Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:15
admin
Yönetici

Din görevlileri kimlerdir

Din görevlileri kimlerdir

Kayıtsız Üye
din görevlileri kimlerdir


Cevap: din görevlileri kimlerdir

Desert Rose
Din Görevlisi Tanımı, Anlamı, Kimdir, Görevleri
Din görevlilerinin doğumdan ölüme kadar, hafta tatili bayram tatili ve mesai mefhumu olmadan cami içinde ve dışında birçok görevleri vardır.
Din görevlileri hem iyi günde hem de kötü günde insanların yanındadır. Evden camiye camiden eve giden, cami dışında hiçbir işe karışmayan din görevlileri ideal bir din görevlisi olmadığı gibi halk nezdinde de makbul değildir.
Zira toplumumuz çocuğunun doğumunda, sünnetinde düğününde askere uğurlanmasında din görevlisini yanında görmek ister. Evini ve işyerini din görevlisinin ziyaretini hayır ve bereket vesilesi görür. Dargınlık ve kırgınlıkların sona ermesi, insanların zararlı alışkanlıklardan kurtulması için din görevlisinin devreye girmesini bekler.
Din görevlileri sağlık hizmeti sunanlar gibi günün her saatinde göreve çağrıldıkları gibi, yangın, kaza veya doğal afet sonucu meydana gelen ölümlerde ölünün 1.sıradaki yakınının gösteremeyeceği şefkatle ölüye hizmet sunmaktadır. Ama bunun sonucu günlerce uykusuz ve aç kalmaktadır.
Ayrıca;
Din görevlileri bilhassa sabah çok erken saatte göreve giderken ve hatta camide can güvenlikleri tehlike altındadır. Camiye girince cemaat gelene kadar kendini camiye kilitleme ihtiyacı duyan çık sayıda görevliler vardır.
Cenaze hizmeti sunan din görevlileri gerekli hijyenik ortamdan mahrum bırakılmakta, bu iş için gerekli teknik imkan ve hatta elbiseden mahrum bırakılmaktadır.
Ayrıca;
Din görevlileri sorumluluğu ağır olan bir görevi yaparken görevin saygınlığına zarar vermemek için çok dikkatli olmak, başkaları içim normal olan birçok davranıştan din görevlisi olarak sakınmak zorundadırlar.

Okudunuz mu?  Günah işledim daha sonra işlediğim günahı da birkaç kişiye anlattım tövbem kabul olur mu?

din görevlileri kimlerdir , din gorevlileri kimlerdir, din görevlileri kimdir

Bu kategoride yer alan Karabaş tecvid indirmek ve öğrenmek istiyom başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Din görevlileri kimlerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.