Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:12

Zıhar ve hükmü nedir?

Zıhar ve hükmü nedir?

DangeR
Soru:
Zıhar ve hükmü nedir?

Cevap:
Bir erkek karısına "Sen bana anamın sırtı gibisin" derse zıhar gerçekleşmiş olur. "Senin karnın, ablamın veya anamın karnına benzemiş" demekle zıhar yapılmış olmaz.
Zıhar’ın keffareti sırayla bir köle azat etmek, bunu yapamıyorsa iki ay aralıksız oruç tutmak, bunu da yapamıyorsa altmış fakiri bir gün doyurmaktır (Mücadele: 58/2-4). Selam.

Okudunuz mu?  Memura verilen promosyon faiz mi,caiz mi?Alınır mı alınmaz mı?

Hiklet karaman


Cevap: Zıhar ve hükmü nedir?

HADİE
kişi karısını kendine haram olan kadınlara benzetemez örneğin annesine ablasına buduruma zihar denir ve çok günahtır şayet bunu yapan kişi belli bir müddet oruç tutarak ve fakir doyurarak kefaretini ödemeye çalışır

Okudunuz mu?  Kavga sözleri boşanma sayılır mı

Zıhar

Kayıtsız Üye
Sayın hocam kayınvalidemin sırtında kemik erimesinden dolayı göcüklük var. Eşim bana senin sırtındada anamın sırtı gibi göcükleşme başlamış. Kemik ölcümü yaptıralım.dedi. yaşım 50 biraz önce zıhar boşama şeklini öğrendim . Bu durumda zıharmı oluyor. Boşanmış mı oluyoruz.


Yorum: Zıhar ve hükmü nedir?

arifselim
Bu tür sözlerle ne amaçla ve ne demek istediği çok bellidir. Bu şekilde zihar meydana gelmez. Boş yere kuruntulara ve vesveselere yer vermenin hiç bir anlamı yoktur.

Okudunuz mu?  Erkek çoçuk olması için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Hocam eşimle aramız biraz soğuktu. O da bana bir konuşması sırasında anam bacım kardeşim gibi oldun öyle davranıyorsun dedi. Benden uzaksın demek istemiş. Ama ben şüpheye düştüm bu durumda zihar olur mu.daha sonra ben kendisine sordum asla öyle demek istemedim dedi uzaksın demek istemiş. Yardımlarınızı bekliyorum

Okudunuz mu?  Koltuk altı ve cinsel bölge kıllarını ne kadar olduğunda kesilmelidir

imam
Mecaz ifade kullanmak, zıharı kastetmemek "ZIHAR" olmaz. Zaten kocanız amacını ifade etmiş


Kayıtsız Üye
Mesela görünüm olarak benzetse sadece anneme benziyorsun dese mesela niyet karısının sadece görünümünü yorumlamak olsa zıhar olur mu peki


arifselim
Sadece benzetmekle zıhar gerçekleşmiş olmaz. Şekil olarak benziyorsun gibi sözleri söylemek normal kabul edilebilecek sözlerdir. Zıhar hakkında daha ayrıntılı bilgi için sitemizden arama yaparak bakabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Âmâ Hadisi ve Onun Allah Rasûlü (sav) ile Tevessülü

zıhar nedir

Bu kategoride yer alan Kredi kartı kullanmak ve bankaya komisyon ödemek caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zıhar ve hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.