Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

Hazreti Hamza Evli Miydi Çocukları Var Mıydı

Hazreti Hamza Evli Miydi Çocukları Var Mıydı

Kayıtsız Üye
Hazreti hamza evlimiydi cocukları varmıydı ? Hz. Hamza evli midir bilgiler verir misiniz ?


Yorum: Hazreti hamza evlimiydi cocukları varmıydı

Yaralı Melle
Hz Hamza evliydi ve çocukları da olmuştu.
3 oğlu ve bir kızı vardı

Okudunuz mu?  İslamiyetin bilime verdiği önem ile ilgili ayet ve hadisler

Hz. Hamza Lakabı ve künyesi "Seyyidüşşühedâ Esedullāh Ebû Umâre (Ebû Ya’lâ) Hamza b. Abdilmuttalib"
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in amcası ve Uhud şehidlerinden. 569 veya 570 yılında Mekke’de doğdu. Annesi, Hz. Âmine’nin amcasının kızı olan Hâle bint Vüheyb’dir. Ebû Leheb’in câriyesi Süveybe’den süt emdikleri için Hz. Peygamber ile sütkardeşidir.

Okudunuz mu?  Kunut duaları iki şekilde de doğrumu?

Hamza’nın Havle bint Kays’tan Umâre, Bintü’l-Mille b. Mâlik el-Evsî’den Ya’lâ ve Âmir adlı üç oğlu ile Selmâ bint Umeys’ten Ümâme adlı bir kızı olmuştu. Ümâme’nin teyzesi Esmâ, Ca’fer b. Ebû Tâlib’in hanımı olduğundan Hz. Peygamber onun bakımını Hz. Ca’fer’e tevdi etti. Daha sonraki yıllarda Hz. Ali Resûlullah’a amcasının güzel kızı Ümâme ile evlenmesini teklif etmiş, ancak Hz. Peygamber Ümâme’nin süt kardeşinin kızı olduğunu ve Allah’ın süt kardeş kızı ile evlenmeyi haram kıldığını söylemiştir (İbn Sa’d, III, 11-12). Resûl-i Ekrem Ümâme’yi Mahzûmoğulları’ndan Seleme b. Ebû Seleme ile evlendirmiştir. Hz. Hamza Resûlullah’tan Şu meâlde bir hadis rivayet etmiştir: Allah’ım! Senden ism-i a’zamın ve rızâyı ekberin hürmetine istekte bulunuyorum şeklindeki duaya devam ediniz (İbnü’l-Esîr, II, 55).
KAYNAK Diyanet

Okudunuz mu?  Ahiretteki insanların boyunun uzunluğu ne kadar olacak? Ahiretteki insanların boyuna 30 m. deniyor; Hz. Adem'inki daha u

hz hamza evlimiydi, hz.hamzanın kaç çocuğu var, hazreti hamza

Bu kategoride yer alan Muhammed buğra isminin anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Hamza Evli Miydi Çocukları Var Mıydı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.