Anasayfa
6 Ağustos 2021, 17:00
Nedir
Abone

Hazret kelimesinin türkçe anlamı nedir?

Hazret kelimesinin türkçe anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Hazret kelimesinin türkçe anlamı nedir


Cevap: Hazret kelimesinin türkçe anlamı nedir?

Desert Rose
HAZRET NEDİR?
Sözlükte “yakında ve yanında bulunmak, önünde olmak” anlamına gelen hazret, bir tasavvuf terimi olarak varlığın genel mertebeleri ve âlemdeki bütün tecellileriyle birlikte ilâhî veya kevnî hakikât anlamında kullanılmaktadır. Allah’ın her sıfatı, her ismi ve her fiili bir hazret meydana getirdiği gibi belli bir sıfatın, ismin ve fiilin her bir tecellisine de hazret denilir. Bu kavram daha sonraları sûfi olmayan din ve devlet adamları için de kullanılmaya başlanmıştır. Edebî metinlerde ise daha çok Allah, Peygamber ve veliler hakkında kullanılmıştır. (M.C.)

Okudunuz mu?  Sübhaneke duasının içinde geçen "ve Celle sena-ük" ün anlamı nedir ?

Cevap: Hazret kelimesinin türkçe anlamı nedir?

Hoca
Hazret kelimesi yüceltme manasında kullanılan bir kelimedir. Bu sebeble saygı duyulan herkes için kullanılabilir. Peygamberler, sahabeler, melekler, veli insanlar için kullanılmasında bir sakınca yoktur.‎


hazret kelimesi, hazreti ne demek, hazret kelimesinin anlamı

Bu kategoride yer alan SübhanAllahi ve bihamdihi kelimesinin anlamı nedir öğrenebilir miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazret kelimesinin türkçe anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.