Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:14
admin
Yönetici

İslamda aşk varmı?

İslamda aşk varmı?

Kayıtsız Üye
islamda aşk varmı


Cevap: İslamda aşk varmı?

Muhammed
1 – AŞKIN NİTELİĞİ ;

İslam’da körü körüne bir aşk yoktur.Sevilen dinen caiz olan kimse olmalı, seven de Allah için sevmelidir.Aşkı, dinen sevilmesi gereken kişileri sevmemeye sebep olmamalı, ibadetlerini ihmal etmemelidir.

2 -AŞKIN ZAMANLAMASI ;

Bir müslüman, sadece evlenmek niyetiyle sevebilir ve evlendikten sonra görevlerini yerine getirebilecek donanıma sahip olmalıdır.Bunun için uygun bir yaşa, helal kazanacak bir işe, belirli bir olgunluğa gelmelidir.Çünkü, aşk ve evlilik bir heves ve oyuncak değil, kişinin bütün hayatını ve ahiretini etkileyecek bir süreçtir.

3 – AŞK KİŞİYİ HARAMA GÖTÜRMEMELİDİR ;

Dinimizde, aralarında nikah olmayan namahremlerin ilişkileri belirli kurallara bağlanmıştır.Bu kimselerin cinsel içerikli bakışları, konuşmaları, dokunmaları, baş başa görüşmeleri caiz değildir.
Elbette ki, aşk hafife alınamaz ve insanın duygularına hükmetmesi kolay değildir.Yavuz Sultan Selim gibi bir cihan padişahı şöyle demekten kendini alamamıştır ;

Şirler pençe-i kahrımdan olurken lerzan,
Bir gözleri ahuya zebun etti felek

yani ‘aslanlar benim kahır ve galibiyet pençemde tir tir titrerken, felek beni ahu gözlü bir güzele köle ettir’demektedir.

Alıntıdır ..


islamda aşk, islamda aşk varmı, islamda aşk varmıdır

Bu kategoride yer alan İlk kelimei şahadet nerde yapılmıştır, efendimizden önce kelimei şahadet getirilmişmiydi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda aşk varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.