Anasayfa
9 Ağustos 2021, 9:42
Siyer
Yönetici

Peygamberimizin(sav) cenazesini kim yıkadı, namazını kim kıldırdı ve en büyük “Siyer” kitabı hangisidir?

Peygamberimizin(sav) cenazesini kim yıkadı, namazını kim kıldırdı ve en büyük “Siyer” kitabı hangisidir?

Hoca
Cevap: Peygamber Efendimiz’in mübarek naaşını, Hz. Ali (ra) yıkamıştır. Bu işle ilgili hizmette Fadl b.Abbas, Üsame b.Zeyd ve Efendimiz’in kölesi Şükran yardım etmişlerdir. Efendimiz (sav), vefat ettiği odanın, yani Hz.Aişe validemizin odasının içine defnolunmuş bulunduğundan, orada yıkanıldı ve oraya defnolundu. Bu sebeple cemaat teşkili mümkün olamadığından herkes tek başına girip namazı kıldılar. Önce erkekler, sonra kadınlar, daha sonra da çocuklar girip bu ulvi vazifeyi yerine getirmişlerdir. (Nimetü’l-İslam, s. 592-593)

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz bizi görüyor mu?Bizden haberdar mı?

Cevap: Peygamberimizin(sav) cenazesini kim yıkadı, namazını kim kıldırdı ve en büyük “Siyer” kitabı hangisidir?

AYSEN
peygamber efendimiz vefat ettiklerinde kendisini amcasının oğlu damadı dört büyük halifeden olan hazreti ali yıkamıştır ve hz aişenin odasına defnedilmiştir dünyaya gelmiş geçmiş en güzel insan resurullah

Okudunuz mu?  İçki içen 40 gün içinde ölürse imanı ne olur?

Cevap: Peygamberimizin(sav) cenazesini kim yıkadı, namazını kim kıldırdı ve en büyük “Siyer” kitabı hangisidir?

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimiz vefat edince kim namazını. Kildirdi


Cevap: Peygamberimizin(sav) cenazesini kim yıkadı, namazını kim kıldırdı ve en büyük “Siyer” kitabı hangisidir?

arifselim
Peygamber aleyhisselamın cenaze namazını tolu halde değil küçük topluluklar halinde kılınmıştır. Peygamber Efendimizin (asm) cenaze namazını ilk olarak başta dört büyük melek olmak üzere melekler kılmıştır.

Okudunuz mu?  Tavla oynamak günahmıdır ?

Ondan sonra ilk olarak Hazret-i Ebubekir (ra) Peygamber (asm)’in huzuruna girerek cenaze namazını kıldı. Sonra sıra ile Hazret-i Ömer (ra), arkasından Hazret-i Osman (ra) onun arkasından Hazret-i Talha, sonra Hazret-i Zübeyr, sonra peyderpey Müslümanlar namazı kılmışlardır.

Sorunuzda geçen “Allah’ın namaz kılması” konusu ise Onun salatıdır. Bu konu yanlışlıkla Allah’ın namaz kılması olarak algılanmış olabilir.

Okudunuz mu?  Arapça dövme yaptırmak günah mı?

peygamberimizi kim yıkadı, peygamberimizin cenazesini kim yıkadı, peygamber efendimizi kim yıkadı

Bu kategoride yer alan Müellefe-i Kulûb kime denir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin(sav) cenazesini kim yıkadı, namazını kim kıldırdı ve en büyük “Siyer” kitabı hangisidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.