Anasayfa
3 Mayıs 2022, 15:24
Sizden
Yönetici

Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu?

Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu?

komite
Selamun aleyküm öncelikle herkese.Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor,sulanıyor bazı zamanlar.O vakit gözümüzü kapatıp namaz kılsak günah olur mu?


Cevap: Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu?

enegarip
a.s bir zaruret olmaksizin gözleri kapamak mekruhdur

Okudunuz mu?  Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa

Cevap: Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu?

komite
< a.s bir zaruret olmaksizin gözleri kapamak mekruhdur >
bu zaruret sayılır mı?


Cevap: Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu?

enegarip
s.a zannimca zaruriyete giriyor ama konu dişi gözlerine baktir kardeş sabit noktalara bakmada .

Okudunuz mu?  Allah Dediğimizde Rabbimiz Neden Buyur Kulum Der?

HAMMADUN
< gözlerine baktir kardeş sabit noktalara bakmada . >
Elhamdulillah, enegarip kardeşim doğru söyler. Gözlerinize bir baktırınız. Olaki göz tansiyonunuz olabilir. Namazda secdeden gözün ayrılmaması gereği şunun icabıdır ki; göz şuasından cin ve şeytan aleyyullana taifesi ürkerler. Buna halk dilinde nazar etme de denir. Bu cin ve şeytan aleyyullana için bir tür azap gibidir. Karanlıkta bir ormanda el feneri ile dolaştığınızda çevreye tuttuğunuz fenerin ışığında parlayan gözler görürsünüz bunlar hayvanata ait gözlerdir ve ışıl ışıl fosfor gibi parlarlar. Yalnız yanınızdaki insanın gözüne tuttuğunuzda onun gözünün parlamadığını görürsünüz ki; yaratılmışlar içinde gözü parlamayan tek mahluktur insan. Tüm ışığı ve ışını çekip alır. Yansıtmaz. Şeytan aleyyullana ve cin taifesi içinde bu çok büyüz azaplardandır. O yüzden rab’binizin makamında bu tür taifelerin bulunmamasını istiyorsak gözümüz secde edeceğimiz yerden ayrılmamalıdır. Tabi vahşi bir ormanda veya zorunluluklar dışında bu hal geçerlidir. O yüzdendir ki mezhepler insanlar için bir tür kurtuluş yoludur. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Mecburiyetten kredi çekip geri faizli ödemek

komite
< Elhamdulillah, enegarip kardeşim doğru söyler. Gözlerinize bir baktırınız. Olaki göz tansiyonunuz olabilir. Namazda secdeden gözün ayrılmaması gereği şunun icabıdır ki; göz şuasından cin ve şeytan aleyyullana taifesi ürkerler. Buna halk dilinde nazar etme de denir. Bu cin ve şeytan aleyyullana için bir tür azap gibidir. Karanlıkta bir ormanda el feneri ile dolaştığınızda çevreye tuttuğunuz fenerin ışığında parlayan gözler görürsünüz bunlar hayvanata ait gözlerdir ve ışıl ışıl fosfor gibi parlarlar. Yalnız yanınızdaki insanın gözüne tuttuğunuzda onun gözünün parlamadığını görürsünüz ki; yaratılmışlar içinde gözü parlamayan tek mahluktur insan. Tüm ışığı ve ışını çekip alır. Yansıtmaz. Şeytan aleyyullana ve cin taifesi içinde bu çok büyüz azaplardandır. O yüzden rab’binizin makamında bu tür taifelerin bulunmamasını istiyorsak gözümüz secde edeceğimiz yerden ayrılmamalıdır. Tabi vahşi bir ormanda veya zorunluluklar dışında bu hal geçerlidir. O yüzdendir ki mezhepler insanlar için bir tür kurtuluş yoludur. Allah cümlemizden razı olsun >
ALLAH razı olsun Hammadun gözlerimde sorun yok aslında ama sabit bir noktaya baktığımda özellikle ayak uçlarına doğru gözümde yanma oluyor.Bi gideyim doktora fakat doktora gittikten sonrada bu devam ederse gözlerimi kapatmalı mıyım sizce?Gözlerim bozulmaz değil mi?

Okudunuz mu?  Şiiler Hz. Ömerden neden nerfet ediyorlar?

secdede gözlerinizi kapatmayın, secdede gözler kapatılır mı, secdede gözleri kapatmak

Bu kategoride yer alan İngilizce-İslama Davet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Secdeye bakarken gözümün içi yanıyor gözümüzü kapatarak namaz kılsak olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.