Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

İslamda kadının boşanma hakkı

İslamda kadının boşanma hakkı

Kayıtsız Üye
geçerli bir sebepten dolayı mutlaka boşanmak isteyen kadın boşanma hakkını kocasından almamışsa kocasından nasıl boşanır


Yorum: İslamda kadının boşanma hakkı

Omer Faruk
Eğer erkek, eşini aldatmışsa, alkol alıyorsa, had cezası gerektiren (hırsızlık vb.) suçları sürekli işliyorsa, uzun süreli hapis cezasına çarptırılmışsa, cinsel yönden yetersiz hale gelmişse, eş görevini yerine getiremeyecek kadar evinden uzakta kalıyorsa, mahkeme kararıyla bu gibi durumlara dayalı boşanmalar aynı zamanda islami olarak da boşanma yerine geçir. Çünkü bu durumlar, kadın boşama hakkı almamış olsa da İslam hukukunda kadı’nın boşama sebebleridir.

Okudunuz mu?  Salih Amel ile ilgili Hadisler‎

Ayrıca SULH yoluyla kadın kendisine verilen mihri eşine iade ederse bu yoluyla hakemler eşliğinde boşanma talep edebilir. Ancak burada eşin rızası aranır.

Bu kategoride yer alan İsrafil a.s sura üflemesi nasıl olacaktır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda kadının boşanma hakkı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.