Anasayfa
12 Temmuz 2021, 14:48
Tasavvuf
Yönetici

Gavs-i Sani Seyyid Abdülbaki Hz Hakkında Bilgiler

Gavs-i Sani Seyyid Abdülbaki Hz Hakkında Bilgiler

Kayıtsız Üye
Gavs-i Sani Seyyid Abdülbaki Hz Hakkında Bilgilere ihtiyacım var yardımcı olur musunuz ?


Cevap: Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki hakkında

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Jihad Kardeşim, ben şahsen hiç bir zaman Allah’tan başkasından yardım dilemedim ve şirkte koşmadım. Gavs’ın yanında bir cemaat halinde tevbe ettik ve daha sonra 8 Şart adabı yerine getirdik o kadar şimdi biz haşa şirke mi düşmüş oluyoruz ?

Gavs benim için hoca’dan başkası olmadı ona başka bir gözle hiçbir zaman bakmadım sadece gıpta ettim.
Nasıl imamın arkasında durur namazını kılarsın, işte Gavs benim için ondan başkası değildi.


Cevap: Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki hakkında

Jıhad
anladım kardeşim bu tarikat ve tasavvufta yapılan birçok ritüel diyeyim islamda ve RasulAllah’ın sünnetinde yoktur tevbe alma meselesi gibi rabıta gavs kutub gibi bunlardan uzak durmak gerekir bizim önderimiz Rasulullah’tır bunu çoğunluğun ya da alim kabul ettiklerimizin yapması doğru olduğunu göstermez size tevbe almak la ilgili bir makale aktaracağım beklerseniz biraz

Okudunuz mu?  Allah Allah diye zikir bidat değildir

Cevap: Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki hakkında

Jıhad
size önerim şu linki bir inceleyin :

tevhid islamın başı sonu ortası ,herşeyidir önce akidemizi tam olarak oluşturmamız gerekir


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeşim ben Gavs için olağan üstüdür demiyorum o bizim gibi bir fani ama tevbe ettikten sonra bir rüyada onu gördüm bana tebessüm ederek beni unutmadığını söyledi buna ne dersin ?

Bizim toplu halde tevbe etmemiz hepimizin teker teker el vermesi ile olmadı. Burada rituell dediğin yanlış çünkü Camii de Hoca’da cemaatle dua ederken tevbe ettiriyor.

Benim gayem günahlarıma tevbe edip ondan Allah zikrini yani gizli zikri öğrenmekti ona rabıta bile yapmayı beceremedim zaten onu sadece bir gün ziyaret etmiştim ve tevbe ettim.

Benim için tek iki şey önemli o da Allah’ın Kitabı ve Resullullah’ın sünneti diğeri şahitli bir tevbe idi başka değil.

Okudunuz mu?  Tevbe Aldıktan sonra Mastürnbasyon nolur bakın

De ki: "Şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ındır." (En’am Suresi, 162)

Şimdi anladın mı Kardeşim ?


Jıhad
ben zaten seni hiç bir şeyle itham etmedim kardeşim yanlış anlaşıldım sanırım neyse tevbe alınmaz tevbe edilir bu islamda Rasulullah’ın sünnetinde olmayan bir iştir benim bir yakınım tarikatler yüzünden olduğunu sanıorum cinler musallat oldu çünkü hep bu tarikatlerle ilgili şeyler yapıyordu neyse Rasulullah bid’at işleyenleri sevmezdi Allah’ta bunu yasaklıyor

"Ümmetimin son zamanlarında ne sizin, ne babaları-nızın duydukları şeyleri size söyleyecek kimseler olacaktır. Onlardan sakının, onlardan sakınınız."
[Muslim]

"Bugün size dîninizi kemâle erdirdim. Üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve din olarak size İslâm’ı beğenip seçtim." [Mâide:3]

"Her kim, bu işimizde (dînimizde) olmayan bir şeyi ona ihdâs ederse, o ihdâs ettiği şey kendisine iâde olunur."
[Buhârî ve Muslim]

Okudunuz mu?  Dünyadaki Cennet Bahçeleri


"Şüphesiz sözün en hayırlısı, Allah’ın kitabı, yolun en hayırlısı Muhammed’in yoludur. İşlerin en kötüsü ise sonradan uydurulanlardır, her bid’at bir sapıklıktır."
[Muslim]


@mir
adamlar uydurma hadislerle din düşmanlığı yapıyorlar
birileri de onlara "hocam hocam" deyip duruyor
yazık


Jıhad
bir kere kardeşim gavsın tanımına bakın ve bunun islamla alakalı olup olmadığına siz karar verin


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

@mir Kardeşim Hoca gibi görmek başka, hocam demek başkadır. Ben hiçbir zaman Gavs’a hocam da demedim !

Jihad Kardeşim Gavsı anlattığın gibi bilmek şirk bende Gavs anlamı G A V S harflerinden başka görmedim.
dedim ya mesala dün Camii’de Hoca cemaat ile dua ederken tevbe ettirmiyor mu bu da benim için ondan başka bir şey değil, bir de tevbe etmek başka tevbeyi adabıyla yapmak başkadır.

Okudunuz mu?  Nefs ve Mertebeleri

@mir
< @mir Kardeşim Hoca gibi görmek başka, hocam demek başkadır. Ben hiçbir zaman Gavs’a hocam da demedim ! >
kusura bakma kardeş
hızlı yazdığım için eksik olmuş
ben sana değil
videodaki "sıkışınca kabir ehlinden yardım isteyiniz" zırvasını savunanlara
ve onlara hoca diyenlere yazmıştım


Jıhad
öğretsene 😀 herşey verdiğim linklerde delilleriyle yazılı sen okuma arkadaşım zaten anlamıyorsun delilden


islamyolu
< sen önce Sahabenin Hz Peygambere nasıl biat ettiğini ögren… >
Kardeşim bunların kafası ehli sünnete basmaz. onlar uçmuşlar boşver takma bunları. Mevlana hazretleri ne demiş : Cahille girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana yada yazık olur adabına..


Jıhad
Tanrıya hürmet eden insan neden böyle düşünürsün, ağırbaşlılığa döndüm yüzümü. Ben ne müslümanım, ne Hinduyum, Ne hristiyan, Ne Zerdüşt ne de Yahudi.Divanı kebir/Divanı şems hadi bakalım ne olacak adam müslüman değilim diyor


karadamlalar
ayrıca şunu söyleyelim,küfür olan söz ciddi yahut şaka için söylenmişse farketmez sahibini kafir yapar.adam açıkça müslüman değilim demiş,siz de hazretleri etmeye uğraşmayın 🙂

Okudunuz mu?  Tarikat hem hakikat bil hakikat

ehli sünnet yolu deyince aklınıza neden ehli bidat geliyor,kuran ve sahih sünnete dönüş yaparsanız inşAllah göreceksiniz ki şu anki yolunuz şirk ve bidat yoludur.


Ravza Sevdam
Bazı kardeşlerim "Gavs" kelime anlamını bırakıp önce " Seyyid " kelimesinin anlamına bakıp öyle konuşsunlar.


islamyolu
< Bazı kardeşlerim "Gavs" kelime anlamını bırakıp önce " Seyyid " kelimesinin anlamına bakıp öyle konuşsunlar. >
bunlar öyle coşmuşlar ki kardeşim. Peygamber Torunu olsada Saygı yok. Abdulbaki hazretleri o kadar sevinen biri , Alnı secdeden gayrısına deymemiş olan bir alime neler ediyorlar. ne çok kendini bilmez insanlar var burada. bu alimlerimlerimize Laf Atanları Elbet Allah cezalandırır. burada olmazsada Ahirette.


Seyyidbabar
ALLAH RIzası İçin Bu Konuyu Kaldırın … Degerli Kardeşlerim Kendinize Gelin Burada Kalkmıs Tartıstıgınız Kişi Bir ALLAH Dostudur .. ALLAH Muhafaza Ya Yalnış Bir Yazarsanız Ne Olur Haliniz … Lütfen Eger Birşey Paylasmak İsterseniz Bu Mübareklerin hayatını Paylasın … Rica Ediyorum Sizden Bu Mubarekten Güzel Bahsedin

Okudunuz mu?  Kibrit-i Ahmer

ağyar
Bugün, Hz. Peygamberin (s.a.v) gerçek varisi olan Rabbani alimlere dil uzatanlar, eğer Rasulullah (s.a.v) zamanında yaşamış olsalardı emin olun O’na da iman etmezler, münkir olurlardı. Çünkü ağacın dalı inkar edenler, dolayısıyla kökü de inkar etmiş olurlar. Allah ıslah etsin.


cihad38
mübareğin bir sözü vardır,; itikadı bozuk olanlardan uzak durmakda fayda var, konu eskimiş ama gezinirken bu sözü aktarmak istedim,sünnetla yakından uzaktan alakası olmayan kendilerine muvahhid diyen,selefi geçinen sefillerin,Allah demeyen dillerden dökülen bu tür saldırılar normaldir.ama zerre kadar amelin hesapsız kalmayacağı o günde ya bu saldırdığımız insanlar gerçekten Allah dostu çıkarsa halimiz nice olur diye hiç düşünmezler.
insanların anlama kapasitelerinin ne kadarda dar olduğunu muşahede ediyor ve onları hayretle izliyorum.

Okudunuz mu?  Gavs Ne Demek? Gavs Anlamı Nedir?

Kayıtsız Üye
jıhad adındaki cahil sahihi buhari iman bölümüne bak (tabii hadislere imanın varsa ,yoksa konuşmaya gerek yok ) orada şunu bulacaksın ‘Her kim zamanının imamına biat etmezse cahiliye ölümü üzere ölür’ dinde bir şeyin olup olmadığını söylemek için daha çoook kitap okuman gerek eğer özellikle dini tahrif amaçlı mason yada misyoner değilsen!!!


Kılıçali49
Jıhad isimli üyeye……..

”Tövbe(el) almaya gitmek çok sakıncalı bidattir” linkinde ne kaynak var,ne konuyla alakalı bir yazı.Sadece şirkten korunma temennileri ile,bazı şeyleri Allah yerine koymamaktan bahsediliyor.İyi de bunu yapan kim?

Şimdi siz,tövbe almaya gideni,tövbe aldığı kişiyi Allah yerine koymakla suçlamış olmuyor musunuz?Nedir bu?Haramlar Kuranda yazılıdır.Tövbe alınmayacağına dair bir ayet bulabilir misiniz?Yoksa bu yasağı/haramı siz mi ihdas ediyorsunuz?

linkini neden tavsiye ettiniz?Orada Seyyid Kutub için yazılanlara bakın… <<< Kur’an’ı Hem Kalemiyle Hem Hayatıyla Tefsir Eden Bir Mücahid : Seyyid Kutub Önder Bir Şahsiyet Seyyid Kutub…>>>

Okudunuz mu?  Tasavvuf ehlini inkar etmek

Verdiğiniz ilk link boştur,bilginize…

Diğer linklere de kendi fikirleriniz hakim.Bize net bir kaynak vermeyen linkler,nasıl kaynak olabilir,bize ne verebilir ki?…


DejaVuEtkisi
Tarıkat-ı Aliyede Rabıtayı Celliyye okumanızı tavsiye ederim,

"Allah Teâla Hazretleri şöyle ferman buyurdu: "Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeyler arasında en çok hoşuma gideni, ona farz kıldığım (aynî veya kifaye) şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü gözü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum. Ben yapacağım bir şeyde, mü’min kulumun ruhunu kabzetmedeki tereddüdüm kadar hiç tereddüte düşmedim: O ölümü sevmez, ben de onun sevmediği şeyi sevmem."(Buhârî, Rikak 38.)

Okudunuz mu?  Nefis-Akıl İlişkisi

İnsanların Duasını almak güzel hallerdendir


Ulvi
"Allah Teâla Hazretleri şöyle ferman buyurdu" diye baslayan hiç bir söz ayeti-kerimeden baska bir sey olamaz. yani vahiyle gelmis olmasi dolayisiyla kurani kerimden bir ayet olmasi gerekir. dolayisiyla da verdiginiz güya "hadis" apacik bir uydurmadir. bilginizi önemle rica ediyorum.


Kayıtsız Üye
Kardes sen alim ne oldugunu bilmiyorsun. Alimin ne oldugunu bilseydin belama alim demezdin. Senin o gavs dedigin kisi bir belâmdir. Alim Adam fetva verir hakki söyler ALLAH için yasar ALLAH için konusur. Abdulbaki kactane fetvasi var? Hic birtane yok ama alim Adam diyorsun. Dinini doğru Ve ehlinden ögren yoksa kendine yazik Edenlerden olursun.


r1dv4n06
Bir Allah (c.c) dostu ve Ehl-i Beyttir . (VAllahi, Ehl-i beytimi sevmeyenin kalbine iman girmez.) [İ. Ahmed]

Okudunuz mu?  Bir Veliye Bende Olmak (Y. Sultan Selim)

Kayıtsız Üye
Sa.seriaatta bir kadının yabancı erkeğe bir erkeğin yabancı kadına isteyerek bakması haram.Bu sebeple bir kadının Allah’in dostuna ziyarete gittiğinde manen feyizlenmek için bakmasınin hükmü nedir kur’an ve sünnete göre aydinlatirmisiniz


arifselim
Aleykum selam. Bu kimse alim, evliya veya şeyh olsa bile ona yabancı bir kadının bakması caiz değildir. Her ne kadar kadının erkeğe bakması erkeğin kadına bakması kadar ağır olmasa da bu caiz olmaz.


gavsı sani seyyid abdulbaki hz, seyyid abdulbaki hazretleri, gavs hazretleri hakkında bilgi

Bu kategoride yer alan Tarikattan Çıkan Gencin Sorusu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gavs-i Sani Seyyid Abdülbaki Hz Hakkında Bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.