Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:52
sizden07
Abone

Resûl-üs-Sakaleyn Nedir?

Resûl-üs-Sakaleyn Nedir?

find
Resûl-üs-Sakaleyn Nedir? Bilgi Verir Misiniz


Cevap: Resûl-üs-Sakaleyn Nedir?

Muhasibi
Resûl-üs-Sakaleyn:
İnsanlara ve cinne peygamber olarak gönderilen Muhammed aleyhisselâm.
Rivâyet olunur ki, Mekke’de bir ağaç, Resûl-üs-sakaleyn’in önüne gelip; "Yâ ResûlAllah! Cinnîlerden bir cemâat sizinle görüşmeye gelmişler. Hüsûn denilen yerde bekliyorlar" dedi. Peygamber efendimiz buyurdu ki: "Ben bu gece cinnîler ile mülâkât etmeğe ve onlara dîn-i İslâm’ı ve Kur’ân-ı kerîmi öğretmeye emr olundum. Benimle gelecek kim vardır?" Eshâb-ı kirâm sustular. İbn-i Mes’ûd (r.anh); "Yâ ResûlAllah! İzin buyurursanız ben gelebilirim" dedi. Kalkıp o yere gittiler. Resûlullah efendimiz mübârek parmağıyla bir dâire çizdi ve İbn-i Mes’ûd’a; "Bu dâire içine otur, sakın dışarı çıkma. Yoksa beni göremezsin" buyurdu. Sonra namaza durdu. Tâhâ sûresini okumaya başladı. Daha sonra cinnîler gelip Resûlullah’a uydular. Hepsi on iki bin cinnî idi. Namazdan sonra onları İslâm’a dâvet eyledi. Hepsi kabûl ettiler. (Molla Miskîn)
????: Tevbe ~ Tevbe Edenler’in
Resûl-üs-sakaleyn Muhammed aleyhisselâma tâbi olmak demek; O’nun gittiği yolda yürümektir. O’nun yolu, Kur’ân-ı kerîmin gösterdiği yoldur. Bu yola, dîn-i İslâm denir. O’na uymak için, önce îmân etmek, sonra müslümanlığı iyice öğrenmek, farzları yapma k, haramlardan kaçınmak, daha sonra sünnetleri yapıp mekruhlardan kaçınmak lâzımdır. Bunlardan sonra, mübahlarda (yapılması emir olunmayan ve yasak da edilmeyen şeylerde) da O’na uymaya çalışmalıdır. (Ahmed Fârûkî)

Okudunuz mu?  Yatarken vaaz dİnlenİr mİ?

Cevap: Resûl-üs-Sakaleyn Nedir?

Kayıtsız Üye
Tesekkurler öğrendim


sakaleyn

Kayıtsız Üye
Bir kisi uyku ile uyaniklik arasinda bir seyh gorse ve rüya sahibine 3 kere sakaleyn diye hitap etmesi vedahi seyh rüya sahibinin kelimei tevhit yazili elini opmesi nin manasi nedir.Cevaplarsaniz sevinirim Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Gusül toptan sorularım var, VESVESEYi bitirmek istiyorum acilen bakar mısınız.

arifselim
Değerli kardeşim. Bunu tabir edebilmemiz için bunun rüyada olduğundan emin olman gerekir. Uyku ile uyanıklık arasında olmaması ve bir düşünce yada hayal olmaması icap eder. Aksi takdirde bunu biz yorumlayamayız.


Kayıtsız Üye
Ruya sahibinin gercekte elinde kelimei tevhit muhru var ve omuzunda da peyganber efendimizin bir alameti var bu zatta.Sizce bu muhur peygamber vekili bir kulda mi bulunur yoksa siradan bir kiside de bulunurmu.

Okudunuz mu?  Açıköğretim ilahiyat okumak zor mu

Bismillahirrahmenirrahim.!Esselamu aleykum degerli kardesim.Bir zat ruyasinda kendisine mucevharatla islenmis bir taht hediye edilmesi ve akabinde peygamber efendimizi gormesi vede efendimizin o zata bir kaftan birde sarik hediye etmesi efendimiz bizzat o zata hediyeleri giydirip Rabbim olan Cenabi Allah seni dusmanlarina karsi ustun kilsin demesi ve akabinde iki cihanin yonetimi senindir diledigin gibi yonet demesin hikmeti nedir.Ve bu zatin rüyadan sonra elinde kelimei tevhit muhru oldugunu gormesi gercekten var olmasi vede omuzunda peygamber efendimizin bir alametini tasimasinin hikmeti nedir.Iyi bir sekilde beni bilgilendirirseniz sevinirim.Allaha emanet olun.

Okudunuz mu?  Namazla ilgili bir soru Vitir namazında hangi sureleri okumak uygundur?

arifselim
Ve aleykumusselam. Bu görülen hayırlıdır ama sonuçta bir rüyadır. Rüyadan bir hüküm çıkarılamaz bu yanlıştır. Eğer bu rüyayı gören kişide bu işaretler varsa bir müftülüğe giderek onlara gösterebilir ve bilgi alabilir. Böyle yapmak daha sağlıklıdır.


sakaleyn ne demek, sakaleyn nedir, sakaleyn

Bu kategoride yer alan Evlilikte nikâh düşmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resûl-üs-Sakaleyn Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.