Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:17

Yatsı namazından sonra “Amenerresulü”yü okuyorum. Bundan sonra “Va’fü anna” kelimelerinden sonra cemaat “Amin” diyorlar.

Yatsı namazından sonra "Amenerresulü"yü okuyorum. Bundan sonra "Va’fü anna" kelimelerinden sonra cemaat "Amin" diyorlar.

Arsoy
Yatsı namazından sonra "Amenerresulü"yü okuyorum. Bundan sonra "Va’fü anna" kelimelerinden sonra cemaat "Amin" diyorlar. Cemaatin amin demesi bid’at mıdır, yoksa doğru mudur?
Cevap: "Va’fü anna lâfızları, bizi affet, bizi bağışla, bizi esirge" demektir. Bunlardan sonra "Amin" demek bid’at değildir. Ancak okuyan kimse, çabuk okuyor da "Amin" demeye müsait bir zaman kalmıyorsa, en sonunda "Amin" demek daha münasip olur. Fıkhi kitapları devamlı olarak okumanızı ve üzerinde düşünmenizi tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Büyüyü bozdurmak için büyücüye gidilmesi caiz midir?

Cevap: Yatsı namazından sonra "Amenerresulü"yü okuyorum. Bundan sonra "Va’fü anna" kelimelerinden sonra cemaat "Amin" diyorlar.

ASUDE
tıpkı fatiha suresi gibi o bölümde dua edilmekte Allahtan af dilenmektedir burda cemaatin amin demeside çok yerinde bunda bidatlık bir durum yoktur


amenerresulü, vafü anna

Bu kategoride yer alan Kur'an-ı Kerim'in ilk nazil olan ayeti ile en son nazil olan ayetini açıklayınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yatsı namazından sonra “Amenerresulü”yü okuyorum. Bundan sonra “Va’fü anna” kelimelerinden sonra cemaat “Amin” diyorlar. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.