Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?

Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?

Neşem
Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?:S


Cevap: Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?

sakirozhan
Ezan okunduktan itibaren namaz vakti girer bu andan itibaren kılabilirsiniz ve bir farz namazı kılabilecek vakit kalana kadar güneş doğmadan namazınızı eda edebilirsiniz. yani son ana kadar vaktiniz var.

kimileri son yarın saat kala veya son 15 dakika kala namaz kılınmaz diyorlar aslı yok.

ezan ile insanlar Allah(c.c) huzuruna çağırılırlar.bize 3 kuruş para veren patronlarımız, müdürlerimiz vesairelerimiz çağırdığında dakika bekletmiyoruz.bize herşeyi veren Allah(c.c)’ı keyif için bekletmek kimin ne haddine ki?nasıl olsa vakit var diyerek ertelemek olur mu sizce?
ayrıca şu hadis-i şerife çok dikkat etmek lazım "

Okudunuz mu?  Yatılan yerde yemek kırıntıları olursa cin musallat olur mu?

İbni Mes’ud radıyAllahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem’e: Hangi ameller daha faziletlidir? diye sordum. "vaktinde kılınan namaz" buyurdu. "Sonra hangisi?" dedim. "Ana babaya iyilik etmek" cevabını verdi.


Cevap: Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?

halilcan
(Buhârî, Mevâkît 5, Cihâd 1, Edeb 1, Tevhîd 48; Müslim, Îmân 137-139. Ayrıca bk. Tirmizî, Salât 14, Birr 2; Nesâî, Mevâkît 51)
Allahu alem

Okudunuz mu?  Cünüp olmanın ne olduğunu bilmeyen cenabet mi kalır

Cevap: Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ?

Kayıtsız Üye
Bende bugün uyuyakaldim 8 ceyrek kala kildim acaba yanlismi yaptim yoksa kilinmazmiydi bilemedim ..bir haftadai basladim namaza çok bilgim yok


Şema
namaz ezandan ne kadar sonra kılınır
< uyuyakaldim 8 ceyrek kala kildim acaba yanlismi yaptim >
Diyanet takvimi kullanın, bir namaz başlayınca diğer namaz vakti girene kadar kılınabilir.

Okudunuz mu?  Kinci İnsan Ne Yapmalı?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Ben yeni namaz kılmaya başladım. Surelerin hepsini ve namazda ki sıralamayı bilmediğim için telefonumdan namaz kılan çizgi film açıyorum. Hem kılınışı gösteriyor hem de duaları sesli okuyor. Bildiklerimi okuyorum bilmediklerimi onunla tekrarlıyorum. Bunu iyice öğreninceye kadar sürdürmeyi düşünüyorum. Başka bu şekilde yapanlar var mı merak ediyorum.


Kayıtsız Üye
Bende telefona baka baka kılmıştım ilk başta zararın neresinden dönersen kardır. Bence hiç kılmamaktan daha iyidir bu yaptığın.


Kayıtsız Üye
Kuranin neresenide 45 dk gibi bir zaman vakti belirten sayı gördünüz ki de 15 -30-45 dk kala diyebiliyorsunuz.kerahat vakti ne bakın olmadi bir imama sorun.burlarda aramayin cevaplarinizi

Okudunuz mu?  Nur yüzlü olmak için okunacak bu dua doğrumudur?

arifselim
Herşey kuranı kerimde yazılı olması gerekmez. Bize kuranı kerim peygambere uymamızı emretmiştir. Bu kerahat vakitlerini de peygamberimiz hadislerde bildirmiştir.


Kayıtsız Üye
O zamanda namazını eda etmiş olursun yani oluyor ama namazlarini vaktinde kilmalisin yoksa sama geç faide verir.


FulyaFulya
Çok önemli iki sorum olacak

Tabloya göre sarı ile gösterilen sabah namazı vakti girdiğinde namazımızın peşine kaza kılamaz mıyız? Çünkü yeşil değil sarı. ?

Okudunuz mu?  Arapça Duaya amin demek ? Hocayı uyarmalı mıyım camide ?

İkinci sorum akşam vakti öncesindeki kerahat vaktinde ikindinin farzı kılınabilir yazmışsınız. Kerahat vaktine denk gelmiyor mu o farz kabul olur mu?


arifselim
Sormuş olduğun bu vakitte yani sabah namazının vaktinde kaza namazları kılınabilir. Kerahat vaktinde ise eğer hala farz kılınmamışsa tabiki kılınır çünkü bu farzdır ve son bir kaç dakika kalsa bile kılınmak zorundadır.


Kayıtsız Üye
yukarıdaki tablo ile ilgili açıklamada bulunayim. sabah güneşin doğuşu,öğlen güneşin tam tepede olduğu,ve akşam güneşin batişi aninda namaz kılınmaz. kerahet vakti olarak geçer. bunun dışında herhangi bir engel yok.

Okudunuz mu?  Zorla Kur'ana el bastıdılar / yemin ettirdiler bu yemin geçerlimi?

Kayıtsız Üye
Evet bende yeni başlıyorum video uygulamayla kılıyorum namaz


Kayıtsız Üye
Yani ilk bir saat falan değil ,değil mi ?
Sabahı kılmak için öğleye kadar vakit var yani?


ACİLSERVİS
Sabah namazının vakti güneş doğana kadardır. Bilerek bu zamanı geçiren günahkardır. Olaki gerçekten uyanamadın ve namazın kazaya kaldı. Öğleden bir saat öncesine kadar sünnetini de kılabilirsin.


Kayıtsız Üye
Ben öğrenene kadar öyle kıldım öğrenene kadar bir sorun olmuyo ama tez zamanda ezberlemeye çalış rabbim namazlarını kabul etsin inşAllah 😊

Okudunuz mu?  Penguen eti helal mi

Kayıtsız Üye
Mesela ben aksama namazını geç kaldığım için kılamadım ve vakit buldum kılacaktım ama yatsı namazına 30 dakka kalmış aksam namazını kılınır mı


ACİLSERVİS
Türkçeyi gayet iyi yazdın ama aynı derece anlayabiliyor musun bilmiyorum. Cümlende 30 dakika kalmış yazmışsın. Kalmış işte kendin söylüyorsun. Zaman kalmış kardeşim namazını kıl. Daha yatsıya yarım saat var.


Kayıtsız Üye
yukarıda okuduklarım inanın kafamı iyice karıştırdı bunu türkçe ve açıkca niye anlatamıyorsunuzki.
1- sabah ezanını kaçırdım öğlene kadar sabah namazının(keraat zamanı hariç) sadece sünnetimi kılınır farzın kazası kılınmazmı?
2-öğle okundu duymadım veya dışarıdayım(keraat zamanı hariç) ikindi okunmaya kalmış 1 saat öğle namazı kılınırmı?
3-öğle namazının sünnetinde sadece 2. oturuşta sadece Ettahiyyâtü okunuyor bazen alışkanlıkla alahüme salli…diyip kalıyorum akım başıma geliyor namazı tekrarlamammı gerekir.?

Okudunuz mu?  Tasla taharet nasıl yapılır? Tasla taharet alınırsa vücüd nasıl temizlenecek?

arifselim
1- Aynı günün sabah namazını kaçıran kişi, kerahat vakti hariç sünneti ile birlikte sabahın farzını da kılar.
2- Öğleni kılmayan kişi artık ikindi vakti girmiş ise artık öğleni kılamaz. Sadece kaza olarak farzını kılar.
3- Öğlenin dört rekatlı ilk sünnetinin birinci tehiyatında unutarak Allahumme salliye geçirlise namaz bozulmaz ama sehiv secdesi lazım gelir.

Okudunuz mu?  İyilik yapmayı düşünmek sevap mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah seni doğru iletir sıkıntı etme kardeşim her şey zamanla yeterki heves olsun senden


Kayıtsız Üye
Bende küçük namaz göremiyorum kitabından bakarak kılıyodum şimdi ezberledim çok şükür sende kendiliğinden ezberlemiş olursun böylece


Kayıtsız Üye
Ben fatiha suresini ihlas suresini sübhanekeyi ve en son Ettehiyattüyü ezbere okuyarak kılıyorum inşAllah Allah kabul ediyordur


akşam namazı yatsıya kaç dakika kalana kadar kılınır, namaz ezandan ne kadar sonra kılınır, namaz ezandan kaç dakika sonra kılınır

Bu kategoride yer alan Abdest alırken veya dua okurken durmadan aklımdan çok kötü seyler geciyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunduktan sonra namaz kaç dakika veya kaç saat içinde kılınabilir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.