Anasayfa
18 Eylül 2022, 13:30
missa93
Abone

Hicret ile ilgili slaytlar ve hicretin önemi

Hicret ile ilgili slaytlar ve hicretin önemi

Kayıtsız Üye
hicret ile slaytlar ve hicretin önemi


Cevap: Hicret ile ilgili slaytlar ve hicretin önemi

Desert Rose
Slayt slayt

forumduasi.com/attachments/2116d1374705808/hicret.zip


Cevap: Hicret ile ilgili slaytlar ve hicretin önemi

Hoca
HİCRETVE ÖNEMİ HAKKINDA BİLGİ

Okudunuz mu?  Hislerim çok kuvvetli ve rüyalarım çıkar nedeni nedir?

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ وَالَّذِينَهَاجَرُواْ وَجَاهَدُواْ فِي سَبِيلِ اللّهِأُوْلـئِكَ يَرْجُونَ رَحْمَتَاللّهِ وَاللّهُغَفُورٌرَّحِيمٌ

Tarih sahnesine bir göz atıldığındabirey ya da toplum olarak değişik sebeplerle nice göçlerin olduğu görülür. İslamtarihinde de Hz. Peygamber ve O’na gönül veren insanların sırf Allah’ın dininidaha iyi yaşayabilmek için doğup büyüdükleri Mekke’yi bütün maddi varlıklarınıterk ederek, Medine’ye yerleşmelerine Hicret denir. Hicret; İslam dini için bir dönümnoktasıdır. Her vesile ile birlik, beraberlik ve dayanışmayı vurgulayandinimizin mesajlarının hayat buluşudur.
Miladi 622 yılında İslam’ıyaymak, İslam’ın üstüne çöken zulüm ve baskı bulutlarını dağıtmak için Allah Resulü(SAV)’in ashabı kafileler hâlinde Mekke’den Medine’ye göç etmeye başladılar.İmanlı gönüller Allah ve O’nun şanlı Rasülü (SAV)’in rızası için doğupbüyüdükleri, havasını teneffüs ettikleri öz vatanlarından ayrılıyorlardı.Anadan, babadan, evden, barktan ve servetten vazgeçiyorlardı. Bu bakımdanhicret dinleri için her şeyini terk eden müslümanların iman ve ihlâssembolüdür. Hicret, Allah’adır, Allah içindir, Allah’ın izniyledir, Allah’ınismini yüceltmek içindir.
Miladın 622. senesi gerçekleşenhicret Hz. Ömer devrinde hicrî takvimin başlangıcı olarak alınmış, yılbaşı olarak da Muharrem ayı kabul edilmiştir. Bizler de kendimize şöyle birbakalım. Allah Rasülü ve O’nun ashabı 13 senelik Mekke döneminde Kur’an’ınnuruyla yetişerek, hicret esnasında Allah için dünyalık her şeylerini terkedebildilerse, bizler bu asrın müslümanları olarak aynı duruşu göstermeliyiz.
Bugün bizlere öylesine bir hicretlazımdır ki, bu hicret sayesinde cehaletten faydalı bilgiye, günahlardan takvamerkezli bir hayata, bencillikten diğergamlığa, husumetten şefkate, fitnefesattan dirlik düzene geçiş yapabilelim. Şayet böyle bir hicretigerçekleştirebilirsek o zaman dünya ve ahiret bahtiyarlığı bizim olacakdemektir.Şüphesiz ki imanedenlere, Allah yolunda hicret edip, cihad edenlere gelince, işte onlarAllah’ın rahmetini umarlar. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. [1]Yüce Mevlamız hicret nuru ilegönüllerimize samimiyet ve kardeşlik duygusunu nasip eylesin.
HAZIRLAYAN: H.İbrahim İNAK

Okudunuz mu?  Erkeklerin mıknatıslı küpe takması

[1] Bakara Suresi 218


hicret ile ilgili slaytlar, hicret slaytları, hicretle ilgili slaytlar

Bu kategoride yer alan Ölmüş anne veya baba için tavaf yapılır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hicret ile ilgili slaytlar ve hicretin önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.