Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:14
admin
Yönetici

Zekat neden Peygamberimiz ve Peygamberimizin soyundan gelenlere verilmez

Zekat neden Peygamberimiz ve Peygamberimizin soyundan gelenlere verilmez

Kayıtsız Üye
zekat neden Peygamberimiz ve Peygamberimizin soyundan gelenlere verilmez?


Cevap: zekat neden Peygamberimiz ve Peygamberimizin soyundan gelenlere verilmez

imam
Haşim Oğullarının Zekat Alması Haramdır

Zekat, servetin biriken kiri, fakir ve muhtaçların hakkı, ekonomik dengenin kurulması, fakirle zengin arasındaki mesafe-nin kısaltılması anlamında dini bir vergidir. İnsanları ALLAH yoluna davet edip Cenab-ı Hakk’ın son mesajını O’nun kullarına tebliğ eden Rasulüllah (s.a.v.) Efendimiz, bu ulvî ve çok şerefli hizmeti ve vazifeyi kimseden bir karşılık beklemeden, bir ücret talep etmed-en yerine getirmekle mükellef bulunuyordu. Böylesine yüce bir makamı ve şerefi ihraz eden bir peygamberin insanlara el açması, onlardan zekat ve sadaka alıp geçimini sağlaması elbette ki bir nakise ve itibarını zedeleyen bir leke olurdu.

Okudunuz mu?  Müslüman iken kafir olanın tövbesi kabul olur mu ?

Zaten hizmetlerin en güzeli, en şereflisi, ALLAH rızası için, kimseden bir ücret ve karşılık beklemeden yerine getirileni değil midir?

O bakımdan Rasulüllah (s.a.v.) Efendimiz, gerek kendi salısına, gerekse ailesine zekat ve sadakayı uygun görmemiş, sa-dece getirilen hediyeleri kabul etmek nezaketini göstermiştir.

Okudunuz mu?  Anne baba hakkı ile ilgili 5 ayet 5 hadis i şerif

seyyidlere zekat verilir mi, neden efendimizin soyundan gelenlere zekat verilmez, peygamber soyundan gelenlere neden zekat verilmez

Bu kategoride yer alan Cennet ve cehennem gösterildi yani cennet ve cehennem şuan var mı yoksa kıyamet günümü varolacak? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zekat neden Peygamberimiz ve Peygamberimizin soyundan gelenlere verilmez Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.