Anasayfa
7 Ocak 2024, 1:04
Alim
Yönetici

Şeyh hüseyin (bapirikal)hz leri

Şeyh hüseyin (bapirikal)hz leri

sedat piral
şeyh hüseyin bitlisin tatvan ilçesinde incekaya (por) köyünde yaşayan ve türbesi orada camiinin içindedir. kendileri 1450 ila 1550 yılları arasında yine buyuk veli ağabeyi şeyh hasanla beraber yerleşmiş ve irşad etmişlerdir o zaman hüsref paşa adında bitliste tanışmişlardir. tanışmaları şoyle olmuştur.hüsref paşa çok değerli bir ALLAH dostudur ona iftira atılır devletin malını halka savurduğu padişaha bildirilir ve idam fermenı gelir. bunu duyan büyük evliya şeyh hüseyin hz leri hüsref paşanın yanına giderek onu kurtaracağını söyler husref paşa o üzgün HALİYLE TEBESSÜM EDER VE DERKİ YARIN SABAH BENİ İDAM EDECEKLER SEN İSTANBULA AYLARCA GİDİP GELEMEZSİN BENİ NASIL KURTARACAKSIN DER ODA SEN MERAK ETME KISA ZAMANDA GELECEĞİM BENİ BURDA BEKLE DEMİŞ VE ÇIKMIŞ O GECE PADİŞAH BİRDEN EVİNDE KARŞISINDA YAŞLI BIR ADAM GÖRÜR VE ONA SEN KİMSİN NASIL ASKERLERİ ATLATIP YANIMA GELDİNDER ODA ASKERLERİN BANA ENGEL OLAMAZLAR DİYE CEVAP VERİR PADİŞAH İSE ONUN BÜYÜK BİR EVLİYA OLDUĞUNU ANLAR HÜSREF PAŞA DURUMUNU ANLATIR PADİŞAHTAN IPTAL FERMANINI ALIR HUSREF PAŞAYA SABAH OLMADAN GETİRİRİR AL DER VE ÇIKAR BUNU OKUYAN HUSREF PAŞA ONUN BÜYÜK BİR EVLİYA OLDUĞUNU ANLAR VE HEMEN ONU ARAR BULUR ONA SENIN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM DER AMA RİCA EDER BURDA YAŞAMASINI İSTER ISRARLARINA DAYANAMAYAN ŞEYH HÜSEYİN (BAPİRİKAL)HZ LERİ BUNU KABUL EDER VE BİTLİSİN TATVAN İLÇESİNE BAĞLI OLAN İNCEKAYA (POR) KÖYÜNE YERLEŞİR ONUN BİR SÜRÜ KERAMETİNİ GÖRMÜŞLERDİR GÖLÜN ÜSTÜNDE NAMAZ KILMASI YÜRÜMESİ HEM KÖYDE HEM HACDA OLMASI VE EN ÖNEMLİSİ VANIN AHTAMAR ADASINDA YAŞAYAN KEŞİŞLERİN MÜSLÜMANLARI İSLAMDAN UZAKLAŞRIRMAK İÇİN BÜYÜ YAPARAK GÖLÜN ÜSTÜNDE UÇMALARI ONLARIN KÖTÜ SONU OLMUŞTUR ÇÜNKÜ ŞEYH HÜSEYİN (BAPİRİKAL) ONLARI KENDİ KÖYUNDE GÖRÜR ARADA EN AZ 100 KM YOL OLDUĞU HALDE ELİNİ ŞALVARININ ALTINI TUTARAK AŞAĞI DOĞRU SİLKELER VE İNİN AŞAĞIYA KAFİRLER DER VE ONLARDA HEP Sİ GÖLE DÜŞERLER VE BOĞULURLAR ŞEYH HÜSEYİN HZ. HZ. EBUBEKİRİN TORUNLARINDANDIR VE SOYU ŞUANDA TATVANDA YAŞAYAN ŞEYH ABDULHAMİDE PİRAL A DAYANMAKTADIR KABİLELERİ OLDUKÇA GENİŞTİR HEMEN HEMEN TÜRKİYENIN BÜYÜK İLLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK YERLERE YERLEŞMİŞLERDİR ALLAH ONLARDAN VE BÜTÜN MÜSLÜMANLARDAN RAZI OLSUN

Okudunuz mu?  Hicret ile ilgili ayetler

Cevap: şeyh hüseyin (bapirikal)hz leri

Kayıtsız Üye
bir de vali ona bitlis van ve muşu verecekti kabul etmedi küçük bir mağarayı aldı 40 gün 40 gece ibadet etti . şeyh hüseyin hazretlerinin soyundan yüzlerce evliya çıktı.


Cevap: şeyh hüseyin (bapirikal)hz leri

Kayıtsız Üye
şeyh hasan ve şeyh hüseyin kardeş olup ikiside hz ebubekr sıddık ın soyundandır. Osmanlı arşivlerinde bununla ilgili birçok vesika ve beratnameler vardır. şeyh hasan-ı banuki diye bilinir türbesi bitlis merkezde gökmeydan camii avlusundadır.. Torunları muş-bitlis ve ilçelerinde yoğun olarak yaşamaktadırlar..korkut (til) şeyhleri bulanık later alibociyan ohçiyan ve daha birçok köy aslında bir babadan kardeştirler..tatvan ve güroymak ve van tarflarıda amca çocuklarıdır..diyarbakır tarafında aynı soydan köyler mevcuttur..türkiyenin her iline yayılmış büyük bir topluluk olmuşlardır..

Okudunuz mu?  Miraç gecesi namazın emredilişi - Namaz Elli Vakitten Beş Vakte Nasıl Indirildi?

Yorum: Şeyh hüseyin (bapirikal)hz leri

Kayıtsız Üye
Bölgemizde bir çok Şeyh ailesi mevcut. Bapire kal yani Şey Hüseyin hz. Ve Şeyh Hasan Banuk-i abi kardeştir. Bitlis ve Muş yöresine teşrifleri 1400 lü yıllar olup soyları halen bu civarda yaşamaktadır. Diyarbakırda ve daha bir çok ilde bu soydan gelen büyük aileler vardır. Por şeyhleri ve Til şeyhleri bölgede en çok bilinenlerdir.

Okudunuz mu?  Müellif Muhammed Yusuf Kandehlevî Kimdir?

m zakir
acizhane por şehi bapire kal şeh hüseyin ks sülalesindeniz şeh hüseyin ks dan buyana silsileyi bilmiyoruz Allah cc rızası için açıklama yapınız


Kayıtsız Üye
tatvan akyüz köyünde yaşamış şıh hasan benim babamin dedesinin dedesi olur.. babamin dedesi 9 yaşında iken ermeni rum baskınları oluyor ve dedemle ailesi kaçıyor köyden büyük bir göç oluyor o sene ne yazıkki dedem ve amcası ve amcaoğlu kurtuluyor konya ya yerleşiyor bir ilçesine ben akrabalarımı arıyorum lakin kimler neciler bilmiyorum seyyid olduğumuzu söylediler bize sait dedemin dedesinin oturdukları ev türbe imiş çocuğu olmayan kadınlar gidermiş oyle anlatırdı rahmetli ve çok ziyarete gelen olurmuş .. tanıyan duyan birileri varsa belki akrabam bile olabilir 😕

Okudunuz mu?  Kudret narı gastrit ve ülsere son

Kayıtsız Üye
Bitlis merkez ve merkeze bağlı yerlerde bulunanların isimlerini, eserlerini ve medfun bulundukları yerleri şu şekilde yazarız: Bitlis: Molla Hasan Banukî nin oğlu Şeyh İsmail ve onun torunlarından Şeyh Halil, Veli Şemseddin, Şeyh Abdullah Bedehşanî, Şeyh Ömer Kürdî-i Bitlisî, Şeyh Hasan Hizanî ve diğer Şeyh Hasan ve biraderi Şeyh İsa ve şiirleriyle meşhur Ahmed Faik Bey, mantık ve mana üzerine eserleri bulunan Abdurrahim Bitlisî, Müellif Mehmed ber kal aî?, meşhur müderris Musa ve Alim Kavnasîzade Ahmed Efendi ve Farsça divanı bulunan Şair Arif Hizanî hazretleri Bitlis te Gökmeydan mahallesindedirler.

Okudunuz mu?  Hafızayı Artırmak

tatvan por köyü, por köyü tatvan, şeyh abdulhamid piral

Bu kategoride yer alan İmam-ı Maturidi hayatı ve eserleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeyh hüseyin (bapirikal)hz leri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.