Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:46
missa7-2
Abone

İnsanoğlu kuş misali deyiminin anlamı

İnsanoğlu kuş misali deyiminin anlamı

Kayıtsız Üye
insanoğlu kuş misali deyşşnin anlamı


Cevap: insanoğlu kuş misali deyiminin anlamı

Muhammed
insanoğlu kuş misali deyiminin anlamı nedir hakkında verilmiş cevap

Tanımı/Anlamı
Genelde insanların mevki, makam ve yerleşke olarak yaşadıkları ve olağan döngüsüne göre erken, hızlı ve beklenmedik olarak kabul edilebilecek değişiklikleri, ya da ölümlerini anlatmak için kullanılır.

Ünlü Kullanım Örnekleri

Zamanında Üsküdar’da bir "Miskinler Tekkesi" bulunurmuş. Adından da anlaşılacağı üzere buraya yurdun en tembel, en miskin insanları takılırmış. İşte burada iki miskin kendilerine iki sandalye bulup oturuyorlarmış. Gel zaman git zaman havalar gittikçe soğumaya başlamış. Tekkeninde penceresi açık ama kimsenin ayağa kalkıp pencereyi kapatmaya mecali yok.

Okudunuz mu?  Takva sahibi olmak için ne yapmak gerekir?

Birinci miskin: Yahu havalar iyice soğudu, şu pencereyi kapatmak lazım.

İkinci miskin: Doğru söylüyorsun mirim, kapatmak lazım.

Aradan saatler geçer, haftalar geçer, hatta ay geçer, yine aynı diyalog aralarında sürer gider. Sonunda birinci miskin daha fazla dayanamaz bütün gücünü toplayıp karşı pencereye ulaşır, camı kapatır ve hemen oracıktaki bir iskemleye kendini bırakır. Sonra öteki miskin arkadaşına şunları der: "Ya mirim gördün mü, insanoğlu kuş misali. Dün neredeydim, bugün neredeyim"

Okudunuz mu?  Ya münessel müstevişin diye başlayan sıkıntı duası

insanoğlu kuş misali deyiminin anlamı, insanoğlu kuş misali anlamı, insanoğlu kuş misali deyimi

Bu kategoride yer alan Neden iyi bir müslüman olamıyoruz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnsanoğlu kuş misali deyiminin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.