Anasayfa
11 Temmuz 2023, 21:06
sizden08
Abone

Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor

Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor

Cem8
Selamün Aleyküm ;

Lütfen mümkün olduğu kadar herkes bu konuya katılmaya çalışsın ve bilgisi yada söylemek hatta sormak istediği ne varsa sorsun.

Arkadaşlar bugüne kadar çok çeşit sorular sordum , mükemmel cevaplar aldım ve sayenizde birçok şey öğrendim fakat bu şirk konusu bugüne kadar en çok kafama takılan bir konu olmakla birlikte sormak istediğim birkaç soruyu siz değerli kardeş ve arkadaşlarıma sormak bugüne kısmet oldu inşAllah.

Hemen hemen herkes Allah’ın şirk’i asla affetmeyeceğini bir yerden duymuştur yada okumuştur.Dolayısı ile aklıma ilk gelen sor şu ;

1-)Şirk’e bulaşan insan gerçektende asla ve asla affedilmeyip ebediyen cehennemdemi kalacak ?

2-)İçinde kesinlikle şirk gibi bir niyet olmadan bilmeyerek yada yanlışlıkla , farkında olmadan şirk’in herhangi bir çeşidine bulaşmış ve sonradan farkedip Rabbine yalvarmış ve tövbe etmiş bir insanın artık bu saatten sonra yapacak hiçbirşeyi olmayıp ebediyen cehennemdemi kalır ?

3-)Hıristiyanlar “”Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesih’dir” diyenler andolsun ki kafir olmuşlardır.”Maide/17 deyip Allah’a açık bir şekilde ortak koşmuşlardır.Buna göre şuanda hiçbir hıristiyan olan bir insan o halde asla müslüman olamazmı ?

Diğer bir sorumda şuradan geliyor ;

4-)İnternette şirk çeşitleri hakkında araştırma yaparken muska işleri ile uğraşan , muska takan , fal’a bakan ve baktıranın vs. vs. şirk’e girdiği yazmakta.Yani bu işler ile uğraşanlarda ebediyyen cehennemdemi kalacaklar ?

5-)Yine internetten okuduğum kadarı ile Allah’ın yapmamızı söylediği herhangi bir vazifeyi (namaz,oruç vs.) insanların ayıpladığından yada dalga geçmelerinden vs. nedenlerden dolayı yalnızca o anlık olarak yerine getirmemek şirk olurmu ? Yani örneğin ikindi namazı geldi fakat yanındaki arkadaşların namazla falan ilgi alakaları olmadığı gibi seninle dalga geçeceklerini yada ayıplayacaklarını bildiğin için ikindi namazını kazaya bıraktınız diyelim.Bu şirkmidir sizce ? Tabi buradaki önemli nokta birinden yada birilerinden bir emir,rica vs. vs. hiçbirşey almadan , tamamen kendi düşünceleriniz ile hareket ederek kaza bıraktınız diyelim.Bu durumda şirk gerçekleşmişmi olur ?

Lütfen en üst düzeyde bu konuya katılımlarınızı bekliyorum , Allah hepimizi şirkten ve büyük küçük günahlardan korusun.İnşaAllah imanlı olarak doğduğumuz gibi yine imanlı olarak yaşayıp ölürüz.

Cümlelerimi şunu belirterek sonlandırmak istiyorum ;

Nedense şu son birkaç günden beri resmen yıkılmış durumdayım “ya farkından olmadan böyle birşeye bulaştıysam , ya bilmeyerek içimde asla öyle bir niyet olmaksızın şirke bulaştıysam” gibi şeyler aklıma geliyor.

Okudunuz mu?  Kalbe gelen kötü düşünceler Vesvese midir?

Bu şirk çeşitlerini okuduğum andan beri aklımdan atamıyorum bir türlü.”Bütün amellerim boşamı çıktı” deyip duruyorum kendi kendime.

Bir yandan belki vesvesedir diyorum ama diğer yandanda “ya gerçekten öyleyse” diyorum ne huzurum kaldı ve tadım ne tuzum lütfen yardım diyorum sadece….

Allah’a emanet olun.


Cevap: Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor

SerdenGectim
Hemen hemen herkes Allah’ın şirk’i asla affetmeyeceğini bir yerden duymuştur yada okumuştur.Dolayısı ile aklıma ilk gelen sor şu ;

1-)Şirk’e bulaşan insan gerçektende asla ve asla affedilmeyip ebediyen cehennemdemi kalacak ?

2-)İçinde kesinlikle şirk gibi bir niyet olmadan bilmeyerek yada yanlışlıkla , farkında olmadan şirk’in herhangi bir çeşidine bulaşmış ve sonradan farkedip Rabbine yalvarmış ve tövbe etmiş bir insanın artık bu saatten sonra yapacak hiçbirşeyi olmayıp ebediyen cehennemdemi kalır ?

Değerli kardeşim , bu konularda yapabileceğin tek şey tövbe edip her zaman dua etmektir .. Şüphesiz Allah duaları duyandır .. Zaten bu duruma düştükten sonra tek yapabileceğin şey tövbe edip tövbekar olarak dua etmektir .. Vesselam ..


Cevap: Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor

Isfahan
Ve aleykûm selâm..

1) “Hiç şüphesiz, Allah, kendisine şirk koşanları asla bağışlamaz. Bunun dışında kalanlar ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah’a şirk koşarsa, elbette o uzak bir sapıklıkla sapmıştır.” (Nisa Suresi, 116, âyet)

Âyette belirtildiği üzere Allah şirk’i bağışlamayacağını söylüyor. Bunun dışında kalan diğer günahlardan ise, dilediğini bağışlayacağını.

“Andolsun ki eğer şirk koşacak olursan, şüphesiz ki senin tüm amellerin boşa gidecek ve elbette sen, hüsrana uğrayanlardan olacaksın.(Zümer Suresi, 65. âyet)

Allah, yemin ederek kendi Nebîsine (s) sesleniyor. Burda görüldüğü gibi, şirk ameli yapan birine yaptığı diğer ameller asla fayda etmeyecek. İslâm âlimleri bunda görüş birliği içindedir, aksini söyleyen olmamıştır. Velev ki başını secdeden kaldırmasın, eğer şirk koşmuşsa/koşuyorsa onun tüm amelleri boşadır.

Eğer şirk affedilecek olsaydı veya aslen Müşrik olarak vasıflanıp da, diğer yandan yaptığı güzel ameller onu affettirecek olsaydı; bu affa en lâyık kişi hiç şüphesiz Rasulullah(s)’ın amcası Ebu Talib olurdu. Çünkü Ebu Talib, Allah Rasul’ünü(s) müşriklerden korumuş, hicretine yardım etmiş, ona maddi-manevi destek vermiştir. İslâm davetinin yayılmasında çok emeği vardır. Fakat Ebu Talib, iman etmemiş, müşrik olarak ölmüştür. Allah Rasulü(s) sahih bir hadisinde şöyle buyuruyor: “Amcam yaptığı iyi amellerden dolayı sadece topuklarına kadar ateşte olacaktır. Ama bu bile onun beynini eritmeye yetecektir.”
Yani şirk koşup da “Müşrik” olarak vasıflanan bir kimse, muhakkak ki diğer iyi amelleri olsa dâhi cehenneme gidecektir.

Okudunuz mu?  İlmine inandığımız bir hocadan kendimize dua etmesini istemek doğru mudur?

2) Muhakkak ki Allah tevbelere icabet edendir. Bilerek ya da bilmeyerek şirk işleyip de sonradan tevbe ederek, tekrar iman dairesine girenler neden Cehenneme gitsin? Öyle olsa idi, Mekkeli müşrikler yollarından dönüp, şirklerinden vazgeçip de Müslüman olabilirler miydi? Cennetle müjdelenebilirler miydi? Örneğin Halid bin Velid(r.a.), bu sahabe müşrik ordusunun komutanı iken iman edip şirkinden tevbe ederek Müslüman oldu ve Müslümanların ordusunu kumanda etti. Elbette Allah onu Müslüman kabul etti ve cennetine aldı inşaAllah. Allah çeşitli ayetlerde “Allah onlardan razı oldu, onlar da Allah’tan razı oldular.” buyuruyor onlar hakkında.

Şirkten imana rucû edip de tevbe eden, elbette Allah’ın merhametine mazhar olur.

3) Nasaralar(Hıristiyanlar) ve yahudiler; daha evvel tahrif edilmemiş ve hanifliği bozulmamış iken geldiği günkü gibi İncil ve Tevrat’ı yaşayanlar hariç; cehenneme gidecekler. Bunların küfrü “İsa(a.s.)’ı Allah’ın oğlu” olarak gördükleri için değil sadece.. Bir çok yönden..

-Allah’a yaraşmayacak sıfatlar isnat etmeleri,
-Muhammed(sav)’e inanmamaları, dolayısıyla Kur’an’a da inanmamaları,
-Günah çıkarma vb. gibi şirklerin içine düşmeleri.

Bunlar çoğaltılabilir. Ama Allah’ın bize öğrettiği onların cennete asla giremeyeceğidir, çünkü bunlar gerçek kâfirlerdir:

“Şüphesiz ki Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah ile peygamberlerinin arasını ayırmak (Allah’a inanıp, peygamberlerini inkâr etmek)isteyenler ve ‘Biz, peygamberlerden bir kısmına îmân eder, bir kısmını inkâr ederiz’ diyenler ve îmân ile küfür arasında bir yol tutmak isteyenler yok mu, işte bunlar gerçek kâfirlerin ta kendileridir. Kâfirler için ise aşağılayıcı bir azab hazırladık!” (Nisa, Suresi, 151. ayet)


Cevap: Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor

Cem8
Allah hepinizden razı olsun , tüm Müslüman aleminden razı olsun.İçime o kadar su serpildi ki resmen koskoca bir yangın söndü gitti içimden.İnşAllah kimse böyle bir duruma düşmez.

Okudunuz mu?  Necis nedir? kısaca

AdemAkbulut
Arkadaşlar farkında olmadan şirke girmek günah mıdır cevap veren arkadaşlardan şimdiden ALLAH razı olsun


Fetva Meclisi
< Arkadaşlar farkında olmadan şirke girmek günah mıdır cevap veren arkadaşlardan şimdiden ALLAH razı olsun >
Gizli şirk daha çok gaflet ve bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Böyle bir şirk insanın dini yaşantısına zarar versede hüküm olarak zahir şekildeki şirkten farklıdır. Bu şirk affedilmeyen şirk gibi değildir. Çünkü bu şirk sahibi kasten şirki istememiştir
forumduasi.com/islami-kavramlar/117604-sirk-ne-demektir.html
şirk ne demektir

forumduasi.com/iman-soru-ve-cevaplari/188134-sirk-ne-demektir-cesitleri-nelerdir.htmlşirk ile ilgili bilgi tıkla.


Kayıtsız Üye
Selamin aleyküm yanlışlıkla ağzımdan ben otururken yanıma çocuk geldi bak seni nasıl ayağa kaldırdım sözünü sarfettim çocuk ayaktaydi sonradan fark ettim ve bu sirke giriyormu giriyorsa affedilebilir mi


Şema
< bu sirke giriyormu giriyorsa affedilebilir mi >
bu söz şirk değildir.


Kayıtsız Üye
Sirke koşup kosmadigimi bilmiyorum ama içimde bir şüphe var ben yaptım da da hatırlamıyorum sonra Allahım benim tüm günahlarımı sirk bile olsa affet çünkü çok pişmanım dedim ve hala korkuyorum eğer isledim se bu günah olurmu yani hatırlamıyorum ama tovbe ettim bir şey olur mu namazda ise aklıma daha kötüleri geliyor neden bilmiyorum ama bu çok korkutucu bir şey ne olur cevap verin çünkü artik aklıma vesvese gelmiyor tevbe ettim ama bilmiyorum içinde şüphe var ve ben bunu lavaboda söyledim ama ne olduğunu bilmiyorum ne olur cevap verin hemde hemen


Tümay
Selamın aleyküm kardeşim.. Her namaz sonrası okuduğum dualar var bunların arasında gizli şirkten de kurtulmak için okuduğum bir dua var şimdi baktım hadisiyle buldum sende oku inşAllah korusun rabbim bizleri..

Ebu Musel Eşari Radıyallâhu anh’ın şöyle buyurduğu rivâyet edilmiştir : Bir gün Rasûlullâh Sallallâhu aleyhi ve sellem bize hutbe okuyarak şöyle dedi : Ey insanlar ! Şu şirkten sakının çünkü o, karıncanın ayak sesinden daha gizlidir.

Allâh-u Teâla’nın söylemesini dilediği bir kişi : Karıncanın ayak sesinden daha gizli bir şeyden nasıl sakınalım ? Yâ Rasûlallâh ! Deyince,

Okudunuz mu?  Bilgisayarda resim yapmak caiz mi?

Efendimiz Sallallâhu aleyhi ve sellem : Ey Allâhımız ! Biz, senin ortağın olmadığını bildiğimiz bir şeyi sana ortak etmekten sana sığınırız ve bilmediğimiz suçlarımızdan dolayı da senden mağfiret dileri. deyin, buyurdu.

( imâm-ı Ahmed, taberâni, tergib 1/76 )

DUÂNIN OKUNUŞU

Allâhümme innâ neuûzü bike min en üşrike bike şey’en nağlemühü ve nestağfiruke limâ lâ nağlemüh


Okan
Arkadaslar ALLAH C.C kur’anda hristiyanlardan yahudilerden ve sabiilerden iyi amel işleyip ahirete kesinkes inananlarin cennete gidecegi ve ahirette üzuntu cekmeyeceklerini söyluyor hristiyanlar hz.isa için yahudilerde uzeyir için haşa ALLAH’ın oğludur diyip onlarada haşa ALLAH diyorlar peki bu ALLAH’a şirk olmuyormu oysa ALLAH şirki asla affetmeyecegini soyluyor.


Kayıtsız Üye
Ben gizli şirki öğrendikten sonra korkmaya başladm dua etsem acaba duyar mı duyarsa acaba yavaş okuduysm şirk olduysa vb… Vesvese gbi bir şey oluyor korkuyorum ama şirk yapmıyorum sonra yine oldu aklıma geldi acaba yapıyormuyumdiye o an mesela evet şirk koşuyorum /yapıyorum desem ne olur yanii bu sözle olacak birdurum mu?
2.mesela kişi besmeleyi yavaş çekiyor sırf yanındaki dalga geçmesin diye hızlı çekiyor ama hoşuna gitsin diye değil dalga geçmesin diye amaç sadece bu bu da gizli şirk mi?


arifselim
Değerli kardeşim. Seninde dediğin gibi bütün bu anlattıklarının tamamı vesveseden oluyor. Ve hiç birisinden dolayı insana ne günah vardır nede insan şirk koşmuş olur. Boş yere bunları düşünerek canını sıkıyorsun.


Kayıtsız Üye
Muskalar şirk olabiliyormuş bunlar büyü muskaları mı yoksa cevşen, ümmü sübyan vb mi? Şirk ne olursa olur yani ondn medet umunca ona yalvarıp ona dua edince mi?? Bunu detaylıca anlatabilir misiniz??


arifselim
Eğer Allah’tan değilde herhangi bir şeyden medet ve yardım umulursa bu şirk olur. Bu şey muska veya adı başka bir şeyde olabilir farketmez. Haram olmayan muskalar ancak içinde ayet ve hadislerle çeşitli duaların yazılanlarıdır. Bu caiz olanlarda ancak Allah’tan ümit edilerek taşınabilir.


Kayıtsız Üye
selamun aleykum. Kac zamandir icim icimi yiyo. Ben ‘ yok ne yapayaim, yaratimmi’ dedim. Bu sirkmidir ? Cok korkuyorum. Ödüm kopuyo sirk diye. Ama ben kimimki tovbe hasa oyle demek istemedim. O anda aklima sihir baz lar vaya o geldi ama agzimdan oyle cikti(hocus pocus diyipte bir şey yapiyolar ya cocukca) ve ayrica buna inandigim için demedim. Imkansiz oldugu için dedim valalhi çok korkuyorum sirke girerim diye lütfen bilen varsa cevap yazsin :((

Okudunuz mu?  Sevdiğine hayırlısıyla kavuşmak için dua

arifselim
Aleykum selam. Bu söz şirke düşürmez ama bu tür sözleri söylemek asla caiz değildir ve tehlikelidir. Bundan tövbe etmelisin ve alsa tekrar dememelisin.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar lütfen cevaplayın
Arkadaşlarla otururken agnostik bir arkadaş düşünsene ölüyorsun bir bakmışsın bunca ibadetin boşa gidiyor bende hafif güldüm Allah affetsin bende vesvesemidir nedir nadiren düşündügüm oldu bir kaç kez istemsiz düşünce oldu.
Neyse bende harbi düşünsene ölüyorsun karanlık dedim ALLAH affetsin inşAllah bu şirke girer mi beynim yandı düşünün hiç forumlara bir şey yazmam ama bunu yazdım o haldeyim tövbe ettim istemsiz şirki düşünmedim o an sonradan geldi aklıma ‘acaba şirk mi koştum istemeden ‘ diye nedir bir cevap verin acil şimdiden ALLAH razı olur inşAllah hepinizden.


yusufcekici
Es Selemu Aleykum. Sorularınızın 2 Tanesini Okuyabildim 2 Tanesine Cevap Veriyorum.
Şirke Bulaşmak Değil Aklınıza Gelecek Yada Gelemeyecek Herşeyi Düşünün İnsanlar Asla Bunlardan Dolayı Cehenneme Gitmez.
Tevbe Etmediklerinden Dolayı Cehenneme Gider. Tevbe Ettikten Sonra Hiçbir Günah İstisnasız Yoktur Ki Affolmasın. ALLAH’ın Merhameti Sosuzdur. Evet İyi Okuyun Sonsuzdur Sonu Yoktur Kim İçin? O Rahmeti Talep Edenler İçin Yani Tevbe Edenler İçin. Ayetlerdeki Affolmayacaklar İfadesi Şirk Üzere Ölenler (Pişman Olmadan Tevbe Etmeden).

2.si Hıristiyan, Yahudi, Ejnebii, Satanist, Ateist Fark Etmez ALLAH’a Dönüp Onun Sözünü Tastik Etmeden Onun Emirlerini İtikadi Noktada Kabullenmeyen Hiçkimse (ALLAH’ım Bizleri Muhafaza Eylesin, Tüm Müslüman Kardeşlerimizide) Cehennemden Çıkmayacak. Lakin İşin Güzel Tarafı Şu:
Hıristiyan, Yahudi, Ejnebii, Satanist, Ateist Fark Etmez ALLAH’a Dönüp Onun Sözünü Tastik Eden Onun Emirlerini İtikadi Noktalarda Kabullenen İnsanlar Müslümandır. Tevbe Edilmeyip Affolmayan Günahlarından Dolayı Cehennemde Yansalar Bile Belli (Lakin Küçümsenmeyecek) Bir Süre Sonra Cehennemden Çıkacaktır İnşALLAH. Hanifi Fıkhına Göre Durum Böyledir.
Velhamdulillehi Rabbil Alemin.


cetin
Ben gaflet animda azimda şirk iceren bir soz cikti ama isteyerek soylemedim sonra cak pisman oldum tovbe ettim benim durumum nolcak

Okudunuz mu?  Nişanlı iken nişanlımız ile dans etmek günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm ben birisiyle konuşmuştum o zaman da tabi sadece namaz kılıyordum kuran mealini okumamıştım işte karşımdaki şahıs bana “YA RAB” var “YA RABBİ” yoktur dedi bende ilk hayır yanlış dedim sonra aniden bilip bilmeden onu onayladım 1-2 sonra aklım başıma geldi ben tüm boş işleri bıraktım meal ilmihal okumaya başladım ve Kur’anda Rabbi kelimesi geçtiğini öğrendim ve o günahım aklıma geldi tövbe ettim dualar ettim şuan çok pişmanım 14 yaşındayım ettiğim tövbe kabul olur mu? Müslümanlıktan çıkar mıyım?


arifselim
Aleykum selam. Allah, edilen duaları kabul eder. İstemsizce gelen söz ve düşünceler vesveseden olup şeytandandır. Bunları kafana takma, üstünde durma ve önemseme. İslamdan çıkmış olmazsın.


Kayıtsız Üye
soruyu ben sormadım fakat merak ediyorum
bir vazifeyi (namaz,oruç vs.) insanların ayıpladığından yada dalga geçmelerinden vs. nedenlerden dolayı yalnızca o anlık olarak yerine getirmemek şirk olurmu ?
ve bu soruya ekliceğim bazı şeyler var burada anlık olarak yerine getirmemek yazmış yazan kişi
peki anlık değilde tamamen bırakmak yani bu dalgadan yada bu gibi sebeblerden doalyı namazı oruçu testtürü tamamen bırakmak yada hiç yapmamakta şirk oluyor mu acaba?


ErenCaner
Arkadaşlar kendi kendime Allah(c.c.)yüceliğini düşünürken (eğer dediğim şirk ise haşa) yemin ederim Allah(c.c.)’dan başka ilah yoktur dedim şirk olmuş mudur lütfen söyleyin Yemin ettiğimden dolayı dedim lütfen cevap verin


ACİLSERVİS
Allah’tan başka ilah yoktur doğru demişsin.


Kayıtsız Üye
soruyu ben sormadım fakat merak ediyorum
bir vazifeyi (namaz,oruç vs.) insanların ayıpladığından yada dalga geçmelerinden vs. nedenlerden dolayı yalnızca o anlık olarak yerine getirmemek günah olurmu ?
ve bu soruya ekliceğim bazı şeyler var burada anlık olarak yerine getirmemek yazmış yazan kişi
peki anlık değilde tamamen bırakmak yani bu dalgadan yada bu gibi sebeblerden doalyı namazı oruçu testtürü tamamen bırakmak yada hiç yapmamakta şirk oluyor mu acaba?


Kayıtsız üye
Selamün aleyküm benim 3 sorum olcak

1-Ben 14 yaşındayım istimna(mast) gibi bir sorunum var birazcıkta ağızım bozuktur fakat kuran okur namazımı kılarım dinime bağlıyım bu ramazan orucu bozduğunu bilmeden mast yaptım öğrendikten sonra nasıl olsa kaza gerektiriyor diye bir kere daha mast yaptım fakat ben imsak vaktinden sonra niyet ettiğim için kefaret gerekmedi (hanefi mezhebi) ama o kadar çok pişman oldum ki günlerce ağladım tevbe ettim daha sonra internettem vir hocaya başvurdum içimdeki sıkıntı geçsin diye oda içimdeki sıkıntı geçene kadar şunu söylememi istedi YETİŞ İMAMI RABBANİ HAZRETLERİ BENİ KURTAR bu lafı içindeki geçene kadar söyle dedi bu zat Allahın sevgili kulu imiş benim için Allah’a dua edecekmiş bende söyledim haliyle bugünde Allah’a şirk koşmak ile ilgili vesvese geldi (haşa) ben de şirk nedir diye araştırdım dua ile şirk çeşidi vardı Allahtan başka birine dua edersem şirk koşmuş olurmuşum birden aklıma bu dediğim söz geldi başımdan kaynar sular döküldü yanlışlıkla Allah’a şirk koşmuş oldum mu hiçbir şirk amacım olmadı yalnlzca o zat benim için dua edecekmiş onun için dedim bazısı yanlışlıkla şirk koşmuşsun tevbe et bazıları şirk amacın yoksa olmaz bir şey dedi bende annemle babama anlattım şirk koşmamışsın sanki gidip araba istedin ev istedin yalnızca kendin için dua istedin dedi ama kafam karıştı şirke girdimmi ne yapmam lazım

Okudunuz mu?  Sabah namazını evde kılmak

2- ramazan bayramından sonra içimden Allah’a inkarcılık şirk geçiyor Allah’a küfürler geçiyor bir türlü engelleyemiyom ikindi namazında başladı 3 haftadan beri gitmiyo namazdan zevk almaz oldum rekatları karıştırıyorum kafayı yicem sanki içimdekileri söylerken krndi irademle söylemişim gibi oluyo sanki kalben tasdiklemişim üzülmüyorum gibime geliyor ama öylr değil tabi bu durumda ne yapmalıyım yardım edermisiniz

3- buda şirkle ilgili içimden geçenlerden dolayı <BEN ALLAHIM KAFİR DEĞİLİM> diyecektim söylerken Ben Allahım (haşa) dedim kaldım lafı tamamlayamadım sonra düzeltiyim derken aynı şekişde Ben Allahım(haşa) dedim kaldım tevbe ettim sonra arkama döndüm birden ağzımdan takıntı haliyle aynı tamamlanmayan cümle ağzımdan fıydırdı tevbe ediyorum şirke girdimmi bu durumda ne yapmam lazım gerçekten inanarak söylemedim

Cevaplarınız için şimdiden ALLAH RAZI OLSUN Teşekkürler


Kayıtsız Üye
Güzel kardeşim şirkin her türlüsu büyük günahtır,
Iki çeşit sirk vardır gizli ve açık Şirk çeşitleri dir
Evet namazını bilerek kazaya bırakmak günahtır .ama vakit çıkmadan kılmak gerekiyor ayrıca namazı kazaya bırakmak asla şirk olmaz. Şirk kelime anlamı olara ortak kosmak şirket denek, şirket biliyorsun bir kisi ile kurulmaz en az ıkı kişi olması lazım geliyor.
Allahtan başkasına yalvarmak bir şirk şeklidir. Kisa bir ornek vermeyim sana bir işe girmek için o işin müdürüne yalakalik yapmak yalvarmak el pençe durmak bur şirk şeklidir.Allah’tan başkasına yemin etmek bir şirk şeklidir.ödemeleri çoğaltmak mümkün.
Ama ne şirk koştuysan samimi bir tövbe siliyor bir daha yapmamak gerekir.
Hıristiyanların müslüman olamaz demrk yanlış tövbe kapısı güneş batıda doğana kadar açık. Hıristiyanlar isa Allah’ın oğlu dediler kafir oldular büyük bir şirk tir.Yahudiler uzeyir Allah’ın oğlu diyorlar onlarda büyük bir şirk içindeler. ister yahudi ıster hıristiyan tövbe edip İslama geçtikleri andan itibaren eski günahları tamamen siliniyor .İslam dini kurtuluş dinidir.gerçek samimî bir tövbenin silimiyecegi günah yoktur.ayetlerle sabitir bu
Selam ve duayla kal

Okudunuz mu?  Erkek boşamazsa kadın boşanamazmı

Sorusormak12
Selamün aleyküm öncelikle önceden namaz filan kılmazdım arada cumaya giderdim bayram namazlarına giderdim ve 4-5 aydır Rabbim kabul ederse namaz kılıyorum ve sevdiğim bir kız var buna 1 sene önce seni sevmiyorum adeta sana tapıyorum Allah’tan daha çok sevdim gibi saçma sapan cümleler söyledim ama bunu böyle Allah’a ortak koşmak olduğunu filan bilmiyordum buna şimdi namaz kılıyorum tevbe ediyorum kelime şehadet getiyorum Kuran okuyorum ona tevbe ediyorum ama hala içimde bir şey var sanki edebi cehennemde kalacak müşrik gibi hissediyorum kendimi tevbeden sonra bidaha asla demedim öyle cümle demicemde benim şuan ki durumum nedir müşrik miyim ve bu kızla evlene bilir miyim beraber olsam hala sirk koşmuş filan mı oluyorum

Selamün aleyküm öncelikle ben önceden namaz kılmıyordum sadece cumalara ara sıra gidiyordum Allahı hiç inkar etmedim hep müslümanım diye yaşadım bir kızı seviyorum ona bundan 1 sene önce seni sevmedim adeta sana taptım seni Allah gibi sevdim gibi saçma sapan cümleler dedim şimdi 5 aydır 5 vakit namaz kılıyorum kuran okuyorum bu yüzden tevbe ettim bidaha o dedimi asla yapmadım sirk olacağını ben edebi cehennemlik mi olacağımı bilmiyordum müşrik miyim bu kızla evlensem konuşsam sirk olur mu?

Okudunuz mu?  Cinler insanlara dokunabilir mi?

arifselim
Aleykum selam. Bu kullanılan sözler insanı küfre sokan sözlerdir çok tehlikelidir. İmana dönen ve tövbe eden kullarını ise Allah bağışlar. İnsana gerekli olan bilgileri bilmemesi geçerli bir mazeret değildir. Ama tövbe ederek bir daha o günaha dönemeyen kullarını Allah affeder. O kızla evlenmenin artık o günahla bir ilgisi yoktur evlenebilirsin.


Kayıtsız Üye
Bugün Peygamberimize(s.a.v) sevgi ve saygımın sonsuz olduğunu söyledim. Daha sonra yalnızca ALLAH sonsuzdur diyerek lafımı düzelttim. Ancak ahiret hayatının da sonsuz olduğunu hatırlayınca küfre düştüğümü düşünüp tevbe ettim. Ben bu lafları söylerken cennet ve cehennemi ALLAH’ın yarattığını, bunların bir başlangıcı olduğunu biliyordum yani inançta değil laflarımda sıkıntı oldu. Biliyordum ki ALLAH’ın ne başlangıcı ne de sonu vardır. Ahiretin sonsuzluğu ile ALLAH’ın sonsuzluğunu bir tutmuş ve şirke düşmüş olur muyum ?


ACİLSERVİS
Dediğin gibi lafların yanlış oldu. Hatalı kurulan bir cümle için insan küfre düşmez.


Rüyalemi
Geçen yıllarda parapsikoloji ile alakalı şeyleri ilgi duymaya başladım. İnternetten araştırdım neler var diye. Orda da bazı kinezi çeşitleri, yağmur yağdırabilir, şimşek çaktırabilir, deprem vesaire gibi şeyler yazıyordu. Bende bunları arkadaşlarıma anlatmıştım. İşte böyle yapabilirmişiz, yağdırabilirmişiz falan diye bu şirke girer mi, şirk gibi bir amacım yoktu sadece heyecandan dolayı paylaşmak istemiştim. Şu an çok pişmanım. Şirk midir?


seyit gazi
Allah avc nin iradesini haşa inkar edip bu ve benzeri fiilleri küstahca üzerine almak şirke girebilir ancak adetullah üzere yaradılışın kanunlarını gözeterek ve bu ve benzeri fiillerin yollarını araştırmak şirke girmeyebilir. ama açıkcası cahilce kibirli ve küstahca konuşmaya da yatkın konular. bilgi güvenilirliği açısından da o kadar temiz kaynaklardan gelmeyecek, ilgi çekici akıl çelici göz boyayıcı konular. şu var ki mesela quantum fiziği üzere bir belgesel izlediğin takdirde, kalkıpda fizik tartışmalarına quantum fiziği ohbetlerine girilemez. bu ilim ister, emek ister, ehliyet ister, liyakat ister. bir belgeselden veya internetten veya benzeri yerlerden öğrenilecek şeyler ancak yüzeysel sohbet konuları olabilirler. bir tarih belgeseli izleyip tarih öğrenilmez tarih hocalarından diz kırarak dirsek çürüterek, eserleri inceleyip arşive girerek tarih öğrenilir. kaldı ki bir çok konuda dejenere edilmeye ilgi çekmeye kafa karıştırmaya daha yatkındır.

Okudunuz mu?  Fıtrat nedir, fıtrat ne anlama gelir?

sözün başına gelecek olursam; küstahca Allah avc nin iradesini inkar etmeden, yaradılışın kanunlarını araştırmak şirk değildir, yaradılışın kanunlarını gözetmeyip havaya konuşmak ise ahmaklıktır. yine de ne konuştuğundan emin değilsen her halükarda tevbe edebilirsin kendini yıpratmana da gerek yok sadece konuştuklarına ilgi alanlarına ve bilgi kaynaklarına biraz daha dikkat edebilirsin.boş boş konuşulan hayal satan havaya konuşulmayan konular olmadıkları sürece ilgi alanlarını ve bilgi kaynaklarını gözettikden sonra öğrenmeyi öğrendiklerini heyecanla arkadaşlarınla paylaşman da ne güzeldir. ya öğreten olun, ya öğrenen olun, ya dinleyen olun, ya bunları seven veya destekleyen olun fakat sakın bunların dışında olmayın helak olursunuz. sadece öğrenilenlere ve konuşulanlara dikkat


muvaffak
Tüm semavi dinlerin söylediği şey; Rabbim dışında kimsenin en ufak zerreyi bile yoktan yaratamayacağıdır. Parapsikolojinin ilgi alanına giren fakat yanlış anlatılan olaylardan bir tanesidir bu bahsettikleriniz. Şunun bilincinde olunmalı; yaptığımız ve insanların bir kısmının ‘yarattığını’ zannettikleri fakat sadece asıl olarak yaratılmış olanı ürettikleridir. Nedamet getirmek/pişmanlık, insanın başlıca vasıflarındandır. Bahsedilen sözler şirkin kapısını aralayan sözlerdir. Tövbe edin ve af dileyin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam bazen aklıma şirk vesvesesi aklıma geliyor kendimi günaha girmiş veya şirk koşmuş gibi hissediyorum bazen söylediklerime dikkat etmeye çalışıyorum hocam bu durumdan nasıl kurtulabilirim şirk koşmuş gibi geliyor ama bir yandanda vesvesedir diyorum kafam karıştı namaz kılarken de çok vesvese geliyor bunlara karşı ne yapmam lazım dualar okuyorum


bilmeden şirke düşmek, bilmeyerek şirke düşmek, bilmeden şirk içinde ölmek

Bu kategoride yer alan Evde ölen kişilerin resmini asmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk konusu kafamı çok karıştırıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.