Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:09
Hikayeler
Yönetici

40 milyon sevap kazanmak ister misiniz?

40 milyon sevap kazanmak ister misiniz?

Desert Rose
Eşhedü en la ilahe illAllahu vahdehu la şerikeleh ilahen vahiden sameden lem yettehiz sahibeten ve la veleda ve lem yeküllehu kufuven ehad"

Anlamı: "ALLAH’tan başka ilah olmadığına bir ve ortağı olmadığına şahitlik ederim o birdir samettir (hiçbir şeye muhtaç değildir aksine herşey ona muhtaçtır) eş ve çocuk edinmemiştir hiçbir şey onun dengi değildir."

Okudunuz mu?  Bir küslük hikayesi

Peygamberimiz hadis-i şerifte bu duayı günde on kere okuyana 40 milyon sevap yazılır (tirmizi müsned)


Cevap: 40 milyon sevap kazanmak ister misiniz?

meryemgül1
Allah cc Razi Olsun emeğine sağlık kardeşim


Yanıt: 40 milyon sevap kazanmak ister misiniz?

Hoca
3473- Temim ed Dârî (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.)’in şöyle buyurmuştur: Kim on kere; Ben inanır ve inandığımı bildiririm ki Allah’tan başka gerçek ilah yoktur ancak Allah vardır o tektir onun ortağı yoktur. Bir olup ikincisi olmayan tektir. Herkes ve her şey ona muhtaç olup o kimseye muhtaç değildir. Eş ve çocuk edinmemiştir. Hiçbir şey ona denk ve benzer olamaz o hiçbir şeye benzetilemez derse Allah ona kırk milyon sevap yazar. (Müsned: 16340)

Okudunuz mu?  Beyazid- Bestami ve Anne duası

ž Tirmizî: Bu hadis garibtir. Ancak bu şekliyle bilmekteyiz. Halil b. Mürre hadisçiler yanında sağlam biri değildir. Muhammed b. İsmail der ki: Bu şahıs münker hadisler rivâyet eden birisidir.

3474- Ebû Zerr (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdular: Kim, sabah namazından sonra diz çökmüş durumda hiçbir şey konuşmadan on kere: Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur sadece Allah vardır. O tekdir onun ortağı yoktur. Saltanat ona aittir. Hamd ona mahsustur hayat verip öldüren de O’dur. Onun her şeye gücü yeter derse kendisine on sevap yazılır on günahı silinir. On derece yükseltilir. O gün boyunca her türlü kötülüklerden korunur. Şeytandan korunur. Allah’a şirk koşmaz ise işleyeceği hiçbir günah ona zarar vermez günahları silinmiş olur. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
žTirmizî: Bu hadis hasen garib sahihtir.

Okudunuz mu?  Cinlerle irtibat kurmak isteyenlerin başına gelenler...

Cevap: 40 milyon sevap kazanmak ister misiniz?

Kayıtsız Üye
selamün aleyküm Allah razı olsun çok güzel payalaşım devamını bekleriz inş…


Kayıtsız Üye
10 mu yoksa 11 mi lütfen kesin cevap istiyorum

Selamun aleykum, onbir olmasi gerek miyor mu?


arifselim
10 mu 11 mi derken neyi veya hangi hadiste geçen ifadeyi kastediyorsun hiç belli değil. Soruyu sorarken izah ederek sorarsanız daha rahat cevaplayabiliriz.

Okudunuz mu?  Asi nehrinin hikayesi nedir?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm kim 10 defa okursa bunu 40 milyon sevap kazanır diyor ya arkadaş onu soruyor. 10 mu 11 mi diye. Çünkü ben de cübbeli hocamızdan 11 defa diye duymuştum. Hatta onlarda cemaatle beraber 10 mu 11 miydi diye bir konuşmalar olmuştu ama 11 konuşulmuştu. Bende şöyle tereddütte kalmıştım.

Okudunuz mu?  Dua ile ilgili Güzel bir hikaye mutlaka okuyun..

40 milyon hasene, 40 milyon sevap, 40 milyon hasene duası

Bu kategoride yer alan Geceleri 4 şeyi okumadan uyuma: 1- üç ihlas bir fatiha, 2-Salavat, 3-Müminlere af dileme 4- tesbih başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

40 milyon sevap kazanmak ister misiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.