Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:41
Sure Ayet
Yönetici

Ahlak konulu üç ayetler

Ahlak konulu üç ayetler

Kayıtsız Üye
kuranı kerimin açıklamalı mealinin indeks bölümünden ahlak konulu üç ayet


Cevap: Ahlak konulu üç ayetler

Muhammed
AHLAK İLE İLGİLİ AYETLER

BAKARA SURESİ

129 – Ey bizim Rabbimiz, bir de onlara içlerinden öyle bir peygamber gönder ki, onlara senin âyetlerini tilavet eylesin, kendilerine kitabı ve hikmeti öğretsin, içlerini ve dışlarını tertemiz yapıp onları pâk eylesin. Hiç şüphesiz Azîz sensin, hikmet sahibi Sensin.

151 – Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi okuyor, sizi temizliyor, size kitabı ve hikmeti öğretiyor. Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor.

172 – Ey iman edenler! Size kısmet ettiğimiz rızıkların hoş ve temiz olanlarından yiyin ve Allah’a şükredin, eğer yalnız O’na kulluk ediyorsanız.

232 – Kadınları boşadığınız zaman iddetlerini bitirdiklerinde, aralarında meşru bir şekilde rızalaştıkları takdirde, kendilerini kocalarıyla nikâhlanacaklar diye sıkıştırıp, engellemeyin. İşte bu, içinizden Allah’a ve ahiret gününe iman edenlere verilen bir öğüttür. Bu, sizin hakkınızda daha hayırlı ve daha nezihtir. Allah bilir, siz bilemezsiniz.

AL-İ İMRAN SURESİ
77 – Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir paraya satanlar var ya, işte onların ahirette bir payı yoktur; Allah kıyamet günü onlarla hiç konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için acı bir azab vardır.

164 – Andolsun ki Allah, müminlere kendilerinden, onlara kendi âyetlerini okuyan, onları arındıran ve onlara kitab ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar, daha önce apaçık bir sapıklık içindeydiler.

NİSA : 49 – Kendi nefislerini temize çıkaranları görmüyor musun? Hayır! Ancak Allah, dilediğini temize çıkarır. Onlara kıl kadar zulmedilmez.

ENFAL : 53 – Bu, Allah’ın bir kavme verdiği nimeti, onlar kendilerini değiştirmedikçe değiştirmemesinden dolayıdır. Gerçekten de Allah hakkiyle işiten, herşeyi bilendir.
TEVBE : 103 – Onların mallarından sadaka al ki, onunla kendilerini temizlersin, tertemiz edersin. Bir de haklarında hayır dua et. Çünkü senin duan kalblerini yatıştırır. Allah işitendir, bilendir.

KEHF SURESİ
19 – Onları bir mucize olarak uyuttuğumuz gibi, birbirlerine sorsunlar diye kendilerini uyandırdık da içlerinden bir sözcü şöyle dedi: "Ne kadar durup kaldınız?" (Kimi) "Bir gün ya da günün bir parçası kadar kaldık" dediler. (Kimi de) şöyle dediler: "Ne kadar durduğunuzu, Rabbiniz daha iyi bilir. Şimdi siz birinizi, bu gümüş paranızla şehre gönderin de baksın, hangi yiyecek daha temiz ise, ondan size azık getirsin. Hem çok dikkatli davransın ve sizi kimseye sezdirmesin."
74 – Yine gittiler. Nihayet bir erkek çocuğa rastladıklarında Hızır hemen onu öldürdü. Musa: "Kısas olmadan masum bir cana nasıl kıyarsın? Doğrusu sen çok fena bir şey yaptın" dedi.

MERYEM : 19 – Melek: "Ben, sana temiz bir oğlan bağışlamak için, Rabbinin gönderdiği bir elçiyim" dedi.
TAHA : 76 – Adn cennetleri vardır ki, altlarından ırmaklar akar, onlar, orada ebedî olarak kalacaklardır. Ve işte bu, (küfür ve isyandan) arınanların mükafatıdır. Meâl-i Şerifi

NUR SURESİ
21 – Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse, şunu bilsin ki o, edepsizlikleri ve kötülüğü emreder. Eğer üstünüzde Allah’ın lütuf ve merhameti olmasaydı, içinizden hiçbir kimse temize çıkmazdı. Fakat Allah, dilediğini arındırır. Allah işitir ve bilir.
28 – Orada kimse bulamazsanız, size izin verilinceye kadar oraya girmeyin. Eğer size, "Geri dönün!" denilirse, hemen dönün. Çünkü bu, sizin için daha temiz bir davranıştır. Allah, yaptığınızı bilir.
30 – (Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.

FATIR : 18 – Hem günah çeken bir kimse, başkasının günahını çekmeyecek; yükü ağır basan, onun yüklenilmesine çağırsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun. Fakat sen ancak o kimseleri sakındırısın ki, gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar, namazı dürüst kılarlar. Temizlenen de sırf kendisi için temizlenir. Nihayet dönüş Allah’adır.
CUMA’A : 2 – O’dur ki ümmiler içinde, kendilerinden olan ve onlara Allah’ın âyetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber gönderdi. Oysa onlar, önceden apaçık bir sapıklık içinde idiler.

KALEM : 4 – Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.
ABESE : 3 – Ne bilirsin, belki o temizlenecek?
ABESE : 7 – Onun temizlenmemesinden sana ne?
ŞEMS : 9 – Elbette nefsini temizleyip parlatan kurtulmuştur.
LEYL : 18 – O ki, Allah yolunda malını verir, temizlenir.

ALAK SURESİ
6 – Hayır! Doğrusu (kâfir) insan azgınlık eder.
7 – Kendisinin muhtaç olmadığını zannettiği için.
8 – Muhakkak ki dönüş mutlaka Rabbinedir.

Meal : Elmalılı M. Hamdi Yazır Ali ekşi

Okudunuz mu?  Fatiha süresi mezarda okunurmu

Cevap: Ahlak konulu üç ayetler

Misafir
çooook güzel bir site


Cevap: Ahlak konulu üç ayetler

Misafir
ahlak ile ilgili bir kaç ayet


Misafir
süpr sağolun 5. sınıf öğrencisiyim düin kültürü kıtabı sayfa 74 hazırlık çalışması yap dedi


Misafir
aynn bende 5.snf öğrencisiyim öğretmen 74. sf yap dedi 🙂

Okudunuz mu?  Kadir süresi ne zaman okunur?

Misafir
bu çok güzel ogretmen bana 100 verdi


Misafir
vAllaha bende 5. sınıf öğrencisiyim bu site baya bir işime yaradı sağ olun yani


Misafir
ögretmenim aferim dedi


Misafir
çok teşekkür ederim


emrullaharaz
çok güzel tşk ederim sağol 5sınıf 74 sf yüz aldım

Okudunuz mu?  Cini evden uzaklaştıran ayetler

misafir
bu siteyi açtığınız için teşekkür ederim din kültürü öğretmeni syf_74 hazırlık çalışmasından ödev verdi


Kayıtsız Üye
bende 5.sınıfa gidiyorum çok isime yaradı


befo
öğretmenimiz 74 teki hazırlık çalışmalarını yap dedi pardon siz nene hatun ilköğretim okuluna mı

ya mı gidiyorsunuz?

Okudunuz mu?  Cemaat ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
süper teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
gerçektende çok iyi !!!!!! çok iyi bir site.bizim öğretmen sf74 hazırlık çalışmasının 1. sorusunu bakmıştım.buradan buldum


UmUT ÇakMaK
saol aga çok yardımcı oldun 🙂


UmUT ÇakMaK
5. sınıf ögrencisiyim ag saol çok yardımcı oldun 🙂 😀

Okudunuz mu?  Kafirun Süresi Nüzul Sebebi

Misafir
Herkes hangi ayetleri yazdığını söyleyebilir mi?


Desert Rose
Kuranı kerimin açıklamalı mealinin indeks bölümünden ahlak konulu üç ayet
BAKARA SURESİ
129 – Ey bizim Rabbimiz bir de onlara içlerinden öyle bir peygamber gönder ki onlara senin âyetlerini tilavet eylesin kendilerine kitabı ve hikmeti öğretsin içlerini ve dışlarını tertemiz yapıp onları pâk eylesin. Hiç şüphesiz Azîz sensin hikmet sahibi Sensin.

Okudunuz mu?  Fatiha suresi nasıl yazılır?

151 – Nitekim içinizden size bir peygamber gönderdik. O size âyetlerimizi okuyor sizi temizliyor size kitabı ve hikmeti öğretiyor. Size bilmediğiniz şeyleri öğretiyor.

172 – Ey iman edenler! Size kısmet ettiğimiz rızıkların hoş ve temiz olanlarından yiyin ve Allah’a şükredin eğer yalnız O’na kulluk ediyorsanız.

232 – Kadınları boşadığınız zaman iddetlerini bitirdiklerinde aralarında meşru bir şekilde rızalaştıkları takdirde kendilerini kocalarıyla nikâhlanacaklar diye sıkıştırıp engellemeyin. İşte bu içinizden Allah’a ve ahiret gününe iman edenlere verilen bir öğüttür. Bu sizin hakkınızda daha hayırlı ve daha nezihtir. Allah bilir siz bilemezsiniz

Okudunuz mu?  Nas suresi ile ilgili hikaye

AL-İ İMRAN SURESİ
77 – Allah’a verdikleri sözü ve yeminlerini az bir paraya satanlar var ya işte onların ahirette bir payı yoktur; Allah kıyamet günü onlarla hiç konuşmayacak onlara bakmayacak ve onları temizlemeyecektir. Onlar için acı bir azab vardır.

164 – Andolsun ki Allah müminlere kendilerinden onlara kendi âyetlerini okuyan onları arındıran ve onlara kitab ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle büyük bir lütufta bulunmuştur. Oysa onlar daha önce apaçık bir sapıklık içindeydiler.

NİSA 49 – Kendi nefislerini temize çıkaranları görmüyor musun? Hayır! Ancak Allah dilediğini temize çıkarır. Onlara kıl kadar zulmedilmez.

ENFAL 53 – Bu Allah’ın bir kavme verdiği nimeti onlar kendilerini değiştirmedikçe değiştirmemesinden dolayıdır. Gerçekten de Allah hakkiyle işiten herşeyi bilendir

Okudunuz mu?  Tebbet suresi hikmeti

NUR SURESİ
21 – Ey iman edenler! Şeytanın adımlarını takip etmeyin. Kim şeytanın adımlarını takip ederse şunu bilsin ki o edepsizlikleri ve kötülüğü emreder. Eğer üstünüzde Allah’ın lütuf ve merhameti olmasaydı içinizden hiçbir kimse temize çıkmazdı. Fakat Allah dilediğini arındırır. Allah işitir ve bilir.

28 – Orada kimse bulamazsanız size izin verilinceye kadar oraya girmeyin. Eğer size "Geri dönün!" denilirse hemen dönün. Çünkü bu sizin için daha temiz bir davranıştır. Allah yaptığınızı bilir.

30 – (Resulüm!) Mümin erkeklere gözlerini (harama) dikmemelerini ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarından haberdardır.

KALEM 4 – Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.

FATIR 18 – Hem günah çeken bir kimse başkasının günahını çekmeyecek; yükü ağır basan onun yüklenilmesine çağırsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek isterse bir yakını olsun. Fakat sen ancak o kimseleri sakındırısın ki gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar namazı dürüst kılarlar. Temizlenen de sırf kendisi için temizlenir. Nihayet dönüş Allah’adır.
Alıntı.

Okudunuz mu?  Tarık Süresi Nüzul Sebebi

Kayıtsız Üye
Bende 5. sınıf öğrencisiyim ve 74. sayfayı öğretmenimiz ödev verdiği için çok işime yaradı. Allah (c.c.) razı olsun..


Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim çok yardımcı oldu bana bu site sayenizde 100 aldım:D


Kayıtsız Üye
aynen bende Allah razı olasun yanı sızden çok teşekkur ediyoruum 🙂


celal öztürk
Çok güzel bir site.İnşAllah Fatih öğretmen beğenir.


Kayıtsız Üye
super bir site
çok beyendim


Kayıtsız Üye
işime baya yaradı tşk


Kayıtsız Üye
çok güzel bende 5. sınıftayım 100 aldım


Kayıtsız Üye
mükemmel bir site


Kayıtsız Üye
bence çok güzel bir site ?


Kayıtsız Üye
sizi seviyorum öğretmen 100 verdi:)


Kayıtsız Üye
bu site sayesinde taktr aldım din bilgisi dersim kötüydü bu sayfayla düzeldi ve taktirrrrrrrr aldım

Okudunuz mu?  Besmelesiz tebbet suresi

misafir
çok güzel ama biraz uzun işime çok yaradı doğrusu


Kayıtsız Üye
kesinlikle çok güzel
🙂


Misafir
Çok teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
süperrrrrrrr


Kayıtsız Üye
çok teşekkür ederim çok güzel


Kayıtsız Üye
çok güzel site hergese tafsiye ederim
5.sınıf öğrencisinin çok işine yarıyor 🙂


Kayıtsız Üye
süper çok işime yaradı teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
çok teşekkürler yarın da sınavım var lazım olur


MİSAFİR
Allah razı olsun…


ahlak konulu ayetler, kuranı kerimin açıklamalı mealinin indeks bölümünden ahlak konulu üç ayet, kuranı kerimin açıklamalı mealinin indeks bölümünden ahlak konulu ayetler

Bu kategoride yer alan Allah ın yaratması ile ilgili ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahlak konulu üç ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.