Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
Sizden
Yönetici

Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi

Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi

trabzonTR
sevgili kardeşlerim bir sorum olacak,
Öğrendiğim kadarıyla müslüman bir erkeğin ehli kitap bir kadınla evlenmiresine ruhsat var(hırstiyan, yahudi…) ayrıca müslüman erkeğin ehli kitap olmayan biriyle evlenmesi yasaklanmış.
Sorum şu olacak bir müslüman erkek evlenmeyi düşündüğü ehli kitap olamayan bir kadını, dinine davet edip onu müslüman yapıp bu şartlar altında evleneceğini kadına söyleyip ve sonundada o kadını müslüman yapıp evlenmesine dinimizce nasıl bakılıyor. Ve bu fiilin sakıncaları veya hayırlı yönleri varmıdır( ehli kitap olmayan birini müslüman yapmak gibi). Cevaplarınız için çok teşekkürler.


Cevap: Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi

Fetva Meclisi

Muhterem kardeşimiz. Yüce Rabbimiz Kura’nı kerim’de: "Allah’a davet eden, salih amel işleyen ve: "Ben gerçekten Müslümanlardanım” diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir?” ( Fussilet süresi ayet:36)

Rabbimiz, bundan önceki ayetinde mü’minlere İslam’ı kabul ettikten sonra, "Rabbim Allah” dedikten sonra bu konuda sebat göstermelerini, döneklik yapmamalarını öğütlemişti. Dosdoğru olmalarını, sırat-ı müstakimde yürümelerini, Allah adına bir hayat yaşamalarını ve böylece hem meleklerin dostluğuna, yardımına, hem de kendi hoş-nutluğuna ulaşmalarını tavsiye etmişti. Burada bir kademe daha ilerde, bir derece daha yüksekte bir amel isteniyor mü’minlerden. Salih olmakla birlikte aynı zamanda muslih olmaları da isteniyor mü’min-lerden. "Ben gerçekten Müslümanlardanım, ben Allah’a teslim olanlardanım,” diyerek bu imanını, bu teslimiyetini açığa vurmasını, kimliğini dışa taşımasını, taşırmasını istiyor Rabbimiz. Yani imanını dışa yansıtarak Allah kullarını kendi imanına, kendi yoluna, kendi teslimiyetine çağırmasını istiyor.

Allah’a davet edenden daha güzel sözlü kim vardır? Yeryüzünde en güzel söz, insanları Allah yoluna davet eden kişinin sözüdür. Kendisi Allah’a Allah’ın istediği biçimde inanan ve insanları inandığı Allah’a imana çağıran, insanları kendisinin kulluk yaptığı Allah’a kulluğa çağıran insandan daha güzel sözlü kim vardır? (Fussilet süresi ayet 33 )
Evet, davetlerin en güzeli, Allah adına Allah’a yapılan davettir.

Ayetten anlıyoruz ki, Allah’a yapılan davet kuru bir laftan ibaret olmamalıdır. Davetçinin, davet ettiği şeye bizzat kendisinin iman etmesi gerekmektedir. Yani davetinin kendi hayatında eserinin görülmesi gerekmektedir. İnsanları çağırdığı şeyi bizzat kendisinin yaşaması ve salih amel sahibi olması gerekmektedir. Davet ettiği şeyle kendi hayatı ayrı ayrı vadilerde olmamalıdır. Davet ettiği şeye kendi hayatı bizzat şahit olmalıdır.

Bir de bu davetini sadece Allah rızası için yapmalıdır. Birilerine rağmen, birilerine binaen değil, sadece Allah’a rağmen yapmalıdır. O zaman muhataplarının onu dinlememeleri, karşısındakilerin kendisini alaya almaları onu hiç ırgalamayacaktır. Muhataplarının tavırlarından etkilenerek davetini bırakması, bıkıp usanması kesinlikle söz konusu olmayacaktır. Çünkü o bu işi Allah için yapmaktadır ve Allah her zaman için onun bu katlandıklarını görmektedir, İslamı öyla yaşamalıyız ki , bizi öldürmeye gelen bizde dirilsin…! Allah’a emanet olunuz…


Cevap: Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi

HAMMADUN
Müslüman bir erkeğin Ehl-i Kitap olmayan biriyle evlenmesi yasaklanmış diye bişey yok. O MÜŞRİK’lerle evlenmeyiniz, Onlar sizi ateşe davet ederler şeklindedir.

Okudunuz mu?  Çok günahım var nasıl tövbe ederim

Bakara Suresi 221’nci Ayeti Kerime

Diyanet İşleri Tefsiri

İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, müslüman bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.

Okudunuz mu?  Ergenlik öncesi (çocukluk zamanları) kul hakkı

İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin.

Burada kesin bir ihtar var. EVLENMEYİN.

Kiminle….???

Allah’a Ortak Koşan Kadınlarla.

Ne zaman….???

İman etmedikleri sürece.

Ne zamana kadar…???

İman ettiklerinde bu süre biter artık evlenebilirsiniz..

Görünen O ki; Trabzonlusun ve o civarda sanırım RUS kadınlardan bahsediyoruz. Onlar genelde hristiyandırlar. Ancak çok iyi bir eğitim aldıklarından dinlerinin boşluklarını çok iyi sezebilme kaabiliyetine de haizler. O nedenle’de çoğu hristiyanlığı red eder ve başka bir din bilmediklerinden dolayıda dinsiz olmayı yeğlerler. Burada gönlü islama ısındırılacaklar hükmü içerisinde o kadını değerlendirebilirsiniz. Eğer o’nu iman esasında rab’binin inayetiyle islam’a ısındırabiliyorsanız, bir insan kurtarıp, tüm insanları kurtarmış gibi bir hükmünde sahibi olursunuz ki Rab’bim bunun mükafatını hakkınızda hayır eyler inşaAllah.

Okudunuz mu?  İmanı Kaybetmek

Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, müslüman bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır.

Olaki hoşunuza gitmiştirde, MÜŞRİK’tir. Putlara tapar. Bu durumda Allah’a ortak olarak koştukları ile size yaklaşırda sizi de o ateşe çağırır. Bu durumda Rab’bim asgari şartı öne sürerek gereğinde müslüman bir cariye’yi tavsiye etmektedir. Ancak hristiyanlığı red ile islam’ı kabul ediyorsa bu durumda üzerinize dininizi daha iyi öğrenme ve tatbik etmekle birlikte, öğretme ve tatbik ettirme noktasında da vazifeler yükleniyorsunuz demektir. Burada sorumluluğunuz oldukça büyüktür. Ancak bu sorumluluk muvacehesinde mükafatınız da o derece büyüktür.

Okudunuz mu?  Gusül Abdsti Alırken Ayak Tırnaklarının Altına Su Girmesı Lazım mı

İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de; iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır.

Burada aynı şeyler, müslüman kadınlar içinde geçerlidir. MÜŞRİK yani putlara tapıp Allah’a ortak koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendiremezsiniz. Hoşunuza gitsede iman etmiş bir erkek Allah’u Taalanın emri muvacehesinde daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Orucunu Bozan Birini Görüp Uyarmamak

Onlar ateşe çağırırlar,

MÜŞRİK’ler sizi ateşe çağırırlar. Zira Allah’u Taala kendisine ortaklar koşan bir güruhu asla ateşin dışında tutmaz. O vaadi üzerindedir ve o ateşe talip olanlarla, olup onlarla haşredilmekten de sizi men eder. Ta ki; öğüt alıp, aklınızı kullanıp, düşünesiniz diye.

Okudunuz mu?  Lise öğrenciyim Cuma namazına gidemiyorum ne yapmam lazım

Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır.

Allah’u Taala iman edip, tövbe kapısından geçip, Rab’binin rızasına talip olanları, İslama kalbi ısındırılacak olanları, Rab’binin iznine havale edenleri ve Rab’binin iznine talip olanları ise bağışlanmaya çağırır. O tevvap’tır, tevbeleri bolca kabul edendir.

O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.

Okudunuz mu?  Sürekli mutsuzum ne yapmalıyım

İnşaAllah öğüt alıp düşünenlerden ve o kardeşimizide Rahman’ın rahmetiyle hidayete erenlerden olmasına vesileyle bir can kurtarıp, bir iman kurtarıp, Tüm insanların canını ve Tüm insanların imanını kurtarmış gibi bir sevaba nail olursunuz. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Cevap: Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi

trabzonTR
cevaplariniz için Allah razı olsun. forumduasi.com/uye/81065-hammadun.htmlHAMMADUN sozunu ettigim bayan japonyali, annesi hristiyan olmasina ragmen kendisinin bir dini yok, ama anladigim kadariyla bu yetistirilme ortamindan ve kulturunden kaynaklaniyor yani isyankar bir insan değil sadece doğru bir aile tarafindan yetistirilmemis dini olarak. bu konular çok hassas konular Allah cc korusun insan iyi brsey yapicagim derken dinden cikabiliyor, bu konuyu hocalarimiza ve dininin ehli insanlarada sorup yanlis bir şey yapmaktan sakinacagim, Allah CC bizi yolundan ayirmasin, son nefesimize kadar iman edenlerden eylesin, cevaplariniz için tekrar teşekkürler.

Okudunuz mu?  Behteriye duası

Qusai
Erkek ejnebi ile evlenir hema kız ejnebi ile evlenemez kural bu.


Talebe_13
Selamun aleykum geçen gün camidebu konu ile alakalı hocam sohbet verdi kesin ve net olarak söylediği şunlardı evet bir erkek gayri müslüm yanimüslüman olmayan biriile evlnebilir fakat bu evlenme şekli dört mezhebe görede mekruhtur müslüman bir erkek semavi dinlere inanmayan ateist kominist gibi bayanlar ile evlenemez benim hocamdan duyduğum budur kndiside çok güvenilir bir insandır ALLAH ondan razı olsun bizlerider rahmeti ile islah etsin ALLAH a emanet olun

Bu kategoride yer alan İçimde kocaman bir boşluk var ve bu kendimi bildiğimden alıkoyma durumunu çözemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman erkeğin müslüman olmayan bir kadınla evlenmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.