Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:13
admin
Yönetici

Birbirilerini Seven iki sevgili Allah huzurunda nikahlı sayılır mı?

Birbirilerini Seven iki sevgili Allah huzurunda nikahlı sayılır mı?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum.

degerli din kardeslerim.

son zamanlarda kafami yoran çok önemli bir konuyu sizlere danismak istiyorum.
4 senedir tanidigim ve sevdigim bir kiz var. Allah nasip ederse evlenmeyi düsünüyoruz. Iki ailenin de bu hususda bilgileri var ama suanlik ne tanisma ne sözlesme nede benzeri adimlar atiliyor. üniversite de okudugum için ve herhangi bir gelirimin olmadigindan dolayi ailem benim okulumun bitene kadar beklememizden yana. cünkü ailemin maddii durumu ne bir evlat evercek nede o yuvaya yardim edebilecek konut da değil su vakit.
beklemek bizim ikimiz içinde cekilemiyecek bir husus değil ama nihayetinde ikimizde genc oldugumuzdan bulusma arzusunu duyuyoruz. ve her bulusmamizda ister istemez hatalar yapip günahlara bürünüyoruz. bu konu ikimizide çok düsündürüyor ve zedeliyor. cünkü ikimizde bu hatalar yüzünden günahkar olmak istemiyoruz.
bu durumu bir arkadaşimla konusmustum bir süre önce. o bana bir kitapta sunlari okudugunu belirtdi: "eger iki insan birbirlerini gercekten sever ve Allah huzurunda birbirleriyle evlenmeye söz verirler ise Allah onlari nikahli sayar ve aralarindaki ufak günahlari af eder." diye bir kible okudunu söyledi.
ben bu konuyu arastirdim ama maalesef bir sey bulamadim ve sizlere danismak istedim. bu husus hakkinda bir bilginiz var ise lütfen bana yardımcı olun.

Okudunuz mu?  Allah neden herkesi üslümn yapmıyor? niçin müslüman değiller?

simdiden cevaplariniz için Allah razı olsun.

s.a


Cevap: Birbirilerini Seven iki sevgili Allah huzurunda nikahlı sayılır mı?

Desert Rose
Nikah bir akittir eşlerin arasında anlaşmadır ve bu anlaşmayı herkese ilan etmektir Birbirini seven iki insanın ve bu birlikteliği resmileştirmek için bazı şartlar gereklidir
Allah huzurunda da İnsanlar arasındada nikahlı sayılabilmek için
bu şartları yerine getirmek gereklidir,yoksa nikah sahih değildir.
Örneğin nikahlanacak bayanın velisi yani babası iki
şahidin hazır bulunmassı
ve siğa denilen sözlerin söylenilmesi
Birde Nıkahı kıyılan çiflerin Müslüman olması gereklidir.
selametle kalınız…

Okudunuz mu?  Dini anlamı güzel en güzel kız isimleri

Allah huzurunda evlenmek, Allah huzurunda nikah, Allah katında evli sayılmak

Bu kategoride yer alan Ba's ile ilgili sadece hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birbirilerini Seven iki sevgili Allah huzurunda nikahlı sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.