Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

İslamda futbol oynamanın hükmü nedir?

İslamda futbol oynamanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
İslamda futbol oynamanın hükmü nedir kısaca bilgi verir misiniz.


Yorum: İslamda futbol oynamanın hükmü nedir?

arifselim
Futbol bir oyun olarak oynanması caizdir. Ama her oyun gibi kumara, haramlara ve ibadetlerin ihmal edilmesine engel olmaması gerekir. Bunlara neden olursa o zaman oynamak da caiz olmaz.

Okudunuz mu?  Zevk suyu akınca cünüp olunurmu

Cevap: İslamda futbol oynamanin hükmü nedir?

balikadam
Miliyonlar bu illetin arkasindan kosuyor. Yemeyi-icmeyi unutuyorlar. Birbirlerini dovuyor-olduruyorlar. En buyuk kumar bahisleri bunun uzerinde donuyor . Kufur-isyan havalarda ucuyor ..
Hal boyle iken neden acik acik bu illet Musluman isi degildir demiyorsunuz ?!?!?!

Okudunuz mu?  Renkli lens takmak günah mıdır?

Yorum: İslamda futbol oynamanın hükmü nedir?

arifselim
Kumara, haramlara ve her çeşit günaha vesile olan bir oyunu oynamak elbette doğru değildir. Bir oyun ve içeriği olarak ise, dini açıdan caizdir. Burda esas olan helal ve haramlara uyulmasıdır. Günümüzde futbol haramlara ve isyanlara vesile edilmektedir. Futbol oynamak caiz olsa da bunu haramlara, günahlara ve putlaştırmaya neden kılmakla müslümanın uzak durması gereken bir işe dönüşmektedir.

Okudunuz mu?  Terfsir hakkında sorular

islamda futbol, Futbol ve islam, Futbol

Bu kategoride yer alan Ne yaptımsa Vesveseden Kurtulamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda futbol oynamanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.