Anasayfa
7 Mayıs 2021, 21:01
Namaz
Abone

Namazda sureleri tekrarlamak neden kaynaklanır çözümü nedir

Namazda sureleri tekrarlamak neden kaynaklanır çözümü nedir

Kayıtsız Üye
Namazda sureleri tekrarlamak neden kaynaklanır çözümü ne olduğu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Namazda sureleri tekrarlamak neden kaynaklanır çözümü nedir

Muhammed
Namazda sureleri sırasıyla okumak hanefi ve şafii mezhebine göre sünnettir.

Okudunuz mu?  Sadece Farz Namazı Kılmak

Bir kimse namaz kılarken aşırı derecede bir hata ile Kur’an okuduktan sonra, dönüp sahih şekilde okusa, namazı caiz olur. Ancak ayetleri doğru okuduğu halde tekrarlamak mekruhtur.

Deniliyor ki, bir namaz birçok yönlerden sahih olduğu halde, bir yönden bozuk olsa, ihtiyat olarak bozulduğuna hüküm verilir. Bundan kıraat hususu müstesnadır; çünkü bunun üzerinde çoğunluk bakımından düzgün okuma güçlüğü vardır. Onun için sıhhat yönü tercih edilir.

Okudunuz mu?  Cuma Namazı Nasıl Kılınır? Nasıl Niyet Edilir

Namazda iken Kuranı Kerimi tecvitsiz okumak namazı bozmaz. Namazda yapılan bazı hataların namazı bozmadığını ifade edelim. Özellikle birbirne benzeyen harfleri karıştırmak namazı bozmaz. Bununla beraber namazdaki süreleri ve duaları tecvitli okumak en güzelidir.


Cunup iken kulak temizlemek

Bu kategoride yer alan oje sürme ve namaz hakkında fetva arıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sureleri tekrarlamak neden kaynaklanır çözümü nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.