmen… Kadını dövünce erkek oldum sanıyor herif, adamsan çalıştırma kadını oturt evinde bak! Ama olur mu eve giren maaş yarıya düşer!!!

Okudunuz mu?  Cennette Anne Babamızı Yanımıza Alabilecek Miyiz?

Kayıtsız Üye
eve giren para ortaktır ve kimse kimseden HABERSİZ anne babası dahi olsa para göndermemelidir. Gönderilmesi gerekiyorsa konuşulmalı anlaşılmalıdır. erkek çalışıyorsa Kadın da eşine hizmet ediyor aile olunduktan sonra her şey ortaktır.


Kayıtsız Üye
Peki şunu soracam ben de. Çalışan bir kadınım eşimin evliliğimizin ilk yıllarında maddi durumu iyi değildi, ailesinin durumu ise iyi. Kaç yıl boyunca evi ben baktım. Bi kaç ay öne 2. Çocupumu doğurdum. Sın bir iki yıldır eşimin işleri çok çok iyi. Devlet menuruyum ben. Doğum iznim bitince bebeğime bakmak için ücretsiz izin almak istedim, eşim ise sahte sağlık raporu alalım dedi, ben karşı çıktım. Bana o Zaman git çakış dedi. Bana bunu söylediği ay babasına 25 000 tl gönderdi. 3 aylık bebeğim varken ücretsiz izin almama karşı çıkıp zevki için kötde ev yapan babasına 25000 tl gönderiyor. ( köyde zaten ev vardı) Anne süytüyle beslenen bebeği mi düşünmesi gerekirdi yoksa babasına mı göndermesi gerekirdi. Ben ücretsiz izne ayrıldım ilk ay hatcadığımın sitemini etti. Daha sonra ondan para almadım. Ailemin bana verdiği bir ev var onun az çok kirası var onunla kirasıyla ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Üstelik eşin benden gizli arladaşlarına sponsorluk yapıyo. Üstüne üstlük kullandığı kredi kartımı da ödemiyor. Sizce bunların vebali yok mu, yoksa yine hayır mı işlemiş oluyo.


mum
eşim ailesine para veriyor
< bunların vebali yok mu >
Eşiniz diye hakkınızı izinsiz alamaz. Siz helal etmedikçe kul hakkı boynunda kalır.


Şema
eşim ailesine para veriyor
< ufak para biriktirib gizli göndersem olurmu eşimle aramızda yalan yok >
Kocanızın parasını yollamanız günahtır kul hakkıdır ama size bağışladığı yani kendi paranızı yollayabilirsiniz.


smsn
Ben Eşimin Ailesiyle beraber oturuyorum Eşim bana hergün gizli para veriyor genelde eve bakiyor bende hergun harclık Alıyorum kul hakkına geciyor mu ?


Şema
< bende hergun harclık Alıyorum kul hakkına geciyor mu ? >

Kocanızın haberi olsun kul hakkı olmaz.


Kayıtsız Üye
ben şahsen kendimde çalışıyorum eşime desemki 1 tl ver bana cevabı ne yapacaksın oluyor?
ailesinin hiç ihtiyacı yok.ama para göndermeyen evlat hayırsız evlatmış
biz göndermeye kalkınca herkes gitsin kendi çalışsın oluyor

Okudunuz mu?  Cennetteki meleklerin isimleri

Kayıtsız Üye
Mrb bende su anda bir evlilik aşamasındayım nişanlımın geride üniversiteye gidecek 3 kardeşi var ve anladığım kadarıyla ailesine de yardım ediyor bende çalışan bir bayan olarak daha önce ekonomik sıkıntılar yasadım fazlasıyla !evlendiğim süreçte bu tür sıkıntıları yasamak istemiyorum çünki her yetişkin bireyin kendi ayakları üzerinde durması gerektiği kanaatindeyim .. Bu durumu onunla konuşamıyorum art niyetli olarak algılayacak ama çekilecek dert değil zaten düğün eşya borçlanıp birde ailesi tahammül edilebilir mi ???


Kayıtsız Üye
Ben de aynı durumdayım inan. Benim annem de sordu aynı soruyu. Ben evlenmeden önce konuştum sizinkilere ne kadar para göndereceksek bizimkilere de o kadar göndereceğiz diye, 2 yıl kardeşine göndeririz diye kabul etti. Kardeşi de benim yaşımda, ben üniversitede hem okuyup hem çalışıyordum kız başıma ama yine de zorluğunu bildiğim için kabul ettim. Evlendikten sonra ailesine gizli gizli ekstra para gönderdiğini öğrendim tartıştık daha bir ay önce özür diledi. “Bir daha para göndermeyeceğim” dedi.


arifselim
Bu tür mevzuları eşler aralarında çözmelidirler. Her zaman ilk sorumluluk kendi evi olduğunu bilmelidir. Her iki tarafında ailesini kendi ailesi gibi kabul etmelidirler. Birbirinden gizli saklı işler yapmamalıdırlar. İslam her eşi kendi malında hür kılmıştır bunu bilmek gerekir. Ama herşeyi fetva ile değilde takva ile, anlayış ile ve güzellikle çözme gayretinde olmak en doğrusu olur. Eğer eşinin ailesi bir zaruret halinde olurlarsa tabiki eşler ailelerine destek olmak zorundadır. Ama öyle bir durum yoksa önceliği kendi eşine ve yuvasına vermesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Ben de çalışan bir kadınım.Eşim ben helal etmediğim halde babasına 2.evini yaptrması için para veriyor. Babasna verdiği parayı benm rızamı almadan verdiği için ve babası huzurumuzu bozduğu için helal etmiyorum dedim .. bu durumda eşim ya da babası kul hakkına girmiş oluyor mu?


arifselim
Kadın ve erkek kendi parasında hak sahibidir. Eğer evinin ve eşinin gerekli ihtiyaçlarını karşılıyorsa diğer parasında serbesttir. Elbette ailece bu tür konular konuşulmalıdır ve orta yol bulunmalıdır. Arada sorunlara yer vermemelidir.


Kayıtsız Üye
Çok doğru söyledin arkadaşım canlı örneği benim.Bu yüzden şeker guatr kolesterol fıtık. ne ararsan oluştu bende.yakında kanserde bekliyorum.halbuki orta bir memurum ve eşim benim iki katı maaşım kadar maaş alırken gözü benim maaşta.canıma tak etti.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendımız ile eşi Arasındaki yas farkı

Kayıtsız Üye
Sabırlı olun zor durumda olan insanlara yardım edin para için kavga etmeyin


emre
Eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı karşılamayıp parasını veriyorsa sıkıntı olur, fakat normalde sizin olmayan parayı siz haram edemezsiniz.İhtiyaç sahibi olanlara yardım etmek için izin almaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Eşim borclarimizin olmasına rağmen telefon düşkünlüğü yüzünden sürekli borç yapıp telefon alıyor ve biz asgari ücretle çalışan insanız ve tek maaş bunu yapması telefon koleksiyonu yapması caiz mi


Adil
Evinizin ihtiyaçlarını karşılamayıp aksatıyorsa elbette yapılan iş doğru değil israf ve haramdır.


Kayıtsız Üye
5 yıllık evliyim. Evlenirken babam arabamı aldı. Kocamın arabası yoktu. Babasının arabası evi yazlığı kışlığı var. Buna rağmen ne ev nede araba verdiler bize. Geçen yıl babam arabamı yeniledi. Kocam ve ailesi sanki kendileri almış sanıyorlar sürekli onun arabası olduğunu vurguluyorlar. Babasının arabası olmasına rağmen heryere eşim götürüyor getiriyor. Bana da otobüsle, taksiyle git diyor. resmen özel şoförü gibi kullanıyor kayınpederim.Ben helal etmiyorum çünkü onların tek kuruşu yok o arabada yanlış mı yapıyorum?


Şem’a
Araba sizindir ve siz izin vermediğiniz sürece kocanız izinsiz kullanamaz


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm… Buradaki bir çok konuyu okudum hemen hemen hepsi aynı dert gibi.. Benimde bu konuda bir sorum olacak. Söz konusu kişi ben değilim ablam. Bi süredir eşiyle Sorunları var şuan konuşmuyorlar . Maddi durumları el verene kadar bizimle yaşayacaklar şuan ablam 7 aylık hamile 5 yaşında da kızları var. Evleri duruyor fakat herşeyleri kesik olduğu için gidemiyorlar taşınmaları gerekiyor ev sahibi çıkmalarını istiyor toplu paraları olmadığı için taşınamıyorlar. Eniştemin üzerine bir ev var fakat onun değil Zaman’ında ailesiyle sorunları oldu istemedi kimsede ne gelen kirayı nede evi ona vermiyor şuan. Zaman’ında dükkanları vardı onu satmak zorunda kaldılar güvence olsun diye kalan parayla iki sene önce araba aldılar o dükkan ablamındı alınan arabada ablamın. Şuan ki sorunsa eniştemin abisine araba ve ev üzerinden kredi çekip verecek olması. Ablam haklı olarak biz onlardan bir şey görmedik biz zor durumdayken böyle bir şey yapmasını istemiyor eniştem de o benim abim hayır diyemem diye diretiyor . Eve 1 hafta gelmedi şuan gelip gidiyor ama konuşmuyorlar . Bu sorun ilk değil hemen hemen her sene bu kavga oluyor. Şimdi sorum şu.. Bir bayan eşine küs durmamalı evet fakat sonuna kadar Hakkı’nı gözetmek için haklıykende küs durması yine de günaha girer mi? Yani bu durumda ablamın ne yapması gerek dinimizce?

Okudunuz mu?  Aile Hakkında Şiir

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle bu sorunların çözümü için eşlerin ya aralarında orta bir yol bularak anlaşması veya aralarına sözünü dinleyecekleri bir hakem tayin etmeleri ile olur. Koca veya kadının hakkı önemlidir ama hiç birisine haksızlık ve zulüm etme hakkı vermiş olmaz. Bir konuda haklı diye küsüp dargın kalmakta bir çözüm değildir.


Kayıtsız Üye
Ben çalışan bir kadınım eşim evin tüm faturalarını bana ödetip kendi maaşıyla da ailesine destek oluyor. Üstelik evde 31 yaşında 3 iş yeri batırmış bulunan tüm işlerde yarım günden fazla çalışmayan fizikten gayet sağlıklı olduğu halde evde oturmayı tercih eden bir kardeşi var. Ben bir kadın olarak bu kadar yorgunluk ve strese katlanıp sağlığımdan olurken eşimin bu şartlarda ailesine destek olmasını istemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum?


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 4 yıldır evliyim geldiğim günden beri eşimin ailesi bankaya para ödüyor, simdide baya bir borca girdiler faizle eşimde çalışıyor fakat kendisi azospermiya hastası tedavisi fazla para tutuyor yetmiyor bile şimdide sıkistiryolar paranin hepsini bize ver diye,bende bebek istiyorum sıkıldım artık en azından sansimızı denemek istiyoruz,vermesek dini acıtan günah olurmu?


Kayıtsız Üye
Ben 9 aylik evliyim eşim asgari ucretle calisiyor evimiz kira yakinda cocugumuz dogacak borclarimiz var abisine para vermesini istemiyorum yardim etmek iyi bir sey fakat benim evimin ihtiyaci varken vermesini istemiyorum buna hakkim var mi


arifselim
İslamda kadında erkekte kendi parasında ve malında özgürdür. Erkeğin bir sorumluluğu da evinin ve eşinin ihtiyaçlarını karşılamasıdır. Bu meseleleri iyilikle konuşarak ve orta yolu bularak çözmenin yolunu aramalısınız. İyi geçinmek ve daima orta yolu bulmak daima hayırlı olanıdır.


MİSAFİR
merhaba 7 yıldır evliyim 4 yaşında 1 kızım var eşim ve ben çalışıyoruz çocuğum bakıcıda..aynı problemleri bende yaşıyorum eşim gizli saklı ailesine para veriyor babası zaten parasının bir kısmını başka kadınlara yediren bir insan evde birde çalışmayan ve okulunu dışarıdan okuyan bir erkek kardeşi var..ben ufacık çocuğumu yabancıya teslim edip çalışıyorum eşim evimin rızkının bir kısmını benden gizli ailesine yediriyor ben bu durumda ne yapmalıyım kendimi enayi gibi hissediyorum çok zoruma gidiyor bazen eşime tepki olarak işi bırakıp evde oturup çocuğumla olmayı düşünüyorum bunu dile de getiriyorum ama beni tehdit eder gibi çalışmazsan şöyle perişan oluruz böyle perişan oluruz deyip beni çıkmaza sokuyor konuşmayla orta yol bulamıyoruz ne yapmalıyım??

Okudunuz mu?  Used to ile ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
Merhaba. Karımla 1 sene önce evlendik. Onun ailesinin durumu iyi olmadığı için her şeyi benim babam karşıladı. Nişanı kız tarafı yapar denmesine rağmen biz yaptık ve düğün yapar gibi oldukça masraflı büyük bir nişan oldu. Düğün zamanı A’dan Z’ye evin çöpüne kadar her şeyi babam aldı ve bütün birikimini bizim evliliğimiz için harcadı. Üstelik düğün harcamaları ve ev eşyaları eşimin istediği gibi oldukça lüks oldu. Eşimin ailesinden tek kuruş çıkmadı. Bu sebeple kayınpederime ve kayınvalideme içten içe çok kızıyorum ve onlara saygı-sevgi besleyemiyorum. Babama karşı da kendimi çok mahcup hissediyorum ve ona her ay kazancımdan bir miktar para vermek istiyorum. Eşim çocuk istiyor fakat babama 1 yıl boyunca para vermek istediğim için şu an çocuk istemiyorum. Ayrıca eşimin de benden habersiz olarak kendi maaşından anne-babasına para verdiğini düşünüyorum. Benim bu düşüncelerimin hükmü nedir? Ve eğer eşim böyle bir şey yapıyorsa onun bu davranışının hükmü nedir? Ne yapmalıyım?


mumsema
< eşimin de benden habersiz olarak kendi maaşından anne-babasına para verdiğini düşünüyorum. Benim bu düşüncelerimin hükmü nedir? >
Bu su-i zandır günahtır, kesin bilinmeden bu şekilde düşünmek günahtır ayrıca muhtaç olan anne babasına yardım etmesi gayet normaldir.
Maddiyat, sizin saadetinizi, akrabalarla olan bağlarınızı koparmamalı


Ayşin
Kesinlikle haklısınz aynısı bizimde başımıza geldi benim küçük kazandığim parayı bile kardeşlerinin ihtiyaçları için harcıyor du hepsi şuan çok zengin babası da bütün öbür oğluna verdi


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam biz karıkoca çalışan insanlarız. Kocam benim maaşımı bankada tutuyor. Büyük harcamalar için çekiyoruz. Kocamın kazandığını yiyoruz. Bana aylık pazar ve evin alınacakları ufak şeyler için para veriyor. Ben bu paradan
Bazen artıyor. zekatımı fitremi veriyorum. Bazen istediğim şeylere harcıyorum. Bana ne yaptın diye sormuyor. Paran varmı diye soruyor. Az kaldı dediğimde para veriyor.çünkü benim lüzümsuz şeylere harcamıyacağımı biliyor. Kendi zrkatını ve fitresini kendi veriyor. Benim verdiğim zekat ve fitreler için yaptığım davranış doğrumudur ? Babasının geliri iyi ama benden habersiz para gönderiyor. Babası gil kendi harcanmıyor başka kardeşlerine veriyor. Araba tarla falan alıyor. Ben razı değilim. Çünkü kayıtlar babasına yada annesine oluyor. Annesi tapuları diğer kardeşine devrediyor. Eşimde çok çalışmak zorunda kaljyor.evine ilgiyi azaltıyor. Bu durumda evliliğim de tdhlikeye düştü. Çünkü kocamla aramda soğuklu k oluştu .özelimiz kalmadı. Sabah erken işe git akşam yorgun geç gelmeler. Konuştuğumuz iki kelime hoş geldin .sabah güle güle. Bu durumda ben hakkımı helal etmiyorum. Çünkü ağabesi gil çalışmıyor.lüks yaşıyor. Bizde tutarak yaşıyoruz. Bu durumda gönderdiği paraları haram ediyorum. Yanlış mı yapıyorum. Bu konudan rahatsızım.

Okudunuz mu?  Cennette yaşam dünyadaki gibi mi olacak?

Hoca
< Benim verdiğim zekat ve fitreler için yaptığım davranış doğrumudur ? >
Size verilen parayı helal yol olmak kaydıyla dilediğiniz yere harcama hakkınız var helaldir.
< Babasının geliri iyi ama benden habersiz para gönderiyor. >
Çalışan karı-kocaların en çok anlaşamadıkları konulardan biri budur
Bu hakkınızdan yollanıyorsa helal etmeyebilirsiniz ama size tavsiyem oturup konuşun kuralları belirleyin
Sizde ailenize kötü durumlarda yollayın kocanızda yollasın
gerektiğinde onlar size destek olsun hayat böyle sürer


Fatima
Es Selamu aleykum hoca.kocadan habersiz birilerine para vermek günah olduğunu bilmeden yardim eden kocasina yalan soylediyini demeli mi.Yoksa Allahdan aff dilemek yeter?


Hoca
Kocadan izinsiz bile bile başkasına para ve eşya veren mutlaka kocasından helallik dilemelidir.


Kayıtsız Üye
Sizinle aynı fikirdeyim. Gerçekten bu hak değil. Yeri geliyor ihtiyacımızı bile karşılaşamıyoruz bunu da almayı verelim üç beş kuruş birikimimiz olsun diye ama sonra bir bakıyorsun çöp olmuş gitmiş tuz buz sıfır


Kayıtsız Üye
Ben 2 senelık evlıyım esım çocuk istemiyorum..madem çocuk istiyorsan çalış dıye şart koşuyor..eşim kardeşinin çok yardım edıyor benım Gönül hiç Yok..bende lüx yasıyor ama çocuk var dıye ona yardım edıyor ..


Kayıtsız Üye
VAllahi çok haklısın bende bir bayanım hemde 13 yıllık evliliğimin 8 yılını çalışıp ilk çocuğumu anneme baktırarak ev olma bişeylere sahip olma uğruna eşimin hiç sözünden çıkmamış biriyim elime sadece kredi kartı verip onuda kullanmaya izin vermeyip son kuruşuma kadar alan on lira yitmi lira haşlık için kırk takla atan ben !!!!
Buna rağmen aradan yıllar geçti eş şimdi tek çalışıyo ev borcu var okuyan iki çocuk var ikisinin aylık kurs paraları 700 lira ev taksiti 2100 lira mubarek adamın maaşında kalan elektriği suyu d.gazı tel faturalarını zor ödüyo ben ayda birlere pazara belki iki ayda birde markete zor bela kırk lafla yinemi bitti dırdırıyla gidiyorum ve anne babasının iki maaşları olmasına rağmen benim gibi borç ödemiyolar vAllahide bizim neyimiz varsa kendimiz yaptık zerre yardımları olmamışken onların faturalarını ödüyo gizli gizli görümcemden duydum suçum ne sana sorucak değilim diyo nasıl bir iş bu beyin adaleti kimim ben ben üstüne başıma almazken herşeyden kısarken bu ne vizcansızlık ben onlardan medet beklerken bu günah değilmi ?????
Herşeyi buladar net anlatma sebebim peşin hüküm veren yorumcular içindir…..

Okudunuz mu?  Arı öldürmek günah mıdır?

Ferit ali
Selamün aleyküm kardeşim bir sorum olacak eşim bana maddi anlamda tasarruf yap deyip çoğu isteklerimdrn vasgeçtiğim halde benim rızam dışında evli iki çocuğu olan hali vakti çok çok iyi olan kız kardeşinin çocuklarının eksiklerini alıyor birde diyorki ben hayır yapıyorum çocuklarının eksiklerini alıyorum ve banada aldıklarını söylemiyor gizli yapıyor benim haberim olmadan rızam dışında iğne üçü kadar kardeşine harcarsan haram olsun dedim peki bu helal midir harammidir kocamın yaptıkları .


Şem’a
Kocanız sizin asli ihtiyaçlarınızı alıyor ve sizi o anlamda ihmal etmiyorsa bu yaptığı günah değildir.


Ferit ali
Sürekli bir şey istediğimde idare edelim aradan biraz zaman geçsin sende biraz tasarruf yap deyip duruyor mesela hergün süpürge tutma bu ay fatura tüksek geldi tasarruf yapalım bunu alalım dediğimde idare edelim bu ay gerekmedikçe bir şey almayalım


Kayıtsız Üye
merhaba ben 10 yıllık evliyim beş sene kayna namla oturdum sonra ayrı eve çıktım çıktıktan sonra sürekli eşimin ailesi eşimden para istiyor üstelik bütün samimiyetimle söylüyorum ihtiyaçları yokken ben ve üç çocuk ta hep ihtiyacımız olduğu halde eşim bizi hep erteler idare edin der ben artık katlanamıyorum bu duruma çok zor bir anne baba değil bütün ailesi ondan destek istiyor maddi açıdan eşim bir bana ve çocuklarına yok der diğerlerine hep borç harç etsede veriyor bu durumda ben ne yapayım

Okudunuz mu?  Gülme komşuna gelir başına deyimi ile ilgili hikaye

Kayıtsız Üye
İhtiyacı olmadan oğlundan para isteyenler Allah sorsun inşAllah bunlar anne baba falan değil benim eşimde ailesinin borcunu ödedi ki çok büyük miktar borç, bize de eve haciz geldi maaşına haciz geldi zor durumlara düştüm ve ailesi şu an ev alıyor ben zor durumdayım Allah sorsun inşAllah hakkımı helal etmiyorum eşimede ailesinede


Kayıtsız Üye
Bu insanlar neden aile kurarlar, anlamıyorum.Neden yakıyorsunuz kızları.Hem çalıştırıyorsunuz.Hem de onların paralarını yiyorsunuz.Çocuk da olursa onun da geleceğini yiyorsunuz.Yazıklar olsun, sizin adamlığınıza.Yaşayın ana babanızla.Bol bol da yedirin içirin.Sizden ne koca olur.Ne baba.Böyle bir ailede sadece hayalkırıklığı ve hüzün olur.Yazıklar olsun.


Kayıtsız Üye
İnsan evlenince her şeyi ortak bence yada biz kadınlar böyle düşünüyoruz benim eşimde ailesine ve 2 yeğenine sürekli para veriyor benimde 2 çocuğum var yeri geliyor onların istediklerini alamıyorum kimse bakamayacağı çocuğu doğurmasın bana mı sordular doğururken neden benim evimin rızkı o çocuklara gidiyor çocuklarda da her pislik var hiçbir zaman helal etmiyorum kim evimin rızkına göz dikerse kefen parası olsun diyorum Allah da kaynanamın başındasın derdi eksik etmiyor Allah büyük kim haklıysa hep onun yanında ama sabır gerektiriyor


fth123
Eğer kocanız, ihtiyacı olmadığı halde ailesine veriyorsa ve çocuğunuz geri kalıyorsa yüksek tutarlı market alışverişi yapın, kahvaltı için tereyağı, bak, yemekler için sürekli kıyma alıp sıkıştırın, elini ayağını bağlayın.


Kayıtsız Üye
Merhabalar size bir şey danışacaktım ben evliyim eşimle ikimiz çalışıyoruz ancak benim ailem sürekli benden para istiyor hamile olmama rağmen kirada oturuyoruz kendimiz ancak geçiniyoruz üstelik ailemin bana karşı hiç bir destek sağlamadı emekleri de yok sadece işi düşünce benden yardım istiyorlar sizce yardım etmek zorunluluğum var mı


Kayıtsız Üye
var günü geldiğinde sende anne olacaksin sende yaşlanıyorsun senin de başinda günü geldiğinde sende isteyeceksin para


vel Fecr

sizin paranız evinizin kavvamı erkeğin parasıdır aslında. vermek zorunluluğunuz yok.
yapmanız gereken paranızı eşinize teslim etmeniz ve idareyi eşinize bırakmanız gerekiyor.
eşinizden habersiz para vermeniz doğru değil.

Okudunuz mu?  Ders çalışma duası

Kayıtsız Üye
Sizi çok iyi anlıyorum. Benim babamda yıllarca yaptı, zamanında tonlarca para kazandı ama ne bir ev aldı nede bir iş kurdu,
hep kendi ailesine yedirdi, yokluğu biz çektik. Şimdi ise kirada oturuyor ve geçimi zar zor yapıyor.

eğer annenin babanın ihtiyacı yoksa, eşinizin önce kendi yuvasını düşünmesi gerekli.
hepimiz evladız doğru, Allah herkese hayırlı evlat versin, ama kendin zor durumdaysan
varını yoğunu kendi anne babana veriyorsan bu bence yanlıştır.
Arada bir harçlık gönderir ammenna, ama ondan fazlası sizi sıkıntıya sokarsa
bak kardeşim, ben evlendiğimde kocama dedimki, ikimizde evladız ikimizinde ana babası var,
gün gelir onlar muhtaç olur gün gelir biz. bu her evladın görevidir
amma velakın, ben ay sonunu zar zor getiriyorsam, iki evladımın boğazından kesmek zorunda kalıyorsam sen ailene bizim rızkımızdan kesip para gönderemezsin, aynı şeyi bende kesinlikle yapamam.

Eğer benden habersiz bir şey yaparsan hakkımı helal etmem, aynı şekilde bende yaparsam sende hakkını helal etme bana.

Bu söylediklerimden sonra benim eşim asla benden habersiz yapmaz, eğer yaparsada söyler.
Ki karakteride öyle, gizli işi sevmez.

Eğer bütün insanlar, kendilerine yapılmasını istemediği şeyi eşine yada dostunada yapmazsa ortada bir sorun olmaz.

Sende bunu söyleyerek dene, belki esin senden habersiz bidaha göndermez. Oturup düşünür.
Böyle şeyler için huzursuzluk koymayın aranızda, konuşarak halledin

Allah’a emanet.


arifselim
İslamda kadında erkekte kendi malında hürdür. Kendi malından kadında erkekte harcaması serbesttir. Kendi parasından sadaka veya herhangi bir yardımda bulunmak isteyen kişinin eşinden izin alma mecburiyeti yoktur. Ancak kocasının malından veya erkek hanımının malından harcamak için ondan izin almalıdır.


eşim ailesine para veriyor, kocam ailesine para veriyor, kocam ailesine para yediriyor

Bu kategoride yer alan Ölünün arkasından okunacak dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşim bazen benden habersiz ailesine para gönderiyor buna dayanamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.