Anasayfa
5 Ağustos 2021, 5:18
Hadisler
Yönetici

Ağaç (fidan ekmek) ile ilgili hadisler

Ağaç (fidan ekmek) ile ilgili hadisler

Hoca
Cenâb-ı Hak "Ağaç diken herkese ve diktiği ağaçtan çıkan meyve kadar mükâfat ve sevap takdir ve ihsan eder. " (Tecrid-i Sarih Trc./VII, 122)

"İslâm câmiasında ağaç diken bir müslümana o ağaçtan yenilen mahsul onun için sadakadır. Yine o ağaçtan çalınan meyve da onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği mahsûl de onu diken müslümana âit bir sadakadır. " (Tecrîd-i Sarîh Trc. VII, 122)

Okudunuz mu?  Kimsesizlerin Kimsesi Olmak

Başka bir hadis-i şerifte sahâbeden Câbir (r.a.) şöyle demiştir:

"Ümm-i Mabed yahud Ümm-i Mübeşşir el-Ensâri’ye kendisine âit hurmalıkta iken Rasûlullah (s.a.s.) yanına gelip şöyle buyurdu:

– Bu hurmalığı kim tesis etti? Müslim mi, kâfir mi? diye sordu. Kadın:

– Müslim, diye cevap verdi. Bunun üzerine Rasûl-i Ekrem:

Okudunuz mu?  Hastalık Ve Musibetlerin Faziletleri

-Bir müslümanın diktiği ağacın meyvesinden, ektiği ekinin mahsûlünden herhangi bir insan, veya herhangi bir canlı yerse, o meyve, ağacı diken müslüman için sadaka olur, buyurdu . (Tecrîd-i Sarîh Trc.,VI I, 123)

Bir gün meşhur sahâbilerden Ebü’d-Derdâ Şam’da ağaç dikerken kendisine biri uğramış ve bu durumu garipseyerek:

Okudunuz mu?  Eşlerin birbirlerine karşı görevleri ile ilgili hadisler

-Vay, sen Rasûlullah’ın (s.a.s.) yâri ve hemdemi olduğun halde ağaç mı dikiyorsun! demişti. Ebü’d-Derdâ da:

-Dur, acele etme! Ben Rasûlullah’ın: "Bir kimse bir ağaç diker o ağaçtan bir insan yahut Allah’ın mahlûklarından herhangi bir mahlûk meyva yerse, bu meyva ağacı diken kimse için sadaka olur," buyurduğunu işittim, demiştir. (Tecrid-i Sarîh Trc. VII, 123)

Okudunuz mu?  Kirpi ile ilgili hadisler

Yorum: Ağaç (fidan ekmek) ile ilgili hadisler

BELMA
ne kadar güzel bir dine sahibiz ağaç dikmek ne kadar güzel görünmekte ve ne kadar doğaya faydalı insanlığa faydalı görünmekte buı akılla yetişen nesil ise ne kadar şanslı


fidan ile ilgili hadisler, ağaçla ilgili hadisler, fidan hadis

Bu kategoride yer alan Taharetle ilgili hadis ve hadisten çıkarılan hükümler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ağaç (fidan ekmek) ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.