Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:08
sizden04
Abone

Şükür secdesi nasıl yapılır

Şükür secdesi nasıl yapılır

ravza 2
Esselamu aleykum RABBİMİN verdiği büyük bir nimete şükretmek gerek nasıl şükür secdesi yaparız? Gerçi ne kadar şükretsek yetmez hamdolsun verdiği nimetlere


Cevap: Şükür secdesi nasıl yapılır

Muhammed
Şükür secdesi, kendisini sevindirip mutlu edicek bir haber alan ya da arzu ettiği nimete kavuşan bir insanın, Allah(c.c.)’a şükür için secde etmesi demektir. Şükür secdesi yapmak, dinimizce müstehaptır. Hz.Peygamber(s.a.s.) ve ashabı, sevinçli zamanlarında şükür secdesi yaparlardı.

Okudunuz mu?  Bazen kendimi kız gibi hissediyorum:(

Şükür secdesi, kıbleye yönelip Allahu Ekber diyerek secdeye varmak, secde halinde iken, Allah(c.c.)’a hamd ve senada bulunmak, Subhane Rabbiye’l Ala cümlesiyle Allah(c.c.)’ı tesbih ettikten sonra, yine Allahu Ekber diye tekbir getirerek secdeden kalkmakla yapılmış olur.

İnsan, Allah(c.c.)’ın lütuf ve nimetlerini dile getirip, Elhamdulillah diyerek, Allah(c.c.)’a hamd ve sena ederse şükretmiş olur. Ancak asıl şükür verilen nimetleri yerli yerince kullanmak, o nimetleri vereni ve nimetin değerini bilmek, ilahi bir lütuf olan o nimetten dolayı sevinç duymak, nimete karşılık olarak yapılması gerekenleri dil, beden ve kalp ile yerine getirmektir. Her bir uzvun şükrü, onu iyi ve güzel işlerde kullanmak ve günahlardan uzak tutmakla eda edilir.
Şükreden ŞAKİR, Allah(c.c.)’a yeterli şükürde bulunamayacağının idrakiyle çok şükreden kimseye de ŞEKUR denir. Şükür, nimetin artmasına vesile olur.(İbrahim 14/7) Azab edilmeme sebebidir.(Nisa 4/147) Bir kişinin yaptığı iyiliğe karşı teşekkür etmek ahlaki bir görevdir. İyilikte bulunanı övmek ve ona dua etmek de bir teşekkürdür. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah(c.c.)’a da şükretmemiş olur.(Ebu Davud, Edeb,12)

Okudunuz mu?  Biri annemize küfür ederse ona karşılık vermelimiyiz ?

Cevap: Şükür secdesi nasıl yapılır

Fetva Meclisi
Şükür secdesi nedir ve nasıl yerine getirilir?

Bir nimete kavuşan veya bir sıkıntıdan kurtulan Müslümanın, şükrünü yerine getirmek maksadıyla Allah rızası için yaptığı secdeye ‘şükür secdesi’ denilir. Peygamber Efendimizin bir şeye sevindiğinde veya sevindirici bir haberle müjdelendiğinde Allah’a şükretmek için secde ettiği rivayet edilmiştir (Ebû Dâvud, Cihad, 174; İbn Mâce, İkâmetü’s-salât, 192).

Okudunuz mu?  Kimlere kurban farzdır?

Şükür secdesi şöyle yapılır: Kıbleye dönerek tekbir alıp secdeye varılır, secdede iken tesbihatta bulunduktan sonra Allah’a hamd ve şükür ettikten sonra yine tekbir alarak ayağa kalkılır (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, Dâru’l-Fikr, ts. , II, 128).



Cevap: Şükür secdesi nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Arkadaslar konu ve cevaplar çok güzel

Okudunuz mu?  Yellenme Vesvesesi Oluyor

şükür secdesi nasıl yapılır, şükür secdesi, şükür secdesi nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Bazı arapça kelimelerin türkçe anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şükür secdesi nasıl yapılır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.