Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa06
Abone

Ruhlar alemi varmı? insan ölünce ruhlar ne yapar?

Ruhlar alemi varmı? insan ölünce ruhlar ne yapar?

serapet
Dinimize göre ruhlar alemi varmı insan ölünce ruh ne yapar konu hakkında eğitici bilgiler verir misiniz ?


Cevap: Ruhlar alemi varmı? insan ölünce ruhlar ne yapar?

Kayıtsız Üye
verdiğiniz bilgilerden dolayı ALLAH sizden razı olsun


Cevap: Ruhlar alemi varmı? insan ölünce ruhlar ne yapar?

Kayıtsız Üye
Ruhlar aleminde ruhların durumu amellerine göre değişiyor.
Kimi cennet gibi bir yerde kimi cehennem gibi bir yerde


Efdal
Dünya yaşantımızdan örnek vereceğim ; bedenimize nasıl elbise giydiriyorsak, cesette ruhumuzun elbisesidir.


Kayıtsız Üye
Allahım hepimizin yardımcısı olsun bizi günahlardan korusun rızasını kazananlardan eylesin


misafir
Tesekkurler ölümden kaçış yok alahım günahımızı affet aminnnnn….


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm dostlar merak edip okudum ve çok etkilendim hep merakımda vardı isterdim alimlerden iyi hocalardan duymak ama malesef denk getiremedik bu sorularımın cvp burdan buldum bizi aydınlatınız çok teşekür ederim ALLAH razı olsun

Okudunuz mu?  Büyüklere Hürmet İle İlgili Hadisler

Neden?
1-İnsan dediğimiz asıl varlık atomlardan oluşan şuursuz, cansız beden değil de Ruh ise neden beden olarak yaratıldık ve ahirette de yeni bedenlerle yaratilacağız?
2-Butun ruhlar farklı mıdır? Örnek olarak, benim ruhumla başka bir insanın ruhu arasındaki fark nedir?
3-Madem asıl varlığımız Ruh, neden Ruhumuzu bilmiyoruz, hissedemiyoruz?
4-Ölünce noluyoruz, toprağın altındaki cansız vücut biz değilsek, biz ölünce nereye gidiyoruz, öldükten hemen sonra hayat devam ediyor mu kabir azabı açısından?
Sorulara tek tek özenle cevap verecek kardeşlerimizi bekliyorum, cevaplara çok ihtiyacım var, Allah razı olsun.
Nolur cevapsız bırakmayın.

Okudunuz mu?  Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak

Omer Faruk
Sevgili kardeşim cevaplarınızın hepsi Kur’an’da mevcut. Size Balık vermek istemediğim için bilerek cevap vermiyorum. Eğer Kur’an’ı okudum ama bunları çıkaramadım diyorsanız size tavsiye edeceğim bölümleri okumanızı tavsiye edeceğim. Bir kaç yerde müslüman olduğunuzu ifade etmişsiniz. Müslüman olduğunuza göre Kur’an ile bizatihi sorumlusunuz. Bu soruları başkasına sormadan kitabınıza bakmanız gerekir.

Burada sorulara cevap veren arkadaşlara da aynısını söylüyorum. İnsanlara hazır cevaplar vermeyin, onları ilme, delile yöneltin. Ola ki bizler de yanlış söyleriz o zaman onlar da bizi sorgulasınlar.

Selametle kal, kardeşim.


18-Unexpected
Selamın Aleyküm. Ben sevdiğim kızla beraber olduğumu varsayayım ve ölüp cennete gittiğimizi. Allah, orada erkeklere huri ve kızlara ise muridlerinden vereceği söyleniyor. Bunlar hizmetçi midir yoksa o cennette bizim sevgililerimiz gibi midir? Eğer sevgililerimiz gibiyse ben Allah’a dua edip bana huri ve ona da murid vermemesini ve cennete de bizi birbirimize nasip etmesini söylesem kabul görür mü? Ayrıca cennette sevdiğim kızla tanışacak mıyım eğer tanışıyorsam yoksa herkes birbirini unutup tüm olaylar baştan mı başlayacak, tanışma faslı falan vs. Ayrıca cennette evlilik var mıdır? Tüm bu sorularıma tek tek yazarsanız çok memnun olurum. Birazcık da ayrıntılı olsa iyi olur. Müteşekkirim şimdiden yine.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerimden güzel ve kötü alışkanlıklarla ilgili 3 ayet meali

Omer Faruk
Selamün Aleyküm güzel kardeşim,

Kur’an’ın anlatımı SOMUT’tan SOYUT’a anlatım tekniğidir. Kadınlara ödül olarak süs, erkeklere ise ödül olarak hurileri öngörür. Bu gayet normal bir benzetme. Ayrıca cenneti tarif ederken de yine aynı şeyi söyler,

"İnananlar ve yararlı işler yapanlara, kendilerine altlarından ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Onlara buranın bir ürünü rızık olarak verildiğinde, "Bu daha önce de rızıklandığımızdır" derler. Bunlar, söylediklerinin benzerleri olarak sunulmuştur. Onlara orada tertemiz eşler vardır ve orada temelli kalırlar." (Bakara/25)

Okudunuz mu?  Gitgide Daha Beter Hale Geldim ?

Ayette BENZER şeyler sözü geçer. Cennet mahiyetini bilmediğimiz SOYUT bir kavramdır. Allah SOMUT örnekler vererek SOYUT kavramları her sınıftan insana anlatıyor. Dolayısıyla orada huriler cinselliği sembolize eden ve erkeklerin hoşlandığı bir ödül olarak sunulmuştur. Çünkü erkekler için CİNSELLİK daha ön plandadır. Kadınlarda ise estetik ve duygusallık daha ön plandadır. Ali imran suresinde ise gümüşler, altınlar ipekler ile kadınların estetik ve süse düşkünlüğü ifade edilmiştir.

Okudunuz mu?  Besmelenin söyleniş şekilleri ve anlamları

Genellikle ateistler bu ayetleri kullanarak sanki CİNSELLİKTEN hiç haberleri yokmuş gibi, insanları MELEK yerine koyarak cinsiyetsiz zevksiz yorumlar yapıyorlar.

Sonuç olarak cennet ÖDÜL diyarıdır. Cenneti haketmiş bir mü’mini hoşnut etmeyecek hiçbir şey olmayacak. Allah cenneti tarif ederken BİTMEZ TÜKENMEZ NİMETLER diyor. Bu açıklama cenneti anlatmak için yeterli bir açıklamadır.

Selametle kalın…


18-Unexpected
Bunları biliyorum fakat sorduğum soru genelde şuydu: Diyelim ki cennete gittim ben sevdiğim kızla beraber. Ben Allah’a bana huri ve ona da murid vermemesini ama bize birbirimizi nasip etmesini söylesem bunu kabul eder mi?

Okudunuz mu?  Hz.Ebubekirin cehennemle ilgili duası

ACİLSERVİS
Hedef cennete gitmek olmalı. Oraya vardığında bu düşünceler içinde olmazsın. Olursan da orada elbette istekler kabul olur. Bu senin için geçerlidir. Sevgilin helalin değildir zaten haram bir ilişki içerisindesin.


18-Unexpected
Sevgilim değil sevdiğim. Çünkü onunla beraber değiliz ama İnşAllah çok yakın bir zaman içinde beraber olurum. Bu yüzden Allah’a hep dua etmeye çalışıyorum ve beni ona onuda bana nasip etmesini istiyorum. Amacım onu kötü görmek değil hayırlı bir evlilik İnşAllah.


Neden?
Bu konuda bir çok İslami sitelerden araştırmalar yaptım, çok yazılar okudum, hatta Mustafa İslamoğlu’nun bir videosu var, çok mantıklı, farklı ve ilginç bir görüşü var bu konuda o fakat dediğim gibi farklı, ben de tam olarak bir sonuca varamadıgim için size soruyorum belki cevap verirsiniz diye, akıl akıldan üstündür çünkü.
Sorumu bir daha izah edeyim;
Allahu Teala bizlerin neyini muhatap alıyor, ölüp giden çürüyen ve sonunda yok olan beden değilse bu nedir, ruhtur diyeceksiniz, peki bu ruh için yani aslında bizim Kendi varlığımız için ölüm söz konusu değil mi ölen bedense, ve Allahu Teala Hz. Adem’i yaratıyor ilk başta, o yaratılış beden olarak bir yaratılış, fakat Kalu Bela dediğimiz bir olay var, Kalu Belada Allahu Teala’ya cevap veren kimdi neydi, asıl kimliğimiz miydi, asil kimliğimiz ruh ise, beden ne işe yarıyor, haşa bunu Allah’ı sorgulamak olarak anlamayın.Saygilar

Okudunuz mu?  Müslüman cinler zarar verir mi?

Omer Faruk
Sevgili Kardeşim,

Kur’an pratik hayatımızı yönetmek için inmiştir. Pratik hayatımızı yönetirken de Allah, insan, tabiat ve diğer varlıklarla ilgili temel bilgiler vermiştir. Bunların içinden bazıları tartışmaya mahal bırakmayacak kadar açık bazıları ise örtük (müphem)dür. Tartışmaya açık olmayanlar, temel iman ilkeleri; melek, cennet, cehennem, hesap, Allah, peygamber, yeniden diriliş vs. Örtük olanlar ise cennet nasıl birşeydir? Cehennem şimdi var mı yok mu? gibi. Dikkat edilirse örtük olanların pratik hayatımıza dair bir önemi yoktur. Eğer önemli olsaydı burada da bilgi; Kur’an’ın iniş amacına uygun olarak MÜBİN (apaçık) şekilde ortaya konurdu. Ruhumuz ölür ya da ölmez bu bilginin pratik hayatımıza dair bir etkisi yoktur, ahlaklı ya da ahlaksız oluşumuzu buna göre belirlemeyiz, adil olmamızı ya da zalim olmamızı buna göre belirlemeyiz.

Okudunuz mu?  Beceriksizlik hakkında

Müslümanlar Rasulullah’tan sonra pratik hayata dair birşeyler üretememeye başlayınca genellikle bu tür tartışmalarda boğulmuşlardır. Tıpkı Hristiyanların, İstanbul Fatih tarafından alınırken, meleklerin cinsiyetini tartıştığı gibi.

Sana daha önceki sorularında da ifade ettiğim gibi, Kur’an’ı tam anlamıyla okumadan bu tür sorulara ve diğer insanların verdiği cevaplara yoğunlaşma. Eğer böyle yaparsan sen de diğer müslümanlar gibi yalnızca taklitçi olarak kalırsın. Sen ve senin gibi müslümanların öncelik vermesi gereken konu büyük fotoğraf olan Kur’an’ın bütünlüğünü kavramasıdır. Genellikle müslümanlar kendi meşreplerine, mezheplerine, cemaatlerine dönük birtakım ayetleri kur’an’dan alıp kullanıyor bütünü okumamakta ısrarcı kalıyorlar. Böylece Allah onlara Kur’an’ın bütün hikmetlerini ve anlamını açmıyor. Bu hikmet eksik kalınca birbirlerine düşmanlık etmeyi marifet zannediyorlar. Yeryüzü müslümanlarının bugünkü durumunun temel sebebi budur.

Okudunuz mu?  Geğirmek abdest bozar mı ?

Allah hepimize Kur’an bütünlüğünde bir anlayış ve hikmet bilgisi nasip etsin.


Neden?
Cevabınız yeterli oldu benim için, Allah razı olsun, Müslümanlar olarak birbirimize yardımcı olmalıyız, bu forum da buna çok büyük bir katkı sağlıyor.
Hayırlı geceler


ruhlar alemi, ölünce ne olur, ruhlar varmi

Bu kategoride yer alan Çok evhamlıyım ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruhlar alemi varmı? insan ölünce ruhlar ne yapar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.