Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:14
admin
Yönetici

Ehli kitapla ilgili hadisler

Ehli kitapla ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
ehli kitapla ilgili hadisler


Cevap: ehli kitapla ilgili hadisler

Desert Rose
I. "Ehl-i Kitap’a bir şey sormayınız. Çünkü onlar sapıtmış oldukları için sizi hidayete eriştiremezler. Eğer siz böyle yaparsanız, ya batıl sözü doğrular ya da doğru bir sözü yalanlamış olursunuz. ALLAH’a yemin olsun ki, eğer Musa bile hayatta olsaydı O’nun bile bana tâbi olmaktan başka yapacağı bir şey yoktu".
a- Ahmed bin Hanbel, Müsned, III. 338 b- İbni Kesir Tefsirin Kuran-il Azim, I- 386 c- ed Dürrül Mansur, II- 85 d- Alûsî, Ruhu’l Meanî III- 210.

Okudunuz mu?  Cenaze yıkanmadan ölünün yanında Kur'an okumanın hükmü nedir?

II. "Muhammed’in nefsi kudret elinde olan ALLAH’a yemin olsun ki, eğer Musa peygamber sizin aranızda olsaydı da O’na tâbi olup Beni terk etseydiniz sizler bu halde kesinlikle sapı-tanlardan olurdunuz. Halbuki Musa (as) hayatta olup yaşasaydı O’nun bile Bana tâbi olmaktan başka yapabileceği bir şey yoktu".

Okudunuz mu?  Ahir zaman ümmeti ile ilgili hadisler

a- Darimi, Sünen, Mukaddime bab, 46 b- ed Dürrü’l Mansur, II. 84 c- Alûsî Ruhu’l Meanî I. 244.

III. "Muhammed’in nefsi kudret elinde olan ALLAH’a yemin olsun ki bu ümmetten hiç bir kimsenin Yahudi veya Hıristiyan olduğunu duymak istemiyorum. Eğer böyle bir kişi Bana inanmadan önce ölürse o ancak cehennemliktir".

Okudunuz mu?  İslamda aşk varmı?

a- Sahih-i Müslim, Kitabü’l İman, bab 70
b- Zadü’l Mesir L 365
c- Ibni Kesir, Tefsiru’l Kur’an’il Azim, I. 363.

IV. "Ümmetimden veya Yahudilerden ya da H ı ristiy anlardan her kim Benim peygamber olduğumu işitir de Bana iman etmezse o kişi cennete giremeyecektir".

Okudunuz mu?  Çevremdeki insanlara İslamiyet'i nasıl tebliğ etmeliyim? Bu konuda çok ısrarcı olmak doğru mudur?

a- Ahmed bin Hanbel, Müsned, IV. 396 b- Tefsirü’l Kur’an’il Azim, II. 266.


ehli kitap hakkında hadisler, Ehli kitab hakkında hedisler

Bu kategoride yer alan Halı ve elbisedeki domuz yağı lekesi nasıl anlaşılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ehli kitapla ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.