Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Gerdek gecesinde islami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler nelerdir?

Gerdek gecesinde islami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler nelerdir?

Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar gerdek gecesinde İslami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler var mı varsa nelerdir?


Yorum: Gerdek gecesinde islami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler nelerdir?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Okudunuz mu?  Camiye cenabet girmenin günahı nedir?

Bu konuda eşlerin islami bir yuva kurduklarının farkında olması gerekir. Kesinlikle haram içeren adetlerden ve eğlencelerden uzak durmalılar. Gerdek gecesi zina etmeyen kadın ve erkek için ilk beraber olma tecrübesi olacağı için birbirlerine karşı sabırlı olmaları gerekir. Her zaman Rasulullah’ın tavsiye ettiği gibi cinsel ilişki öncesi besmele çekmek müstehaptır. Ayrıca gerdek öncesi eskilerde güzel bir adet vardı. Damat camiye götürülür, birlikte namaz kıldıktan sonra gazel ve kasideler eşliğinde evine getirilirdi. Sizler de eşinizle güzel bir abdest alıp yatsı namazı dışında ikişer rekat namaz kılabilirsiniz. Sonunda birlikte dua ederek, Rabbinizden evliliğinize bereket talep edebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Kurşun döktürmek caiz midir ?

İlk geceniz nasıl başlarsa hayatınız aynı şekilde devam eder. İlk geceyi yalnızca cinsellik olarak algılarsanız ne yazık ki bu tür başlangıçlar çok uzun soluklu olmaz. O’nun için ilk geceden itibaren evlilik danışmanı bir abiniz olarak size 2 tavsiyem var;

1- Problemlerinizi asla ayak üstü konuşmayın.
2- Problemlerinizi konuşmak için haftada belirli bir gün ve belirli bir saat belirleyin. Ve asla problemlerinizi bu bugün ve saat dışında konuşmayın.

Okudunuz mu?  Hapisten kurtulma duası

Eğer bu iki şeyi yaparsanız her çift gibi çekiştiğiniz, tartıştığınız zamanlar olacaktır ama Allah ömür verdikçe güzel yıllarınız olacaktır.

Rabbim Allah için evlenenlerin evini bereketlendirsin, nefsi için evlenenlere de Allah için evlenmenin farkına varmayı nasip etsin.


islamda gerdek gecesi, çoçuk yapmadan önce yapılması gerekenler dini, gerdek

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimizin ahlakı ile ilgili örnekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gerdek gecesinde islami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler nelerdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.