Anasayfa
10 Kasım 2021, 9:22
dualar
Yönetici

Kadir Gecesi Duası Arapça

Kadir Gecesi Duası Arapça

munzir
Kadir Gecesi Yapılması gereken dua

Aişe validemiz, Şayet Kadir Gecesi’ne tevafuk edersem nasıl dua edeyim? diye Allah Resulü’ne sormuş, Fahr-i Kâinat Efendimiz (sallAllahu aleyhi ve sellem) de ona, Ellâhümme inneke afüvvün, tuhibbu’l-afve fa’fü annî (Allah’ım! Şüphesiz Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet.) (Tirmizi, Da’avât 89) duasını öğretmiştir.

Okudunuz mu?  Bir şeyin satılması için okunacak dua

Cevap: Kadir Gecesi Duası Arapça

Hoca
Kadir gecesi duası Hadis ve arapçası

اللهم إنك عفو تحب العفو فاعف عنا

عن عائشة رضي الله عنها قالت قلت يا رسول الله أرأيت ان علمت اي ليلة ليلة القدر ما اقول فيها ؟
قال : قولي اللهم انك عفو تحب العفو فاعف عني
رواه الترمذي

Okudunuz mu?  Düşüncelerden kurtulma duası

Türkçesi

Hz Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Ey Allah’ın Resûlü, dedim, şâyet Kadir gecesine tevâfuk edersem nasıl dua edeyim?" Şu duayı okumamı söyledi:
"Allahümme inneke afuvvun, tuhibbu’l-afve fa’fu annî(Allahım! Sen affedicisin, affı seversin, beni affet" Tirmizî, Da’avât 89, (3508)

Okudunuz mu?  Beddua ve Allah'a Havale Etmek

Cevap: Türkçe Arapça Kadir Gecesi Duaları

Fetva Meclisi
Kadir Gecesi Duası Arapça

Aişe (ra) şöyle buyurmuştur: "Bir kere ben: ‘Ya Rasulelah! Kadir Gecesi’ne denjk gelsem ne diyeyim?’ dediğimde:

"Ey Allah! Gerçekten Sen çok affedicisin, affı seversin, öyleyse beni affet"

Aişe (ra) şöyle buyurmuştur: "Şayet ben Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilseydim, onda allah-u Teal’dan ancak afiyet isterdim."

Okudunuz mu?  Her sabah okunacak dua- cennet kapısını açan dua

Bu rivayettende anlaşıldığı üzere; Kadir Gecesi’nde en çok istenmesi gereken şey afiyettir. afiyet ise dünya-ahiret, maddi ve manevi tüm belalardan kurtuluş demektir. Bu konuda birçok dua mevcutsa da, en üstünü Rasulüllah (sav)’in sabah akşam asla terk etmediği şu duadır: İbni Ömer (ra) beyanına göre: Rasulüllah hiçbir sabah ve akşam şu kelimeleri bırakmazdı.

Okudunuz mu?  Kavli dua dan Fiili dua ya

Kadir Gecesi Duası Arapça

"Ey Allah! Muhakkak ben Senden dünya ve ahiret hususunda afiyet isterim. Ey Allah! şüphesiz ki ben senden af, dinim ve dünyam, ailem ve malım hususunda da afiyet isterim. Ey Allah! Ayıplarımı ört, korkularımı emniyete çevir. Ey Allah! Beni önümden ve arkamdan, sağımdan ve solumdan, bir de üstümden koru. altımdan helak edilmemden de sana sığınırım."

Okudunuz mu?  Bedevinin duası...!

Zühr, (ra)’dan rivayet edilen bir hadis-i şerifte Rasulüllah (sav) şöyle buyurmştur: "Her kim üç kere:

Kadir Gecesi Duası Arapça

‘Halim ve Kerim olan allah-u Tela’dan başka hiçbir ilah yoktur. Yedi kat göklerin Rabbi ve büyük Arş’ın Rabbi olan Allah’ı tesbih ederim’ derse Kadir Gecesi’ne yetişmiş kimse gibi olur.

Okudunuz mu?  Çok etkili murat için dua

Kaynak: Kasr!ı Arifan Dergisi, Eylül, 2010


Cevap: Kadir Gecesi Duası Arapça

Mucahid
Hz Aişe annemizin rivayetinde geçen ve Peygamberimizin tavsiye ettiği dua, kadir gecesinde yapılabilecek en güzel duadır.


mum
Kadir gecesi resimli duası

Kadir Gecesi Duası Arapça


Kayıtsız Üye
Bu duayı bize hocamız verdi eyer Kadir gecesinde dua okuyup namaz kılıp bu duayı okursak melekler yanımıza gelip bizimle söylermiş ve bizim elimizi tutup nasıl anlarız diye sorarsanız içinizde bir titreşim olucaktır ama sabaha kadar yapmanız lazım

Okudunuz mu?  Arapça Şifa Dua'sı

kadir gecesi duası arapça, Allahım sen affedicisin affetmeyi seversin benide affet arapça, Allahım sen affedicisin affetmeyi seversin benide affet arapçası

Bu kategoride yer alan Duaya nasıl başlanmalı ve nasıl btirilmeli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadir Gecesi Duası Arapça Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.