Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:46
kadin
Yönetici

İslamda hamilelikte cinsel ilişki

Kişinin hamile eşiyle cinsel ilişkide bulunması helal midir?

Kayıtsız Üye
Kişinin hamile eşiyle cinsel ilişkide bulunması helal midir kısaca açıklar mısınız ?


Hamilelik döneminde cimada (cinsel ilişkide) bulunmak caiz mi?

mumsema
Hamileliğin devamı süresince ilişkide bulunmak helaldir. Çünkü doğum öncesinde ilişkiyi yasaklayan açık bir ilahi buyruk yoktur. Eşler, aralarında zararsız bir ilişki metodu geliştirebileceklerinden, olmaması da tabidir.

Okudunuz mu?  Kadının kocasına güzel muamelesinin sevabı ve fazileti

Ancak, hamile eşin özel durumu sebebiyle belirli sürelerle de olsa tıb bilginlerinin yasaklayacağı ilişkiyi, dini bir yasak şeklinde değerlendirebiliriz. Değerlendirmeliyiz de. Zira Allah’ın ve peygamberlerinin bildirileri ve kesinlik kazanmış hususlarda tecrübeye, daha genel bir ifadeyle ilim verilerine uymak, islami bir kuraldır.

Okudunuz mu?  Adetli (regl) İken Namaz Kılınabilir mi?

Hamile kadınla cinsel ilişki, tibbî bir sakınca tesbit edilinceye kadar serbesttir.


Hamilelikte cinsel ilişki

NurgulY
Selam hanimlar,
Esim son zamanlarda bana karsi çok istekli. Hemen hemen hergun birlikte oluyoruz. Karnim buyudugunden dolayi tabiki benim için zor oluyor ama esimede hayir diyemiyorum. Soyluyorum ama doktor yasaklamadigi için bisey olmaz diyor. Bazen keske ikinci hanimi olsaydi diye düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Müslüman Bir Annenin Gelin Kızına Nasihati

Cevap: Hamilelikte cinsel iliski

imamhatipli42
ve aleykumusselam
Çok istekli olması daha iyi kardeşim. Şehvetini evinde kırmak istiyor dışarda gözü olmasını ister miydin ? Evet doktor sakıncalı demediği süreçte ilişkide yasak yoktur. İkinci hanımı olsaydı dersin ama o istese kesinlikle karşı çıkarsın.


islamiyette hamilelik

Bu kategoride yer alan Eğitim Amaçlı çizilmiş Cinsel Resimle Bakılması Günahmıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda hamilelikte cinsel ilişki Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.