Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:19
dualar
Yönetici

Salaten tüncina arapça

Salaten tüncina arapça

Fetva Meclisi
Salâtü Tünciye Dua’sı Arapça

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِناَ بِهَا مِنْ جَمِيعِاْلاَحْوَالِ وَ اْلآفاَتِ وَ تَقْضِي لَناَ بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَ تُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّآتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَي الدَّرَجَاتِ وَ تُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَي الْغَيَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِي الْحَيَاتِوَ بَعْدَ الْمَمَاتِ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.


Cevap: Salâtü Tünciye Dua’sı Arapça

Yetim
< اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِناَ بِهَا مِنْ جَمِيعِاْلاَحْوَالِ وَ اْلآفاَتِ وَ تَقْضِي لَناَ بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَ تُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّآتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَي الدَّرَجَاتِ وَ تُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَي الْغَيَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِي الْحَيَاتِوَ بَعْدَ الْمَمَاتِ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. >
Salatı Tefriciye Duasının Türkçe Anlamı;
Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.

Okudunuz mu?  YETİŞ YÂ RABBÎ DEMEKLE HİÇBİRŞEY KAYBETMEDİM Medet Ya Şeyh!Diyenlere

Cevap: Salâtü Tünciye Dua’sı Arapça

Ecrinim
Salâtü Tünciye Duası

Allah c.c. razı olsun kardeşim
emeğine sağlık


Cevap: Salâtü Tünciye Dua’sı Arapça

meryemgül1
Allah c.c.razı olsun kardeşim emeğinize sağlık.


Kayıtsız Üye
Selamlar, acaba bazı yerlerde hatalar mı var, İncelemeniz dileğiyle:
Salaten Tüncinâ mı yoksa Tüncînâ mı. Min cemî-ıl eHval mı (kalın Ha harfi) yoksa (yuvarlak he harfi ile ehval mi.
Bu durumun incelenerek düzeltilmesini rica ediyorum.

Okudunuz mu?  Dua kaç kez okunmalı?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Ne yaparsan yap arapçayı latin harflerle asla tam olarak doğru okuyamazsın zaten. En doğrusu arapça okumayı öğrenmekle olabilir.


Kayıtsız Üye
Salaten tüncina duasını okurken tüncina veya tüneccina diye söylenmesi arasındaki mana farkı nedir? Okunan tüneccina kelimesinin manasını farklı mı?

Okudunuz mu?  Teravih namazının istirahatlarındaki okunan ''Sübhane zil mülki vel melekût.. duası?

mum
"salaten tüncina" ile "salaten tüneccina" arasında anlam açısında pek bir yoktur.
"salaten tüncina" genelde şu anki durum için, "tunaccina" ise daha müstakbel için yani gelecek için kullanılan bir kelimedir.

Mana farkı yok sayılır.

Okudunuz mu?  Sünnet Merasiminde Yapılacak Dua (Diyanet)

salaten tüncina arapça, salaten tüncina, salaten tüncina arapçası

Bu kategoride yer alan Bu duaları mutlaka okuyun başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Salaten tüncina arapça Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.