Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:12
admin
Yönetici

Ezan okunurken ne söylenir?

Ezan okunurken ne söylenir?

Kayıtsız Üye
ezan okunurken ne söylenir


Cevap: ezan okunurken ne söylenir?

meryemgül1
ezan okunurken ne yapmalı
Allahu ekber, Allahu ekber; Allahu ekber, Allahu ekber; Eşhedu en lâilahe illâllah, Eşhedu en lâilahe illâllah; Eşhedu enne Muhammeden Resûlûllah, Eşhedu enne Muhammeden Resûlûllah; Hayye alâ’s-salâh, Hayye alâ’s-salâh; Hayye alâ’l-felâh, Hayye alâ’l-felâh; Allahu ekber, Allahu ekber; Lâilâhe illâllah.
Ezan-ı Şerif’i dinleyenin uyması gereken bazı hususlar vardır: 1- Ezan okunurken konuşulmaz. Hattâ Kur’ân-ı Kerîm okuyan bir kişi ezan başladığında okumayı bırakıp ezanı dinler. 2- Ezan’ı dinleyen müslüman, müezzinin okuduğu ezanı tekrar eder ve böylece o da ezan okumuş olur. "Hayye alâ’s-salâh" ve "Hayye alâ’l-felâh" cümlelerinde "Lâ havle velâ kuvvete illâ billâh (Allah’tan başka hiçbir güç ve kuvvet kaynağı yoktur)" der. Sabah ezanında müezzinin "es-Salâtu hayrun mine’n-nevm" cümlesine "sadakte ve berirte (doğru söylüyorsun)" diye karşılık vermesi sünnettir. 3- Ezanı işiten kişi cünüp de olsa yukarıdaki yükümlülükleri yerine getirir. Ancak hayızlı ve nifaslı olan kadınlar bunun dışındadır. 4- Ezanın bitiminde dinleyen kişi ezan duasını okur. EZAN-I ŞERİF DUASI "Ey bu mukaddes davetin sahibi ve kılınacak namazın maliki Rabbim, Efendimiz Muhammed Aleyhisselâm’a vesile, fazilet ve geniş derece makamlarını ver. O’nu kendisine vaadettiğin en nihaî makam olan Makam-ı Mahmud’un zirvesine çıkar. Zira sen vaadinden dönmezsin."


ezan okunurken ne söylenir, ezan okunurken ne denir, ezan okununca ne söylenir

Bu kategoride yer alan Ezan okunurken okunacak dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan okunurken ne söylenir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.