Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:34
Sizden
Yönetici

İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

hewal
Selamun aleykum arkadaşlar bir yerde surun delikleri olduğunu duymuştum her bir alem için bir deliğiolduğunu duydum yada okudum tam bilmiyorum ama ozamandan sonra su ile alakalı araştırmalarımda bir şey bulamadım surun özellikleri ve İsrafil as hakkında geniş bilgi verebilcek arkadaşların yardımını bekliyorum ALLAH hepinizden razı olsun dualarınızı bekliyorum ALLAH a emanet olun

Okudunuz mu?  Yüz maskesi orucu bozar mı

Cevap: İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

Muhammed
ve aleykumusselam

İsrafil aleyhisselam, "yeniden hayat verme” fiilinde görevlidir. Rabbimizin "hayat verme” ile ilgili emir ve iradesini uygular. Özellikle bahar aylarında görülen dirilişte "Muhyi” isminin tecellisine vesile olur. Ölümden sonraki dirilişimizde de yine bu melek görevlidir.

Okudunuz mu?  İsraf etmenin ölçüsü nedir

Cevap: İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

haci
hewal yanılmıyorsam 3 saat önce de aynı soruyu sormuştun 🙂
hatta israfil değil israil yazmıştın tevafukmu bilmem yine israil yazmışsı ve 3 şahıs cvb yazmıştı dikkat edersen konu ile cevabları görürsün hewalemın:)


Cevap: İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir?

ehli-sunnet
< İsrail as >
……

Okudunuz mu?  Kefaret Orucu İstediğimiz Zaman Tutabilirmiyiz?

< hatta israfil değil israil yazmıştın tevafukmu bilmem yine israil yazmışsın >

:)…..


haci
:)evet israil a.selam aceleden yazdım uyardıgın için saol


hewal
teşekkür ederim cevaplar için sanırım sistemde bir hata olduğu için aynı konuyu iki defa açtım ben konu açılmadı sandım israil meseleside f harfi basmamış o yüzden israfil yerine israil çıktı e bu arada başka bişey aklımıza geliyor ALLAH onların şerrinden bizi korusun müslümanlarıoda onların zulmünden kurtarsın asmingörüşmek üzere ALLAH a emanet olun

Okudunuz mu?  Ramazan orucuna toptan niyet edilebilir mi?

deccal kimdir görevi nedir

Bu kategoride yer alan Atasözü ve Hadis Benzerliği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsrafil (as) kimdir? Görevi Nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.