Anasayfa
5 Ocak 2022, 11:02
Makale
Yönetici

Çöp arabası

Çöp arabası

pinhan
Sizlere yıllar öncesinin ibretlik bir vakıasını aktaracağım.
Yıllardan 1690 aylardan mart.ayın 20’si. Hicri takvim 25 Ramazan 1379 günlerden Perşembe, Kadir gecesinin arandığı ramazanın son 10 günü.
Bediüzzaman Said Nursi Hz.leri çok ağır hasta olduğu halde Urfa’ya gelmiştir. Yolculuk boyunca namazlarını arabanın içinde kılmak zorunda olacak kadar ağır hastadır. Urfaya ulaştıklarında birçok öğrencisi evinde misafir etmek için can atarken O bir otel odasına yerleşir. Durumu çok ağırdır.
Zamanın İçişleri bakanı Dr.Namık Gedik’in en önemli işi Bediüzzaman’ı takip ettirmektir. Onu ev hapsinde tutmaktır.
Bediüzzaman’ın otel odasına yerleştiği İçişleri bakanlığına bildirildiğinde Dr.Namık Gedik derhal Beziüzzaman’ın Urfa dışına çıkarılması ve derhal Isparta’ya gönderilmesini emreder.
İçişleri bakanlığına Bediüzzaman’ın çok ağır hasta olduğu ve gönderilemeyeceği bildirildiğinde Dr.Namık Gedik, doktor olurken ettiği hipokrat yemini hiçe sayarak ağır hasta birinin (Bediüzzaman’ın) o halde bile Urfa dışına çıkarılması emrini yeniler.
İçişleri bakanlığına gecenin bu saatinde vasıta bulunamayacağı sabahı beklemenin uygun olacağı bildirildiğinde Demokrat Parti’nin İçişleri bakanı Dr.Namık Gedik’in cevabını yazıyorum, dikkatli okuyun : "Çöp arabasıyla da olsa göndereceksiniz!"
Bediüzzaman Said Nursi Hz.leri 3 gün sonra Urfa’da vefat etmiştir…..
Aradan 2 ay geçer. 27 Mayıs darbesi yapıldığında tutuklanan Dr. Namık Gedik evinden alınarak Harpokuluna götürülür, orada pencereden atlayarak intihar eder. Parçalanan vücudu ÇÖP ARABASINA koyularak kaldırılır.

Okudunuz mu?  Aşk üç harf tek hece

Semih YAŞAR
dostkelimeler.com


Yorum: Çöp arabası

ASUDE
demekki kimsenin ahı kimsede kalmıyor Allah güvenmek yeter bu dünyada olmasa bile ahirette adalet sağlanacak herkes hak ettiğini bulacaktır


namık gedik çöp arabası, rüyada el arabası görmek imam nablusi

Bu kategoride yer alan Roman İsimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çöp arabası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.