Anasayfa
28 Şubat 2022, 17:55
Oruc
Yönetici

Ramazanda güneş doğduktan sonra temizlenme

Ramazanda güneş doğduktan sonra temizlenme

suara
Ramazan’da güneş doğduktan sonra temizlenme
Ramazan’da güneş doğduktan sonra adet ve lohusalıktan temizlenen bir kadın, eğer oruca aykırı bir şey yapmamış ise, derhal niyet ederek oruca başlar. Bu şekilde orucunu tutmuş olur.

Kaynak:
Büyük Kadın İlmihali, Rauf PEHLİVAN


Cevap: ramazanda güneş doğduktan sonra temizlenme

Ecrinim
Ramazan’da güneş doğduktan sonra adet ve lohusalıktan temizlenen bir kadın, eğer oruca aykırı bir şey yapmamış ise, derhal niyet ederek oruca başlar. Bu şekilde orucunu tutmuş olur

bilgiler için Allah c.c. razı olsun kardeşim


Cevap: ramazanda gunes dogduktan sonra temizlenme

imam
Ramazan ayında adeti biten kadınlar için güzel bilgi okusunlar

Okudunuz mu?  Kefaret orucu tutulmazsa ne olur?

Cevap: ramazanda gunes dogduktan sonra temizlenme

musab
Yukarıdaki bilgi yanlıştır. İmsak vakti girdiği anda temiz olmayan (kanaması kesilmeyen) kadın oruca niyet edemez. Ama temizlendikten sonra akşama kadar oruçlu gibi davranır.(Bu hakiki manada oruç değildir) Bunu yapması Hanefi Mezhebi’ne göre vaciptir. Bu görüşe delil olabilecek hadis bilmiyorum; ama oruca hürmeten bu ictihada varılmıştır diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir

Güneş doğduktan sonra kanaması kesilen kadın oruca niyet edebilir diyenler ya sehven bunu yazmış olabilir (imsak yerine güneş yazmak) ya hayızlı kadının oruç tutabileceğini kabul etmiş olabilir ya da Hanefi Mezhebi’nin imsaktan sonra temizlenen kadın akşama kadar yeyip-içmez oruçlu gibi davranır ictihadını hakiki oruçmuş gibi anlamış olabilir.

Bu kategoride yer alan Ramazan Manileri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanda güneş doğduktan sonra temizlenme Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.