Anasayfa
27 Aralık 2021, 1:25
sizden1
Abone

Gavs-üs-Sakaleyn nedir?

Gavs-üs-Sakaleyn nedir?

find
Gavs-üs-Sakaleyn nedir? Bununla ilgili kısaca bilgi verir misiniz


Cevap: Gavs-üs-Sakaleyn nedir?‎

meryemgül1
Gavs-üs-Sakaleyn:
İnsanlara ve cinlere yardım eden büyük velî Abdülkâdir-i Geylânî hazretlerinin lakabı.
Abdülkâdir-i Geylânî hazretleri, tasavvufta Gavs derecesine ulaşmıştır. İnsanlara ve cinlere yardım etmesi ve imdatlarına yetişmesi sebebiyle Gavs-üs-sakaleyn ve Gavs-ül-a’zam lakablarıyla meşhûr olmuştur. (Şâh-ı Nakşibend)


Cevap: Gavs-üs-Sakaleyn nedir?‎

Muhasibi
Gavs-üs-Sakaleyn nedir?
Abdülkâdir-i Geylânî hazretleri, tasavvufta Gavs derecesine ulaşmıştır. İnsanlara ve cinlere yardım etmesi ve imdatlarına yetişmesi sebebiyle Gavs-üs-sakaleyn ve Gavs-ül-a’zam lakablarıyla meşhûr olmuştur. (Şâh-ı Nakşibend

Okudunuz mu?  Bugünlerde manevi açıdan çok sıkıntıdayım

Yorum: Gavs-üs-Sakaleyn nedir?

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum.Bir kisi ruyasinda seyhini gorse seyhide muridine gavsus sakaleyn diye uc kere tekrarlayip musdeledigi kisinin elini opmesinin manasi nedir vedahi bütün kutuplarin baslari gavsus sakaleyn olan kisinin ayaginin altinda gorunmesi sebebi nedir.O zatta iki muhur bulunuyor.Biri omzunda Allah Muhammed yaziyor.Ikincisi ise elinde kelimei tevhit yaziyor.Sizce bunlar normal mi.!!!

Okudunuz mu?  İç çamaşır giymek günah mı??

Kayıtsız Üye
Zamanın gavsuna tabi ol onun sayesinde manevi yolculuğuna devam et şeyinden üstün bir makam da olacaksın veya şeyhin seni takdir ediyor fazlasına yormaya gerek yok zamanın gavsu sakaleyn dir ve gençtir bilesin yanılma


sakaleyn, gavsı sakaleyn, sakaleyn nedir

Bu kategoride yer alan ALLAH'ın isimleri için Mezcelin ve Bezcelin varmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gavs-üs-Sakaleyn nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.