Anasayfa
6 Şubat 2023, 10:38
Sizden
Yönetici

Kardeşim hep karşı geliyor bana ne yapmalıyım

Kardeşim hep karşı geliyor bana ne yapmalıyım

sevim yalçın
kardeşim bugün bana arkadaşımın yanında kötü bir kelime kullandı bende sesimi çıkarmadım anname söyledim onunla ne ypıcam bu da bir imtihan mı beni hiç dinlemiyor ne söylese susuyorum acaba diyorum onunla hiç konuşmasam belki anlarbirşeyleri düzelir.


Cevap: kardeşim hep karşı geliyor bana ne yapmalıyım

SerdenGectim
Kardeşin kaç yaşında ?

Okudunuz mu?  Azîm Kelimesini

Cevap: kardeşim hep karşı geliyor bana ne yapmalıyım

sevim yalçın
18 yaşında……………………………………. ……………


Cevap: kardeşim hep karşı geliyor bana ne yapmalıyım

SerdenGectim
Sende 19 yaşındasın 😀 ..


sevim yalçın
yo 20 ye yeni girdim:)


SerdenGectim
Kızkardeşindir heralde ama sen üstüne gitme , elbet düzelir .. Eğer üstüne gidersen ya da konuşmazsan daha da kötüye gidebilir ,,

Okudunuz mu?  Sperm - Meni lekesi nasıl yıkanır?

Rasulullah (s.a.v) Efendimiz buyurmuştur ki:

"Mümin, başkalarıyla güzel geçinen ve kendisiyle güzel geçinilen kimsedir. Başkaları ile iyi geçinmeyen ve kendisiyle muhabbet edilip dostluk kurulamayan kimsede hayır yoktur.”

Rasulullah (s.a.v), Enes’e hitâben şöyle buyurmuştur:

"Yavrucuğum! Kalbinde hiç kimseye kin ve hased bulundurmadan sabahlayıp akşamlamaya gücün yetiyorsa yap!” Rasulullah (s.a.v), sonra şöyle devam etti:

Okudunuz mu?  Şarkıda geçen elfazı küfür

"Oğulcağızım! Bu benim sünnetimdir. Benim sünnetimi ihya eden beni memnun edip ihya etmiş, beni ihya eden de benimle birlikte cennete

girer.”553

"Kıyamet günü, müminin mizanında güzel ahlaktan daha ağır gelen hiçbir şey yoktur. Şüphesiz güzel ahlak sahibi, güzel ahlakı sayesinde, devamlı nafile oruç ve namazla meşgul olan kimselerin derecesine ulaşır.”554

Okudunuz mu?  Şeytanı Allah yarattıysa nasıl karşı çıkabilir

Allah dostları, Rasulullah (a.s) Efendimizin ahlak ve sünnetini en güzel şekilde ihya etmişlerdir. Çünkü onlar, Efendimizin teşvik ve tavsiye ettiği bütün amellere güzelce uymuşlar ve böylece seyr u sülûklerinin sonuna geldiklerinde, bunun meyvesini toplamışlardır. Bu meyve Efendimiz’in (s.a.v) yüce ahlakıyla ahlaklanmaktır.

Güzel ahlak insanda, ancak nefsin manevi kirlerden temizlenmesinden sonra oluşur. Buna nefsin tezkiye edilmesi denir. Nefsin tezkiyesi, şeriatın edep ve ahkamına uymakla gerçekleşir. Bunun en kolay ve en faydalı yolu, salih insanlarla dost olmaktır. Salih insan, bütün güzel ahlakları vücudunun bir parçası hâline getirmiştir. Nefsini terbiye etmiştir. Bunların içinde kamil mürşitler bu terbiye ve temizliği başka insanlara kazandırmakla görevlidir. Bunun için ilahi izin ve destek sahibidir. Onların terbiye halkasına girenler onlardaki bu güzel ahlaktan kolayca nasiplenirler.

Okudunuz mu?  Bu salavat şirk mi

Arifler der ki: Teala’ya en yakın kullar, halkın hak ve hukukunu en iyi koruyan kimselerdir. Bir kimse Yüce ‘a ne kadar yakınsa, kullara da o kadar yakın ve faydalı olur. Büyük arif İmam Sühreverdî bu hâli elde eden dostlarını şöyle anlatır:

Okudunuz mu?  Ahirette en büyük cezayı kim çekecek

"Kula her zaman Mevlasının rızasını gözetmesi, her istediğini nefsi için değil, Yüce Mevlası için istemesi gerekir. Bir kimseye arkadaş olduğu zaman, arkadaşlığı u Teala için seçmeli, kendisiyle adına arkadaş olunca da, onun yakınlığını artıracak her şeyde kendisine yardımcı olmalıdır.

İlahî edep ve hakları tam olarak yerine getiren herkese Teala, nefsini tanımaya ve onun ayıplarını görmeye özel bir ilim verir. Kendisine güzel ahlak ve edepleri tanıtır. Onu, basiretle hakları eda etmeye muvaffak kılar ve kendisini bütün bu hususlarda derin bir anlayış sahibi yapar. u Teala’nın ve halkın haklarına ait hususlarda hiç bir şey ondan gizli kalmaz

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen yapışkan akıntıdan dolayı gusül gerekir mi?

sevim yalçın
Allah c.c sizden razı olsun.inşAllah kardeşim le birdaha dargın kalmayız bunun için uğraşacağım.ama hayat hep öyle günlük gülistanlık değil bu sorunlarında bir imtihan olduğunu düşünerek davranmayı nasip etsin cümlemize.AMİN..

Bu kategoride yer alan Farz namazlarını kılmak sevap mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kardeşim hep karşı geliyor bana ne yapmalıyım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.