Anasayfa
23 Aralık 2022, 21:02
Namaz
Abone

İmamlar devletten maaş alıyor diye arkasında namaz kılınmaz diyen insanlara ne demeliyiz ?

İmamlar devletten maaş alıyor diye arkasında namaz kılınmaz diyen insanlara ne demeliyiz ?

Kayıtsız Üye
Bazı cemaatler imam devletten maaş aldığı için arkasından namaz kılınmaz sözü hakkında baba açıklama yapar mısınız ?


Cevap: İmamlar devletten maaş alıyor diye arkasında namaz kılınmaz diyen insanlara ne demeliyiz ?

Hoca
Devletten maaş alan imamın arkasında namaz kılınır hiç şüpheniz olmasın. İlk maaşlı imamlar Hz. Ömer devrinde başlamış bu caizdir dinidir.
Kılınmaz diyenler, devlet küfür diyarıdır parası alınamaz veya devlet memurları küfür diyarına hizmet ediyorlar gibi mesnetsiz/dayanaksız görüşleri var.
Ben imamım ve binlerce insana hatta on binlerce insana din öğrettim bunun neresi yanlış? !
Devlet dediğiniz müslüman halktan alınan vergilerdir, içerinde haramda olsa bu fıkhen hiç bir sakıncası yoktur

Okudunuz mu?  Namaz neden temiz bir yerde kılınır?

Cevap: İmamlar devletten maaş alıyor diye arkasında namaz kılınmaz diyen insanlara ne demeliyiz ?

Ehfiya
Kardeş sana O’nu söyleyenlerin derdi İmamlar değil İmamları besleyenlerdir.Fahri İmamların maaşına niye bir şey demiyorlar…?
Kendilerini devletin başına geçirip toplumun dinle olan ilişkilerini nasıl yapacaklarını görmek isterdim doğusu… ”Onlar Hep Derler”
Selametle…

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünnetinde neler okunur?

Cevap: İmamlar devletten maaş alıyor diye arkasında namaz kılınmaz diyen insanlara ne demeliyiz ?

Hoca
Ramazan Ayından bir kaç gün önce Ali Küçük Hoca misafirimdi. Bu konuyu konuştuk dediki;
İmamı Azama sormuşlar: "Maaş karşılığında namaz kıldırmak caizmidir?"
İmamların kulağına küpe güzel bir cevap vermiş:

"İlla maata’lim – Namaz kıldırmakla birlikte İlim de öğretmek şartıyla" demiş.


Kayıtsız Üye
Ama ne kadar güzel söylemiş Hocam. Zamane imamları namaz tamam başka yok Allah ıslah etsin tabii hepsi değil

Okudunuz mu?  Hamile kadın oturarak nasıl namaz kılınır

Kayıtsız Üye
Benim kayınpeder imam dı zamanında sonra emekli oldu. ben öğretmenim. günde 6 – 8 saat derse giriyorum cılkım çıkıyor tabiri cazise.. parçalanmış aile çocukları. arkadaşlarının kulağına tükürenler vs.vs. hepsi vatan evladı hepsine üzülüyor elimden geleni yapıyorum vicdanen. nereye gelce… kayınpeder 1.derece 4 kademe öğretmen olarak aldığım 2500 TL maaşı sanki bana bağ bağışlanmış gibi söyler durur. Benimde aklıma imamlar gelir. zaten 5 vakit farz olan namazı kıldırıyor diye benden çok maaşı hakkediyorlar mı diye sorarım. kaldı ki onunla gittiğimiz camilerde bile imam ın işi var diye onun namaz kıldırdığını çok bilirim. şimdi yaşar nuri diyo ki maaşlı imam olmaz. düşündürdü beni açıkçası. imam-ı azama sormuşlar imama maaş caizmi diye. oda eğer ilim öğretiyorsa caiz demiş. benimde aklımaşu geldi. milli eğitimden hatta savunma bakanlığı ile yarışan bütçesi olan diyanet geliyor da aklıma…. bizim mahalle camisinde mesela 5 vakit namazı kaçırmayan amcalar var onlar hayrına seve seve kıldırır bence. milyarlar da devlete kalır. neden çünkü imam abileri camide hiç görmem ben neredeyse… bir önceki mantolma işleriyle meşguldu. o da haklı bom boş oturana kadar ek iş yapsın tabi.. sözlerimde kusur ettiysem affola..

Okudunuz mu?  İkindi namazı cemaatle nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Devlet içki yerlerinden faizli bankalardan haram olan paralardan para alıyor. bunlardan maaş olarak devlet imamlarınada veriyor . Bu imamlarınada her gün faiz yemeyin haram mal almayın diye uyarıyorlar ama bunu düşünmüyorlar bu yüzden onların arkasında namaz kılınır mı.


Şema
maaş alan imamın arkasında namaz kılınır mı?
< bu yüzden onların arkasında namaz kılınır mı. >
Devletin bütün kazancı yani %100 haram olsaydı dediğiniz doğru olurdu ama devletin kazancı içerisnde sadece bir kısım haram kazanç var.

Okudunuz mu?  Kağıda bakarak namaz kılınır mı ?

Ben size soru sorayım:)
Haram yiyen kişinin arkasında namaz olmaz mı? Tüm mezheplere göre haram yiyenin arkasında namaz olur


Addas
Peki Devletimiz milletimiz diye dua eden hocalar ne olacak?Bu soru aklıma takılıyor?Laik devlet için Allah korusun , başımızdan eksik etmesin diye dua ettiriyorlar?

Okudunuz mu?  Secdede gözler kapatılır mı

Şema
İmamlar devlet kafirlerin eline geçmesin diye dua ediyorlar yoksa Allahın razı olmadığı yönetim biçimi için değil


Kayıtsız Üye
onu konuşan imamı uyaracaksin yada arkasinda namaz kılmayacaksın , şimdiki imamlarımiz bu konuda hassaslar duyamazsın milliyetçilik irkcilik söylemlerini. Fasikda olsa facirde bidatcide olsa namaz kılınır sonucda niyet Allah rızası kimsenin aklında putu yok eğer varsada o kişinin problemi , bizler Allah rızası için cem olmalıyız , fitneye düşmemeliyiz, su zamanda diyanet imamları ile ilgi fitne videolar dönüyor etrafda ebu hanzala gibi ke dini alim zanneden terbiyesiz tekfir çi zatlar fitne görevini iyi yapıyorlar , çok dikkatli olmalıyız

Okudunuz mu?  Farz namazlarında imama uyarken gizli veya açık fatiha okunur mu ?

Kayıtsız Üye
Size kötü imam iyi imam diye sorulmamış ki ?? Para alan imamın arkasında namaz kılınır mı diye sorulmuş. Hatta BAKARA Suresi 41. ayetine göre de değerlendirebilirdiniz. Meal şöyle: Yanınızdakini (Tevrat’ı) tasdik edici olarak indirdiğim (Kur’ân)a iman edin, O’nu, inkar edenlerin ilki siz olmayın, benim âyetlerimi birkaç paraya değişmeyin. Ancak benden korkun.

Okudunuz mu?  Japon yapıştırıcısı denen yapıştırıcı elimize bulaştığı zaman gusül abdesti yada namaz abdesti almaya engelmi?

Kayıtsız Üye
Arkadaslar,bu konunun para ile ilgisi hiç yok.
1-Tagut nedir bunu ogrenin
2-Tevhid nedir yani kelimei tevhidin anlami
3-Kim kime kulluk ediyor imamlar devlete mi insanlar Allah’a mı.

Osmanlı dönemine dönelimmi deseler herkes ooo dönelim iyi felan derler.Araştırın arkadaşlar okuyun.Okumak için arapça bilmeye gerek yok Latin alfebesi ile mealller mevcut açın okuyun zor bir şey değil.Okumadan öğrenmeden kimse boş yorum yapmasın.

Okudunuz mu?  Namaz insanların duygu dünyalarının gelişmesine ne gibi katkılar sağlayabilir

maaş alan imamın arkasında namaz kılınır mı, paralı imamın arkasında namaz kılınır mı, maaşlı imamın arkasında namaz kılmayan cemaat

Bu kategoride yer alan Cünüpken namaz kılabilirmiyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmamlar devletten maaş alıyor diye arkasında namaz kılınmaz diyen insanlara ne demeliyiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.